|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
mama przyjezdza-kolejna kleska kulinarna?
dziewczyny! potrzebuje jakiegos przecietnie trudnego przepisu na jakies pyszne ciasto.Jutro przyjezdza moja mama do mnie i postanowilam ja zaskoczyc,ze umiem robic pyszne ciasta,a nie tylko kupowac je i wmawiac jej,ze nie mialam czasu niczego przygotowac na jej przyjzad albo przekonywac ze sama robilam jakis smakolyk,gdy tymczasem wynioslam go z cukierni. No nawet moze byc to jakis trudniejsze do wykonania byleby bylo w miare jasno wyjasnione jak,ile i co trzeba robic
![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mama przyjezdza-kolejna kleska kulinarna?
Hej, z przyjemnoscia podam Ci moj ulubiony przepis na murzynek. Jest pyszny, prosty, calkiem szybki i ZAWSZE mi wychodzi.
Skladniki: * kostka masla lub margaryny (250g) * 2 szklanki cukru * 2 szklanki mąki * 3 lyzki kakao (nie nadaje sie rozpuszczalne typu Puchatek, musi byc takie gorzkie, "starego typu" jak np. Wedla) * pół szklanki wody mineralnej niegazowanej * 4 jajka * 1 porcja cukru waniliowego * łyżka proszku do pieczenia * aromat cytrynowy * tłuszcz do wysmarowania formy + bułka tarta * do dekoracji - tabliczka gorzkiej czekolady, wiorki kokosowe, rodzynki, posypka itp. Zagotowujesz w garnku masło, cukier, kakao i wodę, mieszasz, żeby się nie przypaliło. Odlewasz pół szklanki, reszte zostawiasz do ostygnięcia (teraz masz czas na maseczkę albo prasowanie ![]() Powodzenia i smacznego! P.S. Dobrze jest mąkę przesiać przez sitko, wtedy ciasto będzie pulchniejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja najczęściej robię murzynka Dr Oetker i do ciasta dodaję pokrojone w kostkę brzoskwinie lub gruszki z puszki - goście często pytają czy mogą trochę zabrać "na wynos" ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Nutka nie gryzie!
|
Zrób rafaelo (jest caly watek nt tego ciacha ) Przepis banalnie prosty i robi je nawet moja corka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
dziekuje Wam slicznie dziewczyny.zrobilam murzynka i musze przyznac,ze bardzo mi smakuje
![]() teraz trzeba czekac na mame ![]() jestescie kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bardzo sie ciesze, mowilam ze to niezawodny przepis. Moj TŻ mnie srednio raz w tygodniu meczy o to ciasto
![]() Czym przystroilas? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.