|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Nieregularny cykl - stres?
Panie doktorze około rok temu po pięciu latach brania pigułek odstawiłam je.Pierwsze cykle były regularne,przebiegały ze wzrostem temperatury po owulacji,śluz równiaż zmienał się "podręcznikowo".W sierpniu zeszłego roku przeżyłam dość duży stres,i od tego się zaczeło:75 dniowy cykl,przyczym faza lutealna kiedy wkońcu doszło do owulacji była prawidłowa.Stres bardzo silny utrzymywał się dalej od września do początku listopada,następny cykl znów był bardzo długi 113 dni.W 54 dniu tego cyklu zrobiłam sobie prolaktynę poziom wynosił 8,3 ng/ml(czyli normę).W końcy w 100 dniu cyklu wystąpił śluz owulacyjny i wzrost temperatury.Ponieważ wydaje mi się że mam jakiś problem z fazą folikularną zrobiłam 2 dnia nowego cyklu FSH- 2.68 mlU/ml(norma 2,8-11.30) LH 4.33 ( 1.1-11,6)
Nie wiem czy to na coś wskazuje.podejżewam że tak silny stres spowodował rozlegulowanie, pójdę do lekarza ale chciałam mieć jakieś wyniki badań.Czy proponuje mi pan doktor wykonanie jecze jakiś badań przed wizytą u lekarza? Zapomniałam dodać że mam 26 lat,163 wzrostu 51 kg,nie odchudzam się,nie biorę żadnych leków,nie choruję na żadną przewlekłą chorobę, nie rodziłam. Edytowane przez erysipelothrix Czas edycji: 2006-02-05 o 16:25 Powód: uzupełnienie danych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nieregularny cykl - stres?
Czekam na pomoc panie doktorze!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.