|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Do Pana Doktora: Seks w trakcie i po leczeniu...????
Od ponad roku męczę się z infekcjami. Było wszystko po kolei: candida, enterococcus faecalis, eschericia coli, staphylococcus....Ciągle nawracające infekcje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do Pana Doktora: Seks w trakcie i po leczeniu...????
vitam cie mika!ja z moim mezem mielismy dokladnie ten sam problem-co chwile mielismy jakies infekcje--tak jak ty lekarz nam przepisal augmentin (grzybice) jak sie pozniej okazalo ze to lekarstwo na jedno jest dobre a na drugie zle-przez augmentin dostawalismy infekcej.oczywiscie o wspozyciu nie bylo mowy-lekarz przepisal nam krem-ktory mozna dostac w aptece bez recepty .przez dwa tygodnie wyla wstrzemiezliwosc i do tej pory nie mamy z tym zadnego problemu.byc moze wy jestescie tez na to uczuleni?z tego co wiem przyjmowanie czeste antyboitkow powoduje infekcje drog rodnych.pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Do Pana Doktora: Seks w trakcie i po leczeniu...????
Według mnie nie ma przeciwskazań do współżycia w czasie leczenia infekcji
z wyjątkiem sytuacji, gdy ostre objawy zapalenia wykluczają satysfakcję związaną z seksem. Leczenie bywa niekiedy dość trudne, ale zazwyczaj udaje się po krótszym lub dłuższym czasie uzyskać zadowalające efekty. Stosowanie antybiotyków staram się ograniczać do absolutnie wyjątkowych przypadków, gdyż często zadażają się grzybice, jako powikłanie antybiotykoterapii.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.