|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Problem z praniem, pomożecie?
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Dziewczyny czy jest dla nich jakis ratunek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z praniem, pomożecie?
Cytat:
A kapsułki mogą zapchać pralkę.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Prawdopodobnie w pralce znajduje się coś co brudzi albo Ty się czymś brudzisz, ale plamy wychodzą dopiero po zetknięciu się z woda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Ratunku! Kolejna rzecz z taka plama. Tym razem biala, gladka koszulka na ramiaczka, wlasnie wyjelam ja z pralki.
Boze nie wiedzialam, ze kapsulki moga szkodzic. Mama zawsze pilnuje tych kapsulek, bo poprzednia pralka byla strasznie zakamieniona... Wypralam spodnie z vanishem, namaczalam i szczerze mowiac dupa. Sprobuje z tym octem jeszcze. Moze to cos pomoze. Nie wiem co to jest, bo naleze do osob, ktore raczej sie nie brudza 😕 Mozliwe, ze jest cos w pralce. Dzieki za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to coś pod fartuchem.
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Możliwe, że jakaś śrubka, gwóźdź - coś w ten deseń, gdzieś zalega w pralce, rdzewieje i dostaje się to do prania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Może jakaś moneta wypadła z ubrania?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Juz sama nie wiem. Moneta raczej nie, wszyscy domownicy maja nawyk sprawdzania kazdej, nawet najmniejszej kieszonki przed wlozeniem czegos do pralki. Moze macie racje, ze to jakas drobna srubka. Jutro po szkole pojde po ocet i bede walczyc, bo juz mam tego dosc. Akurat zawsze te plamy pojawiaja sie na moich ubraniach albo taty
![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- A ocet do odkamieniania mam wlac do dozownika na proszek czy do bebna? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Moim zdaniem te plamy to wina pralki. Ja też tak miałam. Na niektórych ubraniach pojawiały się małe żółtawo brązowe plamki. Czyszczenie pralki się przyda. Już dokładnie nie pamiętam jak to robiłam, ale szorowałam wybielaczem części plastikowe i gumowe, prałam w occie i użyłam proszku do czyszczenia pralki. Innym razem płynu. Oczywiście pranie w specyfiku do czyszczenia lub w occie w 90 stopniach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Ocet troche pomog, tzn zostala tylko jedna plamka i jest slabo widoczna, ale chcialabym, zeby zniknela, moze sprobuje jeszcze raz.
Wina pralki w moim przypadku wydaje mi sie byc troche dziwna, ale coz mozliwe, ze cos z nia nie tak ![]() ![]() Dzieki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.