|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Świadkowa-proszę o pomoc
Hej !
W przyszlym roku w lipcu ja i moj narzeczony pobieramy sie. Dwa miesiace temu jak tylko obgadalismy kwestie swiadkow i swiadkowych to spytalam moja przyjaciolke czy zgodzi sie na taka role ![]() Niestety w odpowiedzi uslyszalam ze nie jest pewna czy bedzie mogla sie wybrac (mieszkamy za granica a slub odbedzie sie w Polsce). Poczekalam kilka tygodni i postanowilam znow zapytac ale znow w odopowiedzi uslyszalam to samo- ze nie jest pewna bo nie planuja wyjazdu do Polski i jak bedzie z kasa. Postanowilam wiec zapytac najbliższej kuzynki ktora jak tylko uslyszala pytanie to zalala sie lzami wzruszenia oczywiscie zgadzajac sie i od wtedy bardzo sie angazuje pytajac o kwestie organizacyjne, co moze zrobic, jak mi pomoc itd. No i teraz powoli przechodze do pytania... pare dni temu moja kolezanka bedac u nas w odwiedzinach zagadnela, ze w sumie co sie bedzie zastanawiac i ze przyjedzie i bedzie moja swiadkowa...szczerze mowiac to troche mnie zatkalo i nic nie odpowiedzialam bo juz tyle razy przerabialysmy z nia ten temat i zawsze mowila ze nie wie, ze chyba nie, ze zobaczy.. Wiem, ze popelnilam błąd bo powinnam byla jej zapytac o jasna odpowiedz ale z kolei myslalam ze odpowiadala tak wymijajaco i nie odmowic mi wprost zeby nie było mi przykro... Blagam Was doradzcie mi co zrobic i jak teraz z tego wybrnac i wytlumaczyc jej ze ktos inny bedzie juz spelnial ta role, szczególnie, ze moja kuzynka jest z miejscowosci w ktorej slub bedzie organizowany, zna moja rodzine i bedzie mogla angazowac sie w organizacja w sytuacji gdy moja kolezanka mieszka na drugim koncu Polski i dopiero teraz powiadomila mnie o swojej decyzji.. Z gory dziekuje, pozdrawiam ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Swiadkowa-prosze o pomoc
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Swiadkowa-prosze o pomoc
Trzeba było od razu odpowiedzieć tej koleżance, że super że uda jej się jednak przyjechać ale świadkowanie zaproponowałaś już innej (bardziej pewnej) osobie.
Sama sobie pokomplikowałaś sytuacje Powiedz jak najszybciej tej koleżance o tej kuzynce, ją to pewnie nawet niezbyt obejdzie ![]() Edytowane przez lolita96 Czas edycji: 2016-09-25 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Świadkowa-proszę o pomoc
Chyba sytuacja jest prosta, dziwię się że od razu nie powiedziałaś tej koleżance że masz już świadkową. Trzeba mieć kogoś zaufanego w tej roli, ktoś kto pomoże Ci wszystko ogarnąć to bardzo ważne. Sama reakcja kuzynki świadczy chyba o tym komu zależy bardziej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Powiedziałabym, że swiadkowa będzie jednak kuzynka, że koleżanka nie była pewna a ty chciałaś już wiedzieć na sto procent.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Zrób z niej naczelną druhnę
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za Wasze rady
![]() Wirtualna6 - no wlasnie zdaje sobie sprawe ze sama sobie namieszalam i powinnam byla powiedzieć od razu ale slyszac to wbilam sie troche w szok dlatego nic nie odpowiedzialam choc teraz wiem ze powinnam.. Zrobie tak jak mowicie, Powiem wprost i mam nadzieje ze zostane zrozumiana ![]() Dziekuje ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Będę bardzo zadowolona mogąc gościć Cię na ślubie i weselu, ale ponieważ nie byłaś pewna, poprosiłam już kuzynkę. Ostatnim razem nie wiedziałam, jak Ci to powiedzieć, bo bardzo bym chciała, żebyś nie zrezygnowała z przyjazdu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
super ! wlasnie tak to ujme
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- prosze o zamkniecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ja bym się tak nie patyczkowała z nią. Dawała wymijające odpowiedzi, trzymała Cię w zawieszeniu. Kiedy poprosiłaś ją o bycie świadkową tak naprawdę dostąpiła pewnego rodzaju zaszczytu, a ona zamiast się cieszyć wymijająco Ci odpowiadała (mogłaś to wziąć za cichą odmowę) i jeszcze musiałaś latać wokół niej i się dopytywać.
Dokładnie, po samej reakcji kuzynki widać już komu zależy bardziej. Takiej koleżance to bym powiedziała tylko, że na miejsce świadkowej jest już inna, bardziej zdecydowana osoba ![]()
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Dokładnie
![]() ![]() Poza tym ta dziewczyna zwyczajnie brzydko się zachowała. Zamiast od razu dać odpowiedź trzymała autorkę w zawieszeniu. Dla mnie - jeśli chodzi o zapraszanie gości- liczy się jakość a nie ilość ![]() Zapisz
Zapisz
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” Edytowane przez Antoiineette Czas edycji: 2016-09-26 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny troche otworzylyscie mi oczy i dalyscie inne spojrzenie na ta sprawe, macie w zupelnosci racje
![]() ![]() Dziekuje za rady i wsparcie ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Hah, ja wiem, że to może nie była ironia wysokich lotów, ale że aż tak kiepska? xD
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
So in America when the sun goes down and I sit on the old broken-down river pier watching the long, long skies over New Jersey (...), I think of Dean Moriarty, I even think of Old Dean Moriarty the father we never found, I think of Dean Moriarty.” |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co absolutnie nie znaczy, że zrobiła dobrze bo mogła również zwyczajnie jak dorosła osoba powiedzieć, że jej przykro ale musi odmówić a nie owijać i trzymać autorkę w niepotrzebnej niepewności autorko - bardzo dobra decyzja, jesteście dorosłe więc możesz jej najnormalniej w świecie powiedzieć, że znalazłaś już inną osobę na to "stanowisko" i tyle - a zaprosić przecież na imprezę zawsze możesz po prostu jako gościa ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:01.