|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kot nagle zaczął sikać poza kuwetą. Na dwór nie chce wyjść.
Witajcie. Wiem że jest zbiorczy o tym temacie ale chciałabym żebyście spojrzały na mojego kota świeżym okiem.
![]() Przywiózł mi go znajomy gdy miał miesiąc od drugiego dnia w domu zaczął za każdym razem chodzić do kuwety. Teraz kot ma rok I nagle zaczął sikac poza kuweta. Starszy kot od początku załatwiał się wszędzie oprócz kuwety. Od jakichś 2 miesięcy chodzi sam na dwór. Młodszy nagle zaczął sikac poza kuweta do kuwety tez chodzi. Brałam go na dwór na smyczy ale nie chce brałam go na rękach ale się boi i drapie. Można w domu drzwi na oścież otwarte zostawić i nie wyjdzie. Obcych osób się boi w domu to wiracha. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kot nagle zaczął sikac poza kuweta. Na dwór nie chce wyjść.
Nikt nic nie doradzi? ?? :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lalalaalalala
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie jest kastrowany. Chcieliśmy żeby normalnie wychodził na dwór tak jak starszy. Ale żadne próby nie wychodzą. Chodzi miauczy ale na dwór nie chce i koniec, boi się. Od jakiegoś czasu właśnie rozważamy kastracje. Tylko zastanawia mnie fakt czy starszy kot będzie dalej go traktował po przyjacielsku jak teraz. Czy nic się w zachowaniu u jednego i drugiego nie zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś zacząć od badania moczu.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.