|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
zle zazywane tabletki !!!
Witam mam chyba calkiem powazny problem! od dwoch miesiacy zazywam tabletki anty. Biore je regularnie tylko problem jest w tym, ze powiekszyly mi sie piersi i brodawki zmienily kolor. Powiekszenie piersi jest chyba noramlna reakcja, tylko nie wiem co z kolorem brodawek. W dniu zazycia pierwszej tabletki, kilka godzin po, wspolzylam. Mam nadzieje, ze tabletki dzialaja od razu!! Pozatym po zazyciu tabletek czesto zadzylo mi sie wymiotowac nie spelna dwie godziny po zazyciu!!!J esli zaczne brac kolejne opakowanie, i bede robila to prawidlowo, czy te tabletki beda dzialac ??? Bardzo prosze o szybka odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zle zazywane tabletki !!!
Najlepiej idz do lekarza,może jesteś w ciąży.Tabletki niby zabezpieczają już od pierwszej przyjętej,ale ich skuteczność to około 98%,więc wszystko jest możliwe.Powiększone piersi i przebarwienie brodawek mogą być oznaką ciąży.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Proponuje wykonac test ciazowy, przed rozpoczeciem nowego opakowania. Cytat:
Jesli nie jestes w ciazy, a kolejne opakowanie bedziesz stosowala regularnie, bez pomylek i pominiec (oraz torsji), beda dzialac skutecznie.
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Proszę, CZYTAJ UWAŻNIE ULOTKĘ. Jak jeden raz nie skutkuje, to drugi i trzeci i tak, aż coś się zrozumie. O wymiotach zwłasza, tu trzeba uważać, w ulotce masz schemat, jak postępować, jeśli wymioty nastąpiły na kilka godzin po przyjęciu tabletki.
A powiększone brodawki piersiowe i ich zmiana koloru na ciemniejszy to pierwsze objawy ciąży. Koniecznie zrób test. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja też wymiotowalam, przy pierwszych dwóch czy trzech opakowaniach, po kilku pierwszych tabletkach... Jesli zwymiotujesz niewchłoniętą pigułkę, to logiczne jest, że jesli jej nie ma w organiźmie nie spełnia swojej roli...Myslę ze dobrym pomysłem byłoby zrobienie testu, jesli wszystko bedzie OK zażywaj dalej tabletki...Aha współżycie po zwymiotowaniu tabletki jest raczej złym pomysłem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jak brałam pierwsze opakowanie to gin. zalecił mi w pierwszym miesiącu rozwagę seksualną, a od drugiego to luzik.Podobnie zalecał gdy zmieniałam anty na inne.Co do wymiotów to wiekszy problem.Jak następują w pierwszym tygodniu cyklu to, nic już cie raczej nie chroni no chyba że opatrzność boska.Podobnie jest z biegunką, więc nie wskazane są środki poprawiające przemiane materi.Dziewczyny, piszą ulotki to je czytajcie.Idziesz do gina to pytaj.Nie trzeba czytać ulotek, od dechy do dechy, ale wskazania, przeciwskazania, sposób dawkowania i skutki brania, to na bank trzeba wiedzieć.To nie są dropsy.
LASKI CHODZCIE NA WIZYTY KONTLORNE.SPRAWDZAJCIE PIERSI I STAN ZYŁ RAZ W ROKU JAK BIERZECIE ANTY. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do wymiotow: skoro nastepowaly do 2h od zazycia tabletki, to niestety nie zdolala sie ona wchlonac, bo na to trzeba 3-4h..jesli nie stosowalas dodatkowego zabezpieczenia lub nie zazylas dodatkowej tabletki(ktora sie wchlonela) to zabezpieczenie bylo zachwiane- i jest mozliwa ciaza... zrob test..bo mozesz byc w ciazy..a jelsi jestes to tabletki powinny zostac odstawione...
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
dlatego ja zawsze biorę tabletki przed samym spaniem żeby organizm lepiej je tolerował i żeby nie był takich np. wpadek jak wymioty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziekuje bardzo za porady
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.