| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-11-19, 14:51 | #1 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 |   Jak sie nakłada róż na policzki ??

Tak jak w tytule.. bo mam zamiasr sobie kupic roż i nie wiem w jakiej konsystencji i wogole.. nigdy tego nie uzywalam... dodaje to uroku??

__________________ Już Pani Licencjat 5-ty rok na Wizażu    teraz sie MaGistRuje                                                                            DUKAM   | 
|     |   | 
|  2005-11-19, 15:44 | #2 | 
| Zakorzenienie | 

Dot.: Jak sie nakłada róż na policzki ??

__________________ Justa  Klikaj codziennie: http://www.zmilosciserc.pl/donate.php http://www.pajacyk.pl http://www.polskieserce.pl Nie udzielam indywidualnych porad poza forum! | 
|     |   | 
|  2005-11-19, 18:01 | #3 | 
| Przyjaciel wizaz.pl Zarejestrowany: 2004-06 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Jeśli dopiero zaczynasz, to kup sobie loreal blush delice   Ja na nim zaczynałam, trudno jest sobie nim porobiś "piękne" plamy na policzkach  Czy dodaje uroku? Dodaje  Szczególnie mojej bardzo badej cerze - ożywia i sprawia, że cała buzia wygląda zdrowiej, bardziej świeżo. Acha, jeszcze zależy czy chcesz wyszczuplać twarz, czy chodzi raczej o urocze rumieńce   | 
|     |   | 
|  2005-11-19, 22:23 | #4 | 
| Wtajemniczenie | 

Ja uzywam róż Inglota nr 73. To mój pierwszy w zyciu róż wcześniej wydawało mi się że zrobie sobie tym straszne placki i będe wyglądać jak rosyjska lalka. Spróbowałam i tak nie jest. Nakładam go pędzlem do różu bardzo delikatnie stopniując natężenie koloru. Naprawde nie jest potrzebna olbrzymia wprawa tylko trzeba utrafić z kolorem. Mnie się udało i już nie rozstaje się z różem. Teraz przymierzam się żeby kupić coś z jakiejś lepszej firmy.

| 
|     |   | 
|  2005-11-20, 00:16 | #5 | 
| Zadomowienie | 

Robisz dzióbek i muskasz kości policzkowe    
				__________________ There's no sadness, no cry... just take it and fly... | 
|     |   | 
|  2005-11-20, 08:53 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Dzięki dziewczyny... tylko jak mam trafic z kolorem rózu?, bo z podkąłdem to łatwo   a z rózem?? lepiej wybrac jakis bledszy róz... polecacie cos nie za bardzo drogiego...? ten L'oreal Blush pewnie jest drogi ?  a jak ja nie maam wprawy to nie bede umiala sie nic upackac   
				__________________ Już Pani Licencjat 5-ty rok na Wizażu    teraz sie MaGistRuje                                                                            DUKAM   | 
|     |   | 
|  2005-11-20, 09:00 | #7 | 
| Zadomowienie | 

Czuczenko to sie nauczysz   Ja tez do niedawna kompletnie sobie z rozem nie radzilam ale idzie mi coraz lepiej  Zamieszczalam po prostu swoje packanka na Moje Makijaze i dziewczyny mi podpowiadaly co i jak powinnam  Moze tez tak poprobuj? Co do koloru to zalezy od cery i typu. Cieple typy ida w kierunku cegielki, moreli, brzoskiwnii a chlodne rozy  Bylo pare watkow o rozach i dziewczyny radzily zimie czy wiosnie jaki roz dobrac  Pozdrawiam   | 
|     |   | 
|  2005-11-20, 13:51 | #8 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

jeśli masz problem z kolorem po prostu maźnij się pomadkami w różnych odcieniach i zobacz, w któym wyglądasz najlepiej. Aha, i koniecznie zaopatrz się w duuuuży pędzel do różu, te, które są w opakowaniach zazwyczaj się nie nadają. I oczywiście otrzep nadmiar jak go nałożysz na pędzelek, różu lepiej dołożyć niż zetrzeć. A co do dodawania uroku, to jest to mój podstawowy kosmetyk po podkładzie, mogę nie mięc tuszu, ale róż koniecznie    
				__________________ The world can be divided into ladies and all other creatures   | 
|     |   | 
|  2006-02-02, 17:50 | #9 | |
| Raczkowanie |  Dot.: Jak sie nakłada róż na policzki ?? Cytat: 
 | |
|     |   | 
|  2006-02-02, 22:16 | #10 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2004-08 
				 | 

Wszystko zależy od tego, czy zamierzasz podkreślić swoje rysy twarzy, czy zamaskować jej mankamenty, np. optycznie ją wyszczuplić. W dobrym sklepie ekspedientka z pewnością doradzi Ci co do kolorystyki różu. Nie nakładaj różu pędzelkami dołączonymi do pudełeczka z cieniem- taki pędzlek się do tego kompletnie nie nadaje. Najlepiej użyć skośnego pędzla, a róż lepiej nabierać kilka razy w małych ilościach. Jeśli na początku zrobisz sobie placka-makijaż na nic. Reguła jest taka- jeśli się ma regularne rysy i jest się szczęsliwą posiadaczką owalnej twarzy-róż nakładach prawie na środku policzka i ciągniesz lekko w górę ku skroniom. Jeśli mogę doradzić- to polecam zamiast różu stosować np. puder w kamieniu o ton ciemniejszy niż nasza karnacja. Efekt będzie bardzo naturalny. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.