|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2014-02
Wiadomości: 7
|
Podwójna porcja ciasta. Tyle samo czasu co pojedyncza?
Chodzi mi konkretnie o biszkopt. Przepis jest na tortownice , ja chce upiec na prostokątnej blaszce podwójną porcję. W przepisie jest 170° /35 min no i mam problem czy piec 35min czy 70 ?
Wow padłam na takiej błahostce ![]() Az mi samej przed sobą wstyd ![]() Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
Zarejestrowany: 2014-07
Wiadomości: 967
|
Dot.: Podwójna porcja ciasta. Tyle samo czasu co pojedyncza?
Cytat:
Takie jest moje zdanie ale może jeszcze ktoś się wypowie na ten temat, poczekaj na więcej opini |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2011-12
Wiadomości: 169
|
Dot.: Podwójna porcja ciasta. Tyle samo czasu co pojedyncza?
Podwójną porcję będziesz piekła na większej powierzchni, czyli moim zdaniem na pewno nie 70 minut. Natomiast podawane w przepisach czasy sa orientacyjne, wiele zalezy m.in. od Twojego piekarnika. Musisz obserwować ciasto i kontrolować testem "suchego patyczka"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:41.