Szczęście Pary Młodej a goście - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 20:59   #1
roksana111
BAN stały

Szczęście Pary Młodej a goście

Od niedawna zaczęłam interesować się salami na wesele dla mnie oraz innymi sprawami związanymi z weselem.Czytam forum,co jak i gdzie.Dochodzę do wniosku że para młodych a często i ich rodzice dokładają wiele starań żeby wesele wypadło dobrze a goście idąc na wesele myślą tylko by dobrze się najeść i napić.Wielu gości nie myśli o tym żeby cieszyć się szczęściem młodych tylko narzeka ze coś nie tak.Powinni cieszyć się że zostali zaproszeni,bo przecież zaproszenie to wyróżnienie .Z mojej rodziny nie będę zapraszać siostry mojej mamy i jednego brata taty nie zaproszę.Chyba dopada mnie jakiś stres
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 22:24   #2
AgusiekT
Raczkowanie

Dot.: Szczęście Pary Młodej a goście

To kogo zaprosisz, to Twój indywidualny wybór.

Widzisz, ja ślubuję za miesiąc. I powiem tak- stres jest i to jak cholera. Bałam się wcześniej, że nie uda mi się schudnąć, ale chudnę teraz sama z siebie i z nerwów (fakt, mój proboszcz się do tego przyczynił, ale to tak na marginesie).

I z tymi weselami to jest tak, że latasz, załatwiasz, a i tak wszystkim nie dogodzisz. Ja tysiąc razy gapię się w menu weselne i kombinuję, żeby tylko gościom niczego nie zabrakło, a i tak będzie ktoś, kto po weselu pewnie powie, że czegoś nie dostał lub coś mu średnio smakowało. To samo tyczy się zespołu, pokoi hotelowych, itp.

Ale jak dopiero rozglądasz się za salą to nie masz co się stresować, jeszcze za wcześnie
AgusiekT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 13:50   #3
czuelina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roksana111 Pokaż wiadomość
Od niedawna zaczęłam interesować się salami na wesele dla mnie oraz innymi sprawami związanymi z weselem.Czytam forum,co jak i gdzie.Dochodzę do wniosku że para młodych a często i ich rodzice dokładają wiele starań żeby wesele wypadło dobrze a goście idąc na wesele myślą tylko by dobrze się najeść i napić.Wielu gości nie myśli o tym żeby cieszyć się szczęściem młodych tylko narzeka ze coś nie tak.Powinni cieszyć się że zostali zaproszeni,bo przecież zaproszenie to wyróżnienie .Z mojej rodziny nie będę zapraszać siostry mojej mamy i jednego brata taty nie zaproszę.Chyba dopada mnie jakiś stres
Ja również mam dylemat co do gości, jak to z rodziną- jedni są mili, serdeczni inni z drugiej strony marudni, wredni.
czuelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 20:44   #4
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czuelina Pokaż wiadomość
Ja również mam dylemat co do gości, jak to z rodziną- jedni są mili, serdeczni inni z drugiej strony marudni, wredni.
Jasne u nas też są tacy goście...
Pewnie ja też bym chciała, żeby każdy był zadowolony, ale dziewczyny, tak się po prostu nie da...mimo naszych chęci...
Jedni są mili, sympatyczni i chcą dzielic z nami szczęście, a innym tak naprawdę jest wszystko jedno, idą bo idą i będę marudzili.
Ja mam jeszcze jedną taka agentkę w rodzinie, co jak jesteśmy same we dwie, to c innego gada, a jak w tłumie ludzi, to tez coś innego...
Jak same, to po co wesele, najlepiej to cywilny i w ogóle podziwia nas za to co robimy,że skromnie?to ona tez by skromnie wolała
a jak już więcej ludzi, to ona by sobie odwaliła wesele...karoca, suknia z trenem, obrączki z diamentami z kilku kolorów złota...a nie tam takie zwykłe jak nasze
Róbcie tak jak Wam pasuje i już
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-16, 22:58   #5
roksana111
BAN stały

A ja mam ciotkę agentkę,idzie na wesele razem z mężem a ten mąż zawsze się upije a potem śpi gdzieś w kącie do końca wesela,ma biedak słabą głowę a ciotka po weselu zawsze narzeka że nie miała się z kim bawić a rodzina, męża na złość upiła i więcej na żadne wesele nie pójdzie.Chodzi nadal na wesela i nadal takie szopki odstawia
Stary 2011-08-17, 09:11   #6
kilianna
Zakorzenienie

No niestety, tak jest, że każdemu nie dogodzisz. Ja biorę ślub za rok i już wiem na dzień dobry, że wiele osób będzie marudziło. Co bym nie zrobiła, to i tak bedzie źle. Już usłyszałam kilka słów krytyki od bratowej na temat mojej sukni, że za skromna, że bez szału, że powinna być bardziej strojna, bo nikt nie odróżni mnie od zwyklych gosci Moja suknia to ta z załącznika, sorry, ale musialam się pochwalić , bo moim zdaniem jest wspaniała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg suknia.jpg (11,4 KB, 123 załadowań)
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-17, 11:51   #7
paula54
Zakorzenienie

moja mama mawia, że jeszcze się taki nie urodził, coby każdemu dogodził. I jak dla mnie to jest święta prawda. O ile na początku przejmowałam się tym, co goście powiedzą, czy im będzie smakować itd itp, o tyle z dnia na dzień coraz bardziej mi to zwisa
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 13:48   #8
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
No niestety, tak jest, że każdemu nie dogodzisz. Ja biorę ślub za rok i już wiem na dzień dobry, że wiele osób będzie marudziło. Co bym nie zrobiła, to i tak bedzie źle. Już usłyszałam kilka słów krytyki od bratowej na temat mojej sukni, że za skromna, że bez szału, że powinna być bardziej strojna, bo nikt nie odróżni mnie od zwyklych gosci Moja suknia to ta z załącznika, sorry, ale musialam się pochwalić , bo moim zdaniem jest wspaniała
No to bardzo udana ta bratowa,tylko współczuć a suknia bardzo fajna
Stary 2011-08-18, 09:25   #9
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
moja mama mawia, że jeszcze się taki nie urodził, coby każdemu dogodził. I jak dla mnie to jest święta prawda. O ile na początku przejmowałam się tym, co goście powiedzą, czy im będzie smakować itd itp, o tyle z dnia na dzień coraz bardziej mi to zwisa
widzę, że już lada dzień wychodzisz za mąż wszystko pozałatwiane?
Cytat:
No to bardzo udana ta bratowa,tylko współczuć a suknia bardzo fajna
dzięki.
Masz rację, lekko z nią nie mam

kiedy bierzesz ślub?
Stary 2011-08-18, 17:21   #10
roksana111
BAN stały

Cytat:
widzę, że już lada dzień wychodzisz za mąż wszystko pozałatwiane?

dzięki.
Masz rację, lekko z nią nie mam

kiedy bierzesz ślub?
U mnie to na razie tylko plany,chciałabym w sierpniu 2013,ale na razie jestem na etapie poszukiwania sali
Stary 2011-08-18, 18:27   #11
tatami
Rozeznanie

Cytat:
Moim zdaniem Twoja suknia też jest wspaniała i naprawdę masz z czego być dumna nie przejmuj się bratową, swój ślub już miała to mogła sobie wybrać taką suknię, jaka jej się podobała. Moim zdaniem Ty będziesz wyglądać przepięknie, zwiewnie jak nimfa, a nie jak lukrowany pączek

Lody miętowe

tatami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 20:07   #12
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to na razie tylko plany,chciałabym w sierpniu 2013,ale na razie jestem na etapie poszukiwania sali
no tak, sala to podstawa, później można załatwiać resztę
Cytat:
Napisane przez tatami Pokaż wiadomość
Moim zdaniem Twoja suknia też jest wspaniała i naprawdę masz z czego być dumna nie przejmuj się bratową, swój ślub już miała to mogła sobie wybrać taką suknię, jaka jej się podobała. Moim zdaniem Ty będziesz wyglądać przepięknie, zwiewnie jak nimfa, a nie jak lukrowany pączek
ojej, dziękuję Ci za miłe słowa
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości