|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
3...2...1...start!!!
Do biegu gotowi! *PUF* Wystrzał! Ruszamy... Wpierw ociężale, lecz już niedługo coraz sprawniej, lżej i z uśmiechem na ustach.
![]() Cel: U mnie z 78 na 63 (wzrost 178). 15kg. Terminu nie ma, gdyż ma być StaleWytrwaleStabilnieWie cznie. Środki: Zdrowe! Określony plan działania. Owy plan: ZMIENIAMY GO CO MIESIĄC. Małe kroczki, dajemy sobie czas by wdrożyć go solidnie, przyzwyczaić się i odhaczyć, więcej już nie myśląc o tym. Tak aby kolejne punkty stawały się czymś o czym nie myślimy, czymś bez czego nie wyobrażamy sobie naszego dnia! Dołączyć można w każdej chwili! Serdecznie zapraszam! ![]() ![]() ____ Mówię o wdrażanych miesięcznych planach, jednak elementu planu Pierwszego są tak podstawowe i chyba każdy o nich wie, że wyjątkowo może potrwać krócej (do końca sierpnia). Są to rzeczy na które będzie trzeba zwracać uwagę zawsze, jednak jak wiadomo robienie ZBYT WIELU zmian w swoim życiu NA RAZ powoduje BUNT organizmu. Dlatego skupiamy się na początku, przez pół miesiąca na podstawach. PLAN 1 1)Piję 2l wody dziennie (pomocna aplikacja Water Time Pro) 2)Jem 5 posiłków dziennie, nie przejadajac się, nie czując nigdy głodu 3)NIE jem: słodyczy, fastfoodów, unikam smażonych potraw 4)NIE piję: słodzonych napoi i napoi gazowanych 5)Wyszukuję zdrowych przepisów i wojuję w kuchni 6)Jeżdżę na rowerze /biegam/pływam RAZ w tygodniu tak by się nie zamęczyć (inaczej przyjdzie zrezygnowanie) 7)Codziennie ćwiczę: brzuszki wg.stylu 6Weidera 6ćwiczeń po 6powtórzeń w 3 seriach 8)Wykonuję codziennie Plank 10sek (lub więcej, tak by plecy się nie załamywały) 9)Zapisuję co jem i ćwiczę 10)Liczę kalorie Dodatkowe rzeczy --Piszemy jak nam minął dzień/ tydzień, jak wywiązujemy się z naszych postanowień. --Pół miesiąca (15-19dni) to czas idealny by zrobić sobie odwyk całkowity od tego co nas najbardziej kusi (słodycze, słone przekąski, coca-cola). Zmieniając styl odżywiania zmienia się go na stałe. Nie ma sensu zupełnie rezygnować z tego co kochamy, bo życie zacznie przybierać dla nas ciemne barwy. Te pół miesiąca to odwyk zupełny. Zaciśnięcie zębów, łzy w oczach gdy mijamy na pułkach ukochane produkty. Jednak już po paru dniach poczujemy jak pożądanie i niewyjaśniona ,,tęsknota" za zUym zaczyna mijać... I w tedy trzeba będzie rozpocząć twardy reżim nad sobą! ![]() --Dzielimy się nie tylko swoim jadłospisem i kaloriami spożytymi w ciągu dnia ale fajnie by było podzielić się konkretnymi przepisami co zjadłyśmy i jak ćwiczyłyśmy Czyli, zamiast ,,zjadłam owsiankę z bananem" fajnie by było napisać że nasza owsianka to były 4 łyżki płatków owsianych na 1/2 szklanki (250ml) mleka i pół wkrojonego banana. Tak samo z obiadami. Może to posłużyć jako inspiracja, o które czasem bardzo trudno! ![]() --Ja sama mam problem z kolanem; nie mogę biegać i robić przysiadów ![]() ![]() --Wpadłam na pomysł brzuszków i Plan na początek ale ćwiczenia na START możecie zmodyfikować, mogę rozwinąć wstęp ![]() Kiedyś zaczęłam 6Weidera i stanęłam bo zaczęło się robić zbyt ciężko. Jednak już po tygodniu byłam w szoku jak wzmocniły się moje mięśnie brzucha. Dlatego polecam to ^^. Wzmocniony brzuch to też odciążony kręgosłup ![]() Więc... TO by było na początek. Zaczynam od Dziś Teraz Już, nie od Jutra, nie od Poniedziałku, nie od Września! Kto jest ze mną?! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: 3...2...1...start!!!
Ja sie dolacze
![]() Moj plan to 1) 1000-1200 kcal dziennie 2) zero slodyczy, chipsow, fast foodo 3) silownia 2-3 razy w tygodni 4)1-2 razy w tygodniu brzuszki 5)zamiast gazowanych napojow, woda mineralna i zielona herbat 6)odchudzac sie z glowa Na silownie 2-3 razy w tygodniu chodze od lipca. Teraz mialam 2 tygodnie przerwy, bo bylam na urlopie w Polsce. Najwazniejsze zeby z glowa schudnac i utrzymac prawidlowa wage. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Też się chętnie dołączę
![]() Ja aż tak sprecyzowanych planów nie mam, ale po prostu chciałabym wyglądać dobrze, więc kilka kg tłuszczu powinnam zrzucić. Niestety mam figurę gruszki i mi wszystko idzie w tyłek i uda, więc za ciekawie nie jest, dodatkowo zaczęłam zajadać stres i przy ostatnim ważeniu zauważyłam, że waga poszybowała do 54,5 kg ![]() ![]() Mój plan: - 3 razy w tygodniu bieganie, ewentualnie inna forma aktywności - ok. 1500 kcal - regularne posiłki - odstawienie/ograniczenie słodyczy - więcej picia wody, bo ostatnio z tym słabo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
jakie efekty po 3 miesiącach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.