|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Magiczny środek na niedoskonałości?
Witam! Dziś mój fejsbuszek przywitał mnie reklamą jakiegoś cudu: Mabox Award Winning Acne Clarifying Serum
Czy spotkaliście się z tym produktem? Nie mam zaufania do tych wszystkich pozytywnych opinie :/ Zmagam się z problemami skórnymi od lat i jakoś jestem sceptycznie nastawiona... Może ktoś posiada większą wiedzę na ten temat? ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Magiczny środek na niedoskonałości?
Cytat:
Water, Butylene Glycol, Trehalose, Silk Amino Acids, Hydrogenated Lecithin, Beta-Glucan, Magnesium Ascorbyl Phosphate (Vitamin C), Morus Alba Root Extract, Codium Tomentosum Extract, Portulaca Oleracea Extract, Arnica Montana Flower Extract, Niacinamide, Sodium Hyaluronate, Xanthan Gum, Allantoin, Disodium EDTA, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Glycerin, Sorbic Acid, Parfum. Czyli nawilżacze , aminokwasy jedwabne, gojący i łagodzący beta glukan, witamina C, wyciągi roślinne, niacynamid, nawilżający kwas hialuronowy, regulujący kwas salicylowy. Dość pospolite składniki, żeby okrzykiwać to cudem. Skład nie jest zły, ma trochę składników aktywnych, ale to nie jest super produkt na trądzik, raczej serum nawilżająco-rozjaśniające. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
@chimay
Chciałbym poznać Twoją opinię na temat innego podobno "rewelacyjnego" produktu jakim jest "Sevolium, Anti Acne Serum". Oczywiście opinii jest cała masa ale również nie mam do końca zaufania do nich. Wart swojej niemałej ceny? Pozdrawiam i życzę miłej Niedzieli |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykły lek na trądzik dostępny w aptece zawiera w sobie przede wszystkim sztuczne składniki, a te nie są w stanie zlikwidować trądziku. Sevolium to nie kolejna wysuszająca maść na pryszcze. W odróżnieniu od całej reszty preparatów, doskonale wnika w głąb skóry i niweluje problem u źródła. To są bzdury typu lewoskrętnej witaminy C i innych altmedowych rewelacji, zresztą target Sevolium jest chyba podobny, czyli osoby zawiedzione metodami medycyny klasycznej i/lub podejściem lekarzy do ich problemów. To jest skład: Aqua, Propanediol, Glycerin, Hydroxyethylcellulose, Algin, Glycyrrhiza Glabra Root Exctract, Calendula Officinalis Exctarc, Viola Tricolor Extract, Salix Alba Bark Extract, Saccharomyces Cerevisiale Extract, Lecithin, Panthenol, Sorbitol, Citric Acid, Zinc PCA, Copper PCA, Colloidal Gold, Phenyxyethanol,Ethylhexyg lycerin, Citrus Limon Peel Oil, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Santalum Album Oil Nie ma tu nic rewelacyjnego, co by było skuteczniejsze od np retinoidów. Inna sprawa, że retinoidy też nie każdemu pomogą. Sevolium ma składniki dobrze znane w kosmetyce i wcale nie tak rzadko stosowane, więc nie wiem, skąd sobie wydumali ten koncept o jego niezwykłości. Jeszcze bym to zrozumiała, jakby ten produkt pojawił się na rynku z 10 lat temu, kiedy wybór wśród produktów naturalnych i lekkich ser nie był zbyt duży, ale teraz to naprawdę nie jest jakiś przełom zrobić serum z naturalnym składem, paroma nawilżaczami (propanediol i gliceryna), kilkoma wyciągami roślinnymi, cynkiem, miedzią i olejkami eterycznymi. Teoretycznie to serum może pomóc komuś, kto ma cerę źle reagującą na syntetyczne składniki, np glikole i modyfikowane nimi składniki (te z PEG- i PPG- w nazwie) lub niektóre konserwanty. Ale takiej osobie pomoże ogólnie zmiana pielęgnacji na naturalną i wcale nie musi to być Sevolium. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:57.