|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Tusz z grzebykiem - mój problem
Wczoraj kupiłam sobie tusz do rzęs marki Rimmel "Xtreme Volume" z grzebykiem. I tu pojawił się mój problem: nie umiem i nie wiem jak tym grzebykiem wytuszować rzęsy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Tusz z grzebykiem - mój problem
Ostatnio przyglądałam się tuszom z grzebykami i zauważyłam, że te pogrubiające mają bardzo szeroko rozstawione ząbki w tych grzebykach. Moja mama ma własnie Extreme Volume Rimmel'a i według mnie tam te ząbki są zdecydowanie za szeroko rozstawione, przez co między nimi jest dużo tuszu. Ale to zależy jaki chcesz osiągnąć efekt - ładnie rozdzielonych rzęs nim nie osiągniesz. Ale też można fajny. (Raczej nie zbiera się tego tuszu chusteczką).
Natomiast te wydłużające mają gęstsze grzebyczki. Ja mam Astora Calligraphy i jest ok. Tylko lepiej go jednak nakładać na jakiś inny tusz, który już trochę usztywni rzęski, bo on sam wcale ich ładnie nie rozdzieli - może spróbuj też tak z tym Twoim... No i jeszcze jedno - przeczytała tu sporo opinii, że te tusze z grzebykiem są do niczego, bo nie da się otworzyć opakowania bez ubrudzenia wszystkiego na około tuszem. NIEPRAWDA! Trzeba to tylko robić trochę inaczej niż maskarę zakręcaną. Wklejam fotki z opakowania mojego tuszu. Na pierszym zdjęciu jest też instrukcja otwierania ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
ja mam ten sam astora calligraphy z grzebyczkiem i jestem zadowolona. zamkniecie jest super,dla mnie wygodniejsze niz w standardowych wykrecanych. no i najpierw sciagam nadmiar tuszu z grzebyczka i jest okej, pieknie rozdziela rzesy, to kwestia wprawy, tylko barkuje mi pogrubienia rzes
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dziękuję bardzo za odpowiedzi
![]() Agateczko, a jak usuwasz ten nadmiar tuszu z grzebyka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
chusteczka higieniczną, moze i tak nie powinno sie robic, ale co tam, wazny efekt
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
U mnie też, coś czuję, nie obędzie się bez usuwania nadmiaru tuszu Rimmel chusteczką. Przed chwilką jeszcze raz spróbowałam wytuszować rzęsy bez ściągania nadmiaru i efekt był koszmarny. Rzęsy w ogóle nie wchodziły między ząbki,a tusz tak je pozlepiał, że koszmar! Prawdę powiedziawszy, nie jestem zadowolona z tego Rimmel'a.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Spokojnie, wszystkie użytkowniczki mówią, że na początku to był koszmar, a potem były zadowolone (no nie licząc tych co zrezygnowały po pierszym otwarciu przez ciągnięcie dwóch części w przeciwne strony - co się może źle skończyć)
![]() Mi też się to zamknięcie bardziej podoba... A co do zbierania chusteczką... to może i ja spróbuję... do tej pory nakładałam najpierw inny tusz i dopiero jak on trochę przysechł, nakładałam tego astora - i on wtedy właśnie ładnie pogrubiał. Może trzeababy połączyć Twoją metodę i moją i będzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
a nie marnuje sie przez to tuszu?? od husteczki?? pewnie przez to sie szybciej konczy! a nie da sie pomalowac nie oczyszczajac??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
no napewno jakas czesc tuszu sie marnuje ale wole zeby sie troszke zmarnowalo niż mieć posklejane rzęski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.