|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prosze o porade...
Witajcie
![]() Może się przedstawie ![]() Piszę do Was, ponieważ mam mętlik w głowie, nie wiem jaką decyzje powinnam podjąć, jak się zachować. Dlatego zależy mi na poznaniu opinii kogoś postronnego, bo jak wiadomo - osoba z boku widzi więcej i lepiej niż ktoś ma mnóstwo emocji w sobie. Idźmy więc do sedna. Lata szkolne, poznałam dziewczyne. Byłam wtedy dosć cicha,słaba psychicznie. Nie ufałam ludziom. Ale ta dziewczyna miała coś w sobie, po dłuższym czasie byłyśmy przyjaciółkami. Wszystko razem, zawsze razem. Nie będę wdawała się w szczegóły bo to nie ważne. Ale...Stało się tak pewnego dnia że ona zdradziła mi ze sie tnie, ja byłam bezradna. Poszłam z tym do wychowawczyni. Nie powiedziałam jej o kogo chodzi. Starałam się owijać w bawełne żeby doradziła mi tylko co mam robić. Tyle ze ona sie wtedy domyśliła o kogo chodzi. Wiadomo, rozmowa z wychowawcą, psychologiem itp. Wtedy pierwszy raz się pokłóciłyśmy na serio. I wtedy zaczęło się psuć. Po dłuższym czasie jej przeszło, było jak dawniej, chociaż pozostał mały niesmak tej sytuacji. Skończyliśmy szkołę. Przez jakiś czas było ok. Nagle przestała pisać, dzwonić, zauważać mnie na ulicy. Ot tak. Próbowałam sie dowiedzieć o co chodzi, nic nie pomogło. Przez 3 lata próbowałam się tego domyślić, wiele nocy i dni przesiedziałam rozmyślając nad tym... Po 5 latach prawie o niej zapomniałam. Wracały wspomnienia, te miłe i gorsze. Czasem łapałam się na tym że albo szukałam jej wzrokiem po ulicy albo myslałam co bym zrobiła gdyby się odezwała. I w tym sęk...Odezwała się pare dni temu poprzez portal społecznościowy. Prawde mówiąc odwróciła mi poukładany już w miare świat do góry nogami... Pytając ją co się wtedy stało odpowiedziała że sama nie wie, ale najmocniej przeprasza bo mi się te przeprosiny należą. Pogadałyśmy pare razy. I moje pytanie brzmi jak ja powinnam sie zachować? Próbować nawiązać od nowa tą relacje? Normalnie z nią rozmawiać? Spotkać się? Ona ma swoją grupe nowych przyjaciół i czuje ze do niej już nie pasuje. Ale codziennie myśle co robić. Ona mi powiedziała że często o mnie myślała, wspominała i tęskniła. To czemu nie odezwała sie wcześniej? Może to wydawać się głupie, dziecinne, ale mam taki mętlik w głowie. W końcu jesteśmy już dorosłymi ludźmi, na wiele spraw patrzymy juz inaczej.. Często mysle sobie żeby jej wybaczyć ale nigdy nie zapomne, ale mam straszny żal, bo zostawiła mnie w najgorszym momencie życia. Niby mam jej tyle do powiedzenia, ale gdy już napisze to nie wiem co mam jej powiedziec. staram się prowadzic rozmowe, ale po paru zdaniach się kończy bo nie umiem... Jest ktoś kto rozsądnie doradzi mi? Mam w sobie tyle emocji i dobrych i złych, że teraz gdybym sama miała podjąc decyzje to pewnie podjęłabym złą...
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o porade...
Mysle, ze nie powinnas nic robic. Troche niezdrowo wyglada ta relacja...
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Odpusc ja sobie.
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Z własnego doświadczenia wiem, że nie warto. Też miałam przyjaciółkę, z którą przestałam się odzywać już nawet nie pamiętam o co poszło. W każdym bądź razie odezwała się pierwsza, napisała smsa i umówiłyśmy się na spotkanie. Znowu zaczęłyśmy się przyjaźnić, ale szczerze to nic z tego nie wyszło, były same kłótnie. Teraz nie mam z nią kontaktu, nawet cześć sobie nie mówimy, a przynajmniej ona nie odpowiada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
nie utrzymywałabym z taką osobą znajomości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Znajdź sobie inną. Wiem że w naszej kulturze jest ciężko ale dla szczęścia warto poszukać. Poza tym są też inne kraje, bardziej tolerancyjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.