|
|||||||
| Notka |
|
| Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
BAN stały
|
Szczęście Pary Młodej a goście
Od niedawna zaczęłam interesować się salami na wesele dla mnie oraz innymi sprawami związanymi z weselem.Czytam forum,co jak i gdzie.Dochodzę do wniosku że para młodych a często i ich rodzice dokładają wiele starań żeby wesele wypadło dobrze a goście idąc na wesele myślą tylko by dobrze się najeść i napić.Wielu gości nie myśli o tym żeby cieszyć się szczęściem młodych tylko narzeka ze coś nie tak.Powinni cieszyć się że zostali zaproszeni,bo przecież zaproszenie to wyróżnienie .Z mojej rodziny nie będę zapraszać siostry mojej mamy i jednego brata taty nie zaproszę.Chyba dopada mnie jakiś stres
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Szczęście Pary Młodej a goście
To kogo zaprosisz, to Twój indywidualny wybór.
Widzisz, ja ślubuję za miesiąc. I powiem tak- stres jest i to jak cholera. Bałam się wcześniej, że nie uda mi się schudnąć, ale chudnę teraz sama z siebie i z nerwów (fakt, mój proboszcz się do tego przyczynił, ale to tak na marginesie). I z tymi weselami to jest tak, że latasz, załatwiasz, a i tak wszystkim nie dogodzisz. Ja tysiąc razy gapię się w menu weselne i kombinuję, żeby tylko gościom niczego nie zabrakło, a i tak będzie ktoś, kto po weselu pewnie powie, że czegoś nie dostał lub coś mu średnio smakowało. To samo tyczy się zespołu, pokoi hotelowych, itp. Ale jak dopiero rozglądasz się za salą to nie masz co się stresować, jeszcze za wcześnie
|
|
|
#3 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie ja też bym chciała, żeby każdy był zadowolony, ale dziewczyny, tak się po prostu nie da...mimo naszych chęci... Jedni są mili, sympatyczni i chcą dzielic z nami szczęście, a innym tak naprawdę jest wszystko jedno, idą bo idą i będę marudzili. Ja mam jeszcze jedną taka agentkę w rodzinie, co jak jesteśmy same we dwie, to c innego gada, a jak w tłumie ludzi, to tez coś innego... Jak same, to po co wesele, najlepiej to cywilny i w ogóle podziwia nas za to co robimy,że skromnie?to ona tez by skromnie wolała ![]() a jak już więcej ludzi, to ona by sobie odwaliła wesele...karoca, suknia z trenem, obrączki z diamentami z kilku kolorów złota...a nie tam takie zwykłe jak nasze ![]() Róbcie tak jak Wam pasuje i już
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
A ja mam ciotkę agentkę,idzie na wesele razem z mężem a ten mąż zawsze się upije a potem śpi gdzieś w kącie do końca wesela,ma biedak słabą głowę a ciotka po weselu zawsze narzeka że nie miała się z kim bawić a rodzina, męża na złość upiła i więcej na żadne wesele nie pójdzie.Chodzi nadal na wesela i nadal takie szopki odstawia
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
No niestety, tak jest, że każdemu nie dogodzisz. Ja biorę ślub za rok i już wiem na dzień dobry, że wiele osób będzie marudziło. Co bym nie zrobiła, to i tak bedzie źle. Już usłyszałam kilka słów krytyki od bratowej na temat mojej sukni, że za skromna, że bez szału, że powinna być bardziej strojna, bo nikt nie odróżni mnie od zwyklych gosci Moja suknia to ta z załącznika, sorry, ale musialam się pochwalić
, bo moim zdaniem jest wspaniała
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
moja mama mawia, że jeszcze się taki nie urodził, coby każdemu dogodził. I jak dla mnie to jest święta prawda. O ile na początku przejmowałam się tym, co goście powiedzą, czy im będzie smakować itd itp, o tyle z dnia na dzień coraz bardziej mi to zwisa
|
|
|
|
|
#8 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko pozałatwiane? Cytat:
Masz rację, lekko z nią nie mam kiedy bierzesz ślub? |
||
|
|
|
|
#10 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

, bo moim zdaniem jest wspaniała