|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Konto osobiste
Cześć,
Szukam dobrego konta osobistego. W moim przypadku większość rzeczy załatwiam przez internet ( dużo przelewów) oraz płatność kartą. Obecnie mam konto w BZ WBK ale te opłaty jakie prowadzili od sierpnia to jakaś kpina ![]() Myślę o Millenium Bank lub Alior Bank a może macie jakiś inny bank warty uwagi ? Będę wdzięczny za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Konto osobiste
Ja sie przenosze do Smart Banku
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Millenium jest ok konto 360 i promo na oszczędnościowym, ale okazuje się, że wielu rzeczy nie załatwisz przez net. Ja założyłam konto w oddziale a potem się okazało że i tak musze dzwonić na infolinie bo nie mam haseł sms.
Ludzie pozakładali konta niby przez neta a sie okazało że nie przyszedł sms z hasłem a na infolini odesłali do placówki która jest oddalona o 100 km ![]() Smart bank może być bo wszystko za darmo, tylko jak się chce zmienić kod pin do karty to buli sie 5 zł ![]() Najbardziej byłam zadowolona z Alior Sync |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Jeżeli chodzi o Millenium to mam około 1 km do placówki
![]() Smart Bank tylko bankowość internetowa ? A co sądzicie o Alior Banku ? BZ WBK według mnie przegiął z opłatami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;6406682 6]Millenium jest ok konto 360 i promo na oszczędnościowym, ale okazuje się, że wielu rzeczy nie załatwisz przez net. Ja założyłam konto w oddziale a potem się okazało że i tak musze dzwonić na infolinie bo nie mam haseł sms.
Ludzie pozakładali konta niby przez neta a sie okazało że nie przyszedł sms z hasłem a na infolini odesłali do placówki która jest oddalona o 100 km ![]() Smart bank może być bo wszystko za darmo, tylko jak się chce zmienić kod pin do karty to buli sie 5 zł ![]() Najbardziej byłam zadowolona z Alior Sync[/QUOTE] Mialam wlasnie Alior Sync, teraz to T-Mobile, no i zmieniam, bo oplaty tez podniesli... Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Smart Bank tylko internetowa ![]() Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
[1=f8bf2a01d7db5d2618e88c1 57e13c8aff79429a0_5e9640c 4cec01;64071046]Jeżeli chodzi o Millenium to mam około 1 km do placówki
![]() Smart Bank tylko bankowość internetowa ? A co sądzicie o Alior Banku ? BZ WBK według mnie przegiął z opłatami ![]() Mialam konto w aliorze i słabo to wyglądało. T mobile dawny alior sync może być też dobry. Teraz chyba jesli wydaje sie 500kartą to za jakies grosze dają nielimitowane rozmowy i smsy lub bodajże 35gb internetu. Nie wiem czy mają jeszcze darmowe przelewy natychmiastowe. Sprawdź sobie ofertę. Sama zastanawiam sie czy nie obudzić swojego konta w t mobile. Bylo niezle i nigdy nie mialam z nim problemów. A Jeśli chodzi o darmowy bank bez warunków to tylko smart bank. Tylko jest w pełni internetowy jak i T-Mobile Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2016-08-11 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Mam w City Banku i w Deutsche Banku. Oba polecam, oba darmowe (jeśli jest określony wpływ na konto co miesiąc), fajne systemy bankowości internetowej, ale przelewy w Deutsche Banku kosztują mnie 0,50 gr (ale mnie to nie boli bo miesięcznie robię może 4-5 przelewów).
Millenium nie polecam. Mój tata miał tam konto, gdy zmarł nie wiedzieli co zrobić i z rozbrajającą szczerością powiedzieli, że jeszcze nie mieli takiego przypadku i czytali przy mnie prawo bankowe. A kasy z konta na pokrycie kosztów pogrzebu do dziś nie odzyskałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Blood and fire
|
Mam konta w bodajże 6 bankach, większość bez kart, wszystkie konta bezpłatne. Smart od około 2 lat, z kartą, bez zastrzeżeń. Fajny bank, fajna oferta, przypomina Mbank z początkow działalności - zresztą szef jest czy był do niedawna ten sam. Tylko internetowy, interfejs mocno surowy, ale działa. Podlega pod KNF, więc to normalny, sensowny bank.
Alior Sync, czyli teraz T-Mobile Usługi Banskowe - wprowadzili jakąś drobną opłatę za kartę, do uniknięcia po machnięciu chyba 300 zł przy użyciu karty. Generalnie Alior się psuje i jest ryzyko, że Sync też będzie coraz gorszy. Zamykam to konto, zamknąłem kartę wiosną. Mbank - używam jako podstawowe, z kartą. Nadal pozostaje bezpłatne, karta też, jeśli użyjesz kilka razy w miesiącu. Jesli nie, to kosztuje chyba 6 zł. Tej karty używam na co dzien, więc jeszcze nigdy nie płaciłem. W Mbanku nie polecam żadnych usług dodatkowych poza ekontem i kartą. Łoją na wszystkim aż niemiło ![]() Teraz bezpłatne konto wprowadził Idea Bank, ale nie znam szczegółow, też wszystko internetowe. Generalnie jeśli chcesz mieć wszystko bezpłatne, z bankomatami i kartą włącznie, to realnie zostaje tylko Smart.
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zrezygnowaliśmy z kont w ING.
Wybraliśmy Citi - bez opłat, karta bezpłatna bez żadnych obostrzeń, wszystkie bankomaty za darmo. Ważne było dla nas, że mają dosc dobre zabezpieczenia bankowości elektronicznej, w przeciwieństwie do np. mBanku czy Getin. Skorzystaliśmy z promocyjnej pożyczki dla nowych klientów (10 tys. na bodajże 2,4%). Dostaliśmy też jakies bajery typu walizka, piłka. Zastanawialiśmy się jeszcze nad T-mobile, ale nie mają placówek stacjonarnych. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam konto dbnet i przelewy są za darmo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
ja mam t-mobile, darmowe przelewy, darmowa karta jeśli zrobi się zakupy za nie pamiętam już ile (dzisiaj przeglądam wszystkie banki jak leci, bo potrzebuję drugie konto i już mi się miesza), w każdym razie kwota rzędu 300zł jak nie mniej, więc spokojnie ją wydasz korzystając z konta, nie masz opłat za prowadzenie rachunku w ogóle, bez żadnych warunków. tyle tylko, ze wprowadzili opłaty za wpłaty we wpłatomacie i za wypłaty z bankomatów innych niż alior banku, euronetu i planet cash. a koncie internetowym Alior banku masz to samo.
ja chyba otworzę konto w ing, bo tylko tam znalazłam póki co darmowe wpłaty we wpłatomacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Coś mi się wydaje, ze postawie na Millenium, muszę tylko sprawdzić jak wygląda opcja zabezpieczenia przelewów smstokenami oraz fajnie że mają ubezpieczenie karty za 4 zł miesięcznie.
Orientujecie się czy jest możliwość wstawienia własnej grafiki na karcie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Blood and fire
|
Buahaha, dorobisz się jakichś pieniędzy, to zaśpiewasz inaczej kolego. Niemcy to solidna firma, też mam konto w DB, a także rachunek maklerski - najlepszy w Polsce.
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
[1=f8bf2a01d7db5d2618e88c1 57e13c8aff79429a0_5e9640c 4cec01;64103881]Coś mi się wydaje, ze postawie na Millenium, muszę tylko sprawdzić jak wygląda opcja zabezpieczenia przelewów smstokenami oraz fajnie że mają ubezpieczenie karty za 4 zł miesięcznie.
Orientujecie się czy jest możliwość wstawienia własnej grafiki na karcie ?[/QUOTE] Nie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Blood and fire
|
Cytat:
Nawet jednak gdyby coś się zdarzyło i DB upadł, to konta w Polsce podlegają pod Bankowy Fundusz Gwarancyjny. Wkłady bodajże do 50 tysięcy euro są w pełni ubezpieczone. Mnie to o tyle nie dotyczy, że nie trzymam w samym DB żadnej kasy, mam tam za to rachunek maklerski, który jest na bardzo wysokim poziomie i ma najniższe prowizje w kraju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
100 tys euro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Ja przeniosłam ostatnio konto do Getin Banku i jestem zadowolona, żadnych opłat i wszystko działa jak należy. Jedyny minus, że nie można za darmo wpłacać pieniędzy we wpłatomacie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;6409244 1]ja mam t-mobile, darmowe przelewy, darmowa karta jeśli zrobi się zakupy za nie pamiętam już ile (dzisiaj przeglądam wszystkie banki jak leci, bo potrzebuję drugie konto i już mi się miesza), w każdym razie kwota rzędu 300zł jak nie mniej, więc spokojnie ją wydasz korzystając z konta, nie masz opłat za prowadzenie rachunku w ogóle, bez żadnych warunków. tyle tylko, ze wprowadzili opłaty za wpłaty we wpłatomacie i za wypłaty z bankomatów innych niż alior banku, euronetu i planet cash. a koncie internetowym Alior banku masz to samo.
ja chyba otworzę konto w ing, bo tylko tam znalazłam póki co darmowe wpłaty we wpłatomacie.[/QUOTE] 3 wypłatyw miesiącu sa darmowe, nieważe z jakiego bankomatu. Pożniej euronety i planetcash tez sa platne. Jak ktoś płaci kartą (w miesiacu 500zł) tow koncie Premium wszytsko jest za free |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
ja od lat mam konto w Idea banku i jestem zadowolona.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
No właśnie słyszałam, że mają niezłe konta. Dużo płacisz za prowadzenie rachunku?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
Wszystko zależy od tego jakie wybierzesz konto. Jeśli nie chcesz generowania niepotrzebnych kosztów to jest ich konto Idealne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Chcę się przenieść z t-mobile i właśnie Idea Bank mnie jak na razie chyba najbardziej do siebie przekonuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
[1=f8bf2a01d7db5d2618e88c1 57e13c8aff79429a0_5e9640c 4cec01;64103881]Coś mi się wydaje, ze postawie na Millenium, muszę tylko sprawdzić jak wygląda opcja zabezpieczenia przelewów smstokenami oraz fajnie że mają ubezpieczenie karty za 4 zł miesięcznie.
Orientujecie się czy jest możliwość wstawienia własnej grafiki na karcie ?[/QUOTE] w ING jest taka mozliwość
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
@Mya wygląda rozsądnie, nie powiem. Ale chyba za coś się też płaci, prawda? Ciekawi mnie realny koszt miesięczny. Orientujesz się?
@Andro88 - ostatnio często słyszę takie słowa właśnie i sama zaczynam zastanawiać się nad zmianą swojego dotychczasowego banku. Niby jestem w nim wiele lat, ale jednak kasuje mnie za rzeczy, które w innych bankach ludzie mają za darmo. W skali roku są to spore kwoty. Takie 0 zł kusi, tylko czy rzeczywiście będzie to 0? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.