|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Mój miedziany artystyczny nieład :) Biżuteria wire wrapping :)
Witam
![]() To są moje pierwsze "dzieła" , nie wiem czy mogę je tak nazwać :P Robione są z miedzi ponieważ strasznie podoba mi się kolor miedzi połączony z różnorodnymi koralikami ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Bezsenna22 Czas edycji: 2009-07-26 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mój miedziany artystyczny nieład :) Biżuteria wire wrapping :)
Podobają mi się Twoje pomysły na owijańce, pierwszy najbardziej. Tylko że ja wszystkie te kompozycje widziałabym jako wisiory, a nie kolczyki
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Te czarno czerwone są dwa tzn kolczyki reszta to też miały być kolczyki ale jeszcze nie wiem czy dorobię drugi egzemplarz... A co do bigli to nie mogę znaleźć takich by pasowały do miedzi
![]() ![]() ![]() A ten z pierwszego zdjęcia wydaje mi się że wyszedł mi najgorzej ![]() ![]() Edytowane przez Bezsenna22 Czas edycji: 2009-07-26 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Po 1: zdjęcia są nieostre.
Na początek ok, ale pracuj nad owijaniem. Miejscami niedokładne i niektóre namotane totalnie. Sprawia to wrażenie nieładu i niedbałości. Np tutaj https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1248596613 Tzn podejrzewam, że o to Ci chodziło, ale ja wolę jak coś jest dokłądnie i równo ;P I koszmarne bigle ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że skoro są miedziane to kolczyki to i bigle mogłabyś zrobić w tym kolorze bo strasznie rzuca sie to w oczy
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Bardzo oryginalnie
![]()
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A co do nieładu - nieład nie musi oznaczać niedokładności ![]() Ogólnie wybrałaś sobie trudną technikę, czeka cię mnóstwo ćwiczeń, ale też i niemała satysfakcja ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja na przykład uwielbiam krzywe i pokaleczone loopy, dlatego takie robię.
No i jeśli wrzucasz na wizaż jako kolczyki to ja chętnie widziałabym dwa. Jak nie jesteś w stanie drugiego dorobić to jako wisior prezentuj, będzie bardziej profesjonalnie. Zielonych kształt mi się źle kojarzy, lepsze już te czarno-czerwone. A pierwszy najbardziej niechlujny. I nad zdjęciami pracuj, prezentowanie na dłoni jak dla mnie zawsze jest odpychające, no a szklanka do drinków to zawsze szklanka do drinków. A co do tego, że wszystkim się podobały to tak: mama zazwyczaj na początku podbudowuje, tata w ogóle nie patrzy i mówi 'yhm', koleżanki jeśli nie są szczere, a rzadko się takie zdarzają, to zawsze pieją z zachwytu. To tak w uproszczeniu dla zarysowania sprawy.
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Wiem macie rację
![]() ![]() Kolejna porcja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze można zamalować bigle bezbarwnym lakierem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Bardzo ciekawe te projekty. Ja też uwielbiam miedź
![]() A co do bigli, to racja powinnaś zrobić własne, bo te nie wyglądają za ciekawie z miedzią. Edytowane przez tajoza Czas edycji: 2011-02-15 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja lubię biżuterię pełną przepychu i takie też staram się żeby były moje prace
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
bardzo ciekawe masz pomysły ale zgadam się z opinią że wiele z tych kolczyków byłoby lepsze jako wisiory. No generalnie robiąc najpierw jeden "na próbe" robisz taki sam bład jaki ja popełniałam na początku-cięzko potem dorobić drugi do pary by był idealnie symetryczny. Dlatego jesli planujesz zrobić kolce rób zawsze dwa-porównując cały czas czy elementy jednego i drugiego sa symetryczne w trakcie pracy. Co do bigli-rzeczywiście lepsze byłyby miedziane-ja robie sama. A ponieważ miedz jest dość miękka rozklepuje je lekko młotkiem po uformowaniu by je usztywnić
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Rzeczywiście te kolczyki byłby lepsze jako wisiory,w roli broszki też by się sprawdziły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
BAN stały
|
Ja też uwielbiam miedź!
![]() Polecam Wam też (nienajlepsze zdjęcia niestety, właściwie fatalne) ale facet mnie kupił swoimi projektami. spam Już dawno temu kupowałam od niego w Łodzi komplet dla mamy. Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2012-11-18 o 21:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.