|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
różowe cienie
Dziś poraz pierwszy w swoim życiu zaszalałam
![]() ![]() ![]() ![]() alcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: różowe cienie
Ja uwielbiam różowe cienie
![]() Wszystko zależy od tego, w jakim są odcieniu. Lekki, delikatny róż, który jest prawie niewidoczny, a daje efekt rozświetlenia, jest super na dzień. Wygląda to tak, jakby oczka nie były umalowane, lecz miały w sobie mnóstwo blasku ![]() Ciemny róż (amarant, fuksja) - nieraz daję na wieczór, pod warunkiem, że nie mam akurat zaczerwienionych oczu. Oczywiście cienie mieszam, zacieram granice itp. itd. Musisz poekseprymentować ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: różowe cienie - proszę o pomoc :)
Dziękuje za odpowiedź, jednak ja nadal mam wątpliwości. BO nie są to kolory delikatne, prawie niewidoczne. Sprawdziłam już na oku są dosyć intensywne i da się je odróżnić, tzn. widać średnio ciemny róż i róż fioletowy. Nie są do kolory krzykliwe, raczej spokojne, ale właśnie mają intensywne barwy. Dlatego pytam się jeszcze raz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moja kolezanka ostatnio miala czarno czerwony sweter i rozowe cienie grr strasznie to wygladalo. Sama czern (i moze biel) jak najbardziej pasuje, bo to kolor neutralny. Z rozem musisz poeksperymentowac, bo jesli bedzie za bardzo rozowo to tez nie za dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Re: różowe cienie - proszę o pomoc :)
To zalezy też od karnacji, koloru oczy... Ja jesli maluję się różowymi cieniami, to ubieram raczej jasne kolory na siebie- moze nie cukierkowo-pastelowe, ale eże i bprzybrudzone róże, blady róż ładnie wygląda z szarym. Moje ciebie są raczej jasne, więc do czarnych ubrań też się nadają, a mocno różowego z brokatem używam tyklo na wieczór
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a ja własnie nie lubię bladych pastelowych ciuchów i do tego różowe cienie.
Lubię róż z szarym,czarnym,biały jeszcze jest ok,ale nie lubię z błękitem czy cukierkowym różem. Myślę,że łączenie różowego z czerwonym (cien+bluzka) byłoby raczej nie na miejscu..te kolorki z reguły się gryzą i nie wyglądają razem dobrze. Moim zdaniem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wam za odpowiedzi
![]() ![]() Dziewczyny jesteś nieocenione :-* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
调解人
|
Hej!
Sama bardzo lubię różowe cienie. Noszę "do nich" zwykle coś czarnego, bo wtedy cienie ożywiają całość. Dobrze wyglądają tez do fioletowego swetra (sweter jest taki niebieskawy fiolet a cienie mam różowe ni to jasne ni to ciemne, ale nie gryzie się ze sobą). Myślę, że sporo zależy od typu urody. Ja jestem zima. Zauważyłam, że w moim przypadku różowe cienie nie wyglądają korzystnie, gdy włosy ufarbowane mam na jakiś czerwonawy kolor. Natomiast przy granatowej czerni dużo lepiej, ciemny brąz również. I co ciekawe- z błękitem też je noszę. Jak widać wszystko to rzecz gustu. Nie polecam jednak z zielonymi bluzkami i nie podoba mi się efekt "pełnego różu" czyli różowa bluzka plus różowa buźka ![]() Radzę też uważać na połaczenie różowego cienia z różową pomadka bo można przegiąć. Ufff... uzewnętrzniłam się. Pozdrawiam
![]() |
#9 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ale czy puder brązujący nie będzie gryzł się z różowymi cieniami?U mnie przynajmniej to nieciekawie wygląda
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli masz dużo ubranek błękitnych, to ładnie wyglądałby do nich róż rozbielony (letni kolorek). Nie wiem jaki masz kolor oczu i włosków więc trudno Ci coś konkretnie doradzić. Ten który masz, używaj jak pisały Dziewczyny, z czernią, szarym, fioletem, granatem.
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dziękuje wam za rady
![]() Już wiem jakich ubrań nie nosić do różowych cieni ![]() I popróbuje jak będę różowe oczka wyglądać z puderkiem prązującym a jak z rózem, bo właściwie Aga BJ ma racje, że może nie za bardzo to się komponować, ale stosując róż wydaje mi się, że będę za bardzo różowa... hmmm... A oczka mam zielone(ale nosze soczewki niebieskie) włosy blond i karnacje typową dla lata ![]() ![]() ![]() Może wrzuce swoje zdjęcie to mi wtedy jeszcze razdoradzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
okrutnica jakaś... |
przecież nikt nie każe paćkać się obłędnie różem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Zdaje sobie sprawdę, że nie obłędnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
okrutnica jakaś... |
hehe
![]() ![]() ![]() Ale do takiego "looku" Tobie chyba daleko.Zresztą są różne odcienie różu,nie sięgaj po te cukierkowe kolorki to będzie dobrze.Ja bardzo lubię róż w makijażu-większość moich cieni jest w tej tonacji,używam bez obaw do nich różu na policzki,różowych rozświetlaczy i baz pod makijaż...pudry i podkłady też staram się kupować w chłodnych odcieniach ,lekko różowych.I nie wygląda to źle,raczej harmonijnie ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, można wybrać puder w kolorze chłodnego beżu, albo przynajmniej neutralny. Fajny jest róż Cedar Rose Avonu. Ma właśnie taki różowo beżowy, zupełnie naturalny (nie landrynkowy!) kolorek. Polecam! Pasuje do ciepłych i zimnych barw (a niewiele jest takich neutralnych kolorków).
POZDRAWIAM!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.