|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Moja dziewczyna zerwała twierdząc, że boi się związku.
Witam !
Przechodząc bez zbędnych słów od razu do tematu: 2 dni temu zerwała ze mną moja dziewczyna. Postanowiliśmy być razem na początku lipca. Kręciliśmy ze sobą w ciągu roku szkolnego (I rok studiów) i tak się nieszczęśliwie złożyło, że postanowiliśmy być razem przed samym rozjazdem do domów więc spotkaliśmy się tylko raz jako para (to na tym spotkaniu zgodziła się, żebyśmy spróbowali ze sobą). Niestety podczas 3-miesięcznych wakacji nie spotkaliśmy się ani razu bo kiedy ja byłem na wakacjach, ona była w pracy potem ona na wakacjach, ja w domu. Do tego doszła jeszcze u nas nauka na wrześniowe poprawki i spotkaliśmy się znów dopiero 2 dni temu. Jednak nie było już tak samo jak wcześniej. Widziałem, że jakoś tam stara się, ja też się starałem ale po kinie, w którym byliśmy wolała już iść do domu. Choć sama to wyjście zaproponowała. Podczas wakacji dopadło ją jak to ona nazwała "podłamanie psychiczne". Wieżę jej, bo pytałem ją o to wcześniej. Jak pisałem to ze mną rozmawiała ale nigdy ona pierwsza nie napisała w końcu mnie to wkurzyło i poważnie porozmawialiśmy. Wtedy mi to powiedziała, przepraszała za to, mówiła, że jest jej jakoś strasznie źle i nie wie dlaczego. Mówiła, że nie ma to związku ze mną. Wyłączyła wszystkie telefony, fejsbuki i starała się odciąć od świata. To prawda bo rzadko ją na FB widziałem. Prosiła, żebym dał jej czas na uporanie się ze swoimi myślami. Co miałem zrobić, oczywiście się zgodziłem. No i kiedy w końcu się spotkaliśmy te 2 dni temu, w drodze do domu wziąłem ją na chwilę na ławkę. Zapytałem co się stało. Co jest nie tak. Czyj jest coś co chciałaby mi powiedzieć. Powiedziała, że nie. Po chwili namawiania na zwierzenia powiedziała jednak, że boi się związku, bliskości, że ją to przeraża. Powiedziałem jej: "Nie chcesz, prawda?" Powiedziała, że no na razie nie. Wracając do domu zamieniliśmy już może tylko ze 3 zdania. Nie byłem w stanie rozmawiać. Mówiła mi, że to nie przeze mnie, że po prostu się boi. Przepraszała mnie jednak ja już poza odpowiedzią "Nie" na jej pytanie: "Okropna jestem, co ?", nic więcej nie powiedziałem. Kiedy odprowadziłem ją i już sam wracałem do domu dostałem od niej esesmanna (jak ja to mam zwyczaj określać ![]() Do tych, którzy to wszystko przeczytali - jesteście moimi bohaterami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
lokalna gwiazda
|
Dot.: Moja dziewczyna zerwała twierdząc, że boi się związku.
Tak na pierwszy rzut oka, ona zachowuję się jak dziewczyna, która pochopnie na coś się zgodziła, a teraz usiłuje to odkręcić.
Albo poznała kogoś w międzyczasie i dlatego rzuca te oklepane teksty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
on tired little feet
|
Nie chce z tobą być i tyle. Spokojnie, jak się w kimś zakocha to przestanie się "bać związku". W tobie się nie zakochała.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Nie chce z toba byc, ale jest mloda i niedoswiadczona i moze nie do konca swiadoma, obwinia siebie za to, ze nie szaleje na twoim punkcie. A nawet jesli jest swiadoma , nawet jesli zdaje sobie z tego sprawe, to powiedzenie tego tobie jedboznacznie wydaje jej sie okropne i nie chce cie ranic. Mysli ze jestes milym, fajnym chlopakiem, i nie chce tracic takiego zainteresowania.
Znajdz sobie dziewczyne, ktora bedzie wiedziec czego chce (ciebie) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale jest też grupa osób, która może mieć w życiu prywatnym poważne problemy (ciężka sytuacja w domu, patologiczna rodzina, zaburzenia odżywiania, depresja..) i oni mówią tak, bo naprawdę uważają, że partner zasługuje na kogoś lepszego... Ale tutaj raczej nic nie zdziałasz. Jedynym słusznym wyjściem jest puszczenie tej osoby wolno, aby miała przestrzeń do samodzielnego radzenia sobie z tymi problemami i zajęcie się w tym czasie własnym życiem... Jeśli jej faktycznie zależało, to możliwe, że po pewnym czasie sama do nas wróci po uporządkowaniu różnych spraw osobistych. Musisz teraz na podstawie tego co o niej wiesz wybrać odpowiednią kategorię i wyciągnąć wnioski... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Nie ma co tracić czasu na osobę, która nie wie czego chce. Jedno jest pewna, gdyby coś do Ciebie czuła nie zerwałaby z Tobą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Myślicie, że mogła się rozmyślić w tak krótkim czasie ? 3 miesiące razem z czego spędziliśmy ze sobą mniej niż 9h. (tak, wiem jak to głupio brzmi)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
lokalna gwiazda
|
Tym bardziej mogła się rozmyślić. Co z oczu, to z serca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak rozmyslila sie i nie chce z toba byc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Porozmawiałem z jej najlepszą przyjaciółką. Powiedziała, że historia identyczna jak ze mną czyli też chciała się z nią spotkać ale przez całe wakacje słyszała tylko wymówki. Mówi to samo co ja czyli, że widzi, że coś jest nie tak ale nie ma pojęcia co bo słyszy tylko, że wszystko jest okej. Oboje widzimy, że coś dziwnego się z nią dzieje, ma jakiś problem a nie chce z nikim o nim rozmawiać. Mi przynajmniej powiedziała, że nic jej ostatnio nie wychodzi, że wszystko się psuje, i że przez to nie ma siły na żadne związki teraz. Swojej przyjaciółce tego nie powiedziała. Prosiłem ją o rozmowę, zgodziła się ale jeszcze nie teraz. Napisałem jej, że chcę jej pomagać, wspierać, że nie chcę aby się zamykała w sobie i uciekała tylko dała sobie pomóc bo we 2 jest łatwiej ale bez skutku. To nie jest zwykłe zerwanie ot tak tylko coś się poważnego dzieje albo uroiła sobie jakieś problemy i wydaje jej się, że są nie do przejścia. Jak mogę do niej dotrzeć ? Tylko proszę nie piszcie, że koleżanka nie jest dobrym źródłem, że pewnie kłamie bo na prawdę ją znam i to jest bardzo dobra, porządna, dojrzała dziewczyna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.