Moja dziewczyna zerwała twierdząc, że boi się związku. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-29, 16:33   #1
OhJohnny
Przyczajenie

Moja dziewczyna zerwała twierdząc, że boi się związku.

Witam !

Przechodząc bez zbędnych słów od razu do tematu:

2 dni temu zerwała ze mną moja dziewczyna. Postanowiliśmy być razem na początku lipca. Kręciliśmy ze sobą w ciągu roku szkolnego (I rok studiów) i tak się nieszczęśliwie złożyło, że postanowiliśmy być razem przed samym rozjazdem do domów więc spotkaliśmy się tylko raz jako para (to na tym spotkaniu zgodziła się, żebyśmy spróbowali ze sobą). Niestety podczas 3-miesięcznych wakacji nie spotkaliśmy się ani razu bo kiedy ja byłem na wakacjach, ona była w pracy potem ona na wakacjach, ja w domu. Do tego doszła jeszcze u nas nauka na wrześniowe poprawki i spotkaliśmy się znów dopiero 2 dni temu. Jednak nie było już tak samo jak wcześniej. Widziałem, że jakoś tam stara się, ja też się starałem ale po kinie, w którym byliśmy wolała już iść do domu. Choć sama to wyjście zaproponowała. Podczas wakacji dopadło ją jak to ona nazwała "podłamanie psychiczne". Wieżę jej, bo pytałem ją o to wcześniej. Jak pisałem to ze mną rozmawiała ale nigdy ona pierwsza nie napisała w końcu mnie to wkurzyło i poważnie porozmawialiśmy. Wtedy mi to powiedziała, przepraszała za to, mówiła, że jest jej jakoś strasznie źle i nie wie dlaczego. Mówiła, że nie ma to związku ze mną. Wyłączyła wszystkie telefony, fejsbuki i starała się odciąć od świata. To prawda bo rzadko ją na FB widziałem. Prosiła, żebym dał jej czas na uporanie się ze swoimi myślami. Co miałem zrobić, oczywiście się zgodziłem. No i kiedy w końcu się spotkaliśmy te 2 dni temu, w drodze do domu wziąłem ją na chwilę na ławkę. Zapytałem co się stało. Co jest nie tak. Czyj jest coś co chciałaby mi powiedzieć. Powiedziała, że nie. Po chwili namawiania na zwierzenia powiedziała jednak, że boi się związku, bliskości, że ją to przeraża. Powiedziałem jej: "Nie chcesz, prawda?" Powiedziała, że no na razie nie. Wracając do domu zamieniliśmy już może tylko ze 3 zdania. Nie byłem w stanie rozmawiać. Mówiła mi, że to nie przeze mnie, że po prostu się boi. Przepraszała mnie jednak ja już poza odpowiedzią "Nie" na jej pytanie: "Okropna jestem, co ?", nic więcej nie powiedziałem. Kiedy odprowadziłem ją i już sam wracałem do domu dostałem od niej esesmanna (jak ja to mam zwyczaj określać ), w którym prosiła, żebym napisał jak dotrę do domu i uwierzył, że to na prawdę nie z mojego powodu i zasługuję na coś lepszego. Zastrzegła sobie, że to nie był "cytowany tekst". Nie uwierzyłem bo wiadomo jak to jest z tekstem typu "zasługujesz na kogoś lepszego". Nie odpisałem jej tak jak prosiła. Dopiero następnego dnia wieczorem napisałem mówiąc w skrócie, że jej nie wierzę, że najpierw wstydzi się iść pod rękę, chce wracać do domu a potem twierdzi, że zasługuję na lepszą. Powiedziałem, że sam wiem kto jest dla mnie najlepszy, że to ona nią była ale nie odpowiadam jej jako facet i się rozmyśliła ale nie chce tego powiedzieć. Zapewniła mnie jeszcze raz, że mówi prawdę, że jest i była ze mną szczera. Mówiła, że zawsze jak ktoś chciał się do niej zbliżyć to uciekała bo boi się bliskości, że nie jest jeszcze gotowa na związek. Zapewniała, że starała się przełamać. Chciała, żebym jej uwierzył. Możecie mówić co chcecie ale ja jej wierzę bo ona nie jest kłamczuchą. Jest grzeczną, spokojną, miłą dziewczyną. Trochę ją już znam. Wiem też, że nie poznała nikogo w wakacje i ten cały przewrót nie jest z powodu innego chłopaka. (mówię tak na wszelki wypadek, żeby od razu odeprzeć diagnozy tego typu). Ze swoją najlepszą koleżanką też się pokłóciła bo tamta też była zła, że jest olewana więc wszystko przez te jej rozkminy w głowie, z którymi chciała się uporać. W obliczu tych naszych ostatnich "wyznań" poprosiłem ją o jeszcze jedną rozmowę w 4 oczy. Powiedziała, że się postara i da mi znać ale na razie musimy ochłonąć. Chcę jej powiedzieć, żeby się nie bała, że będę przy niej, będę ją wspierał, nie pozwolę skrzywdzić. Żeby nie rozwiązywała swoich problemów sama tylko mówiła o nich i dała sobie pomóc. Chcę zapewnić ją po raz kolejny, że mi na niej bardzo zależy, że jest dla mnie wyjątkowa i jedyna i ostatecznie poprosić żebyśmy zaczęli wszystko od nowa, powolutku, bez żadnego stresu i nacisków. (chociaż nigdy na nią nie naciskałem) Co o tym wszystkim sądzicie ? Czy warto, czy to ma szansę powodzenia ? Można coś jeszcze uratować ? Nie wiem skąd jej się to wzięło. Gdybym wiedział, że nie jestem dla niej wystarczający to bym tego nie pisał tylko dał jej spokój no ale ona jak już wspominałem, twierdzi, że to nie przeze mnie. Ona jest z normalnej, dobrze sytuowanej, kochającej się rodziny. Żadna patologia. Miała wcześniej jednego chłopaka ale mówiła, że zerwał z nią. Może boi się powtórki ? Nie wiem.

Do tych, którzy to wszystko przeczytali - jesteście moimi bohaterami
OhJohnny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 17:07   #2
I am Rock
lokalna gwiazda

Dot.: Moja dziewczyna zerwała twierdząc, że boi się związku.

Tak na pierwszy rzut oka, ona zachowuję się jak dziewczyna, która pochopnie na coś się zgodziła, a teraz usiłuje to odkręcić.
Albo poznała kogoś w międzyczasie i dlatego rzuca te oklepane teksty.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 17:31   #3
thirky
on tired little feet

Nie chce z tobą być i tyle. Spokojnie, jak się w kimś zakocha to przestanie się "bać związku". W tobie się nie zakochała.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 18:25   #4
herbata_to_zycie
Raczkowanie

Nie chce z toba byc, ale jest mloda i niedoswiadczona i moze nie do konca swiadoma, obwinia siebie za to, ze nie szaleje na twoim punkcie. A nawet jesli jest swiadoma , nawet jesli zdaje sobie z tego sprawe, to powiedzenie tego tobie jedboznacznie wydaje jej sie okropne i nie chce cie ranic. Mysli ze jestes milym, fajnym chlopakiem, i nie chce tracic takiego zainteresowania.

Znajdz sobie dziewczyne, ktora bedzie wiedziec czego chce (ciebie)
herbata_to_zycie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 21:59   #5
okapi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez OhJohnny Pokaż wiadomość
Nie uwierzyłem bo wiadomo jak to jest z tekstem typu "zasługujesz na kogoś lepszego".
Jest grupa tchórzliwych ludzi, którzy podpierają się takim argumentem, bo nie chcą z nami być, ale kolokwialnie mówiąc, "nie mają jaj", żeby powiedzieć wprost o co chodzi.

Ale jest też grupa osób, która może mieć w życiu prywatnym poważne problemy (ciężka sytuacja w domu, patologiczna rodzina, zaburzenia odżywiania, depresja..) i oni mówią tak, bo naprawdę uważają, że partner zasługuje na kogoś lepszego... Ale tutaj raczej nic nie zdziałasz. Jedynym słusznym wyjściem jest puszczenie tej osoby wolno, aby miała przestrzeń do samodzielnego radzenia sobie z tymi problemami i zajęcie się w tym czasie własnym życiem... Jeśli jej faktycznie zależało, to możliwe, że po pewnym czasie sama do nas wróci po uporządkowaniu różnych spraw osobistych.

Musisz teraz na podstawie tego co o niej wiesz wybrać odpowiednią kategorię i wyciągnąć wnioski...
okapi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 22:08   #6
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6
Konto usunięte

Nie ma co tracić czasu na osobę, która nie wie czego chce. Jedno jest pewna, gdyby coś do Ciebie czuła nie zerwałaby z Tobą
faf3d67d51656f0b2bcdb9f98a45434bc3aa12e6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 14:18   #7
OhJohnny
Przyczajenie

Myślicie, że mogła się rozmyślić w tak krótkim czasie ? 3 miesiące razem z czego spędziliśmy ze sobą mniej niż 9h. (tak, wiem jak to głupio brzmi)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-30, 15:41   #8
I am Rock
lokalna gwiazda

Tym bardziej mogła się rozmyślić. Co z oczu, to z serca.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 16:20   #9
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Myślicie, że mogła się rozmyślić w tak krótkim czasie ? 3 miesiące razem z czego spędziliśmy ze sobą mniej niż 9h. (tak, wiem jak to głupio brzmi)
Trzeba bylo pisac w swoim starym watku.

Tak rozmyslila sie i nie chce z toba byc.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 00:44   #10
OhJohnny
Przyczajenie

Porozmawiałem z jej najlepszą przyjaciółką. Powiedziała, że historia identyczna jak ze mną czyli też chciała się z nią spotkać ale przez całe wakacje słyszała tylko wymówki. Mówi to samo co ja czyli, że widzi, że coś jest nie tak ale nie ma pojęcia co bo słyszy tylko, że wszystko jest okej. Oboje widzimy, że coś dziwnego się z nią dzieje, ma jakiś problem a nie chce z nikim o nim rozmawiać. Mi przynajmniej powiedziała, że nic jej ostatnio nie wychodzi, że wszystko się psuje, i że przez to nie ma siły na żadne związki teraz. Swojej przyjaciółce tego nie powiedziała. Prosiłem ją o rozmowę, zgodziła się ale jeszcze nie teraz. Napisałem jej, że chcę jej pomagać, wspierać, że nie chcę aby się zamykała w sobie i uciekała tylko dała sobie pomóc bo we 2 jest łatwiej ale bez skutku. To nie jest zwykłe zerwanie ot tak tylko coś się poważnego dzieje albo uroiła sobie jakieś problemy i wydaje jej się, że są nie do przejścia. Jak mogę do niej dotrzeć ? Tylko proszę nie piszcie, że koleżanka nie jest dobrym źródłem, że pewnie kłamie bo na prawdę ją znam i to jest bardzo dobra, porządna, dojrzała dziewczyna.
Stary 2016-10-02, 08:29   #11
Adrianna_8
Zakorzenienie

Cytat:
Porozmawiałem z jej najlepszą przyjaciółką. Powiedziała, że historia identyczna jak ze mną czyli też chciała się z nią spotkać ale przez całe wakacje słyszała tylko wymówki. Mówi to samo co ja czyli, że widzi, że coś jest nie tak ale nie ma pojęcia co bo słyszy tylko, że wszystko jest okej. Oboje widzimy, że coś dziwnego się z nią dzieje, ma jakiś problem a nie chce z nikim o nim rozmawiać. Mi przynajmniej powiedziała, że nic jej ostatnio nie wychodzi, że wszystko się psuje, i że przez to nie ma siły na żadne związki teraz. Swojej przyjaciółce tego nie powiedziała. Prosiłem ją o rozmowę, zgodziła się ale jeszcze nie teraz. Napisałem jej, że chcę jej pomagać, wspierać, że nie chcę aby się zamykała w sobie i uciekała tylko dała sobie pomóc bo we 2 jest łatwiej ale bez skutku. To nie jest zwykłe zerwanie ot tak tylko coś się poważnego dzieje albo uroiła sobie jakieś problemy i wydaje jej się, że są nie do przejścia. Jak mogę do niej dotrzeć ? Tylko proszę nie piszcie, że koleżanka nie jest dobrym źródłem, że pewnie kłamie bo na prawdę ją znam i to jest bardzo dobra, porządna, dojrzała dziewczyna.
To moga byc wszystko wymowki, bo nie wie, jak z Toba zerwac. Dziewczyna ma pewnie nowych znajomych i tyle. Nie plaszcz sie nad nia. Jesli ona ma serio jskies problemy, to pomoze jej psycholog, nie Ty.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości