dieta 400 kcal.pomocy! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-14, 07:34   #1
golden91
Przyczajenie

dieta 400 kcal.pomocy!

Witam. Naprawdę nie wiem co mam już robić. Mam koleżankę, która 2 lata temu miała początki anoreksji. Niby jej to "przeszło" ale ostatnio zwierzyła mi się, że znowu się odchudza. Jak? Dietą 400 kcal. A nie dość, że je tylko tyle to jeszcze dużo ćwiczy i to wszystko spala. Okresu nie ma już 9 miesiąc, u ginekologa i psychologów była i nic. Na dodatek podobno zdarzyły jej się napady obżarstwa. Dziewczyna ma dopiero 17 lat, uczy się i ma przed sobą całe życie. Dodał, że jest naprawdę szczupła. Jakieś rady? I jakie mogą być dalsze skutki takiej diety?
golden91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-14, 07:38   #2
Adrianna_8
Zakorzenienie

Dot.: dieta 400 kcal.pomocy!

Cytat:
Napisane przez golden91 Pokaż wiadomość
Witam. Naprawdę nie wiem co mam już robić. Mam koleżankę, która 2 lata temu miała początki anoreksji. Niby jej to "przeszło" ale ostatnio zwierzyła mi się, że znowu się odchudza. Jak? Dietą 400 kcal. A nie dość, że je tylko tyle to jeszcze dużo ćwiczy i to wszystko spala. Okresu nie ma już 9 miesiąc, u ginekologa i psychologów była i nic. Na dodatek podobno zdarzyły jej się napady obżarstwa. Dziewczyna ma dopiero 17 lat, uczy się i ma przed sobą całe życie. Dodał, że jest naprawdę szczupła. Jakieś rady? I jakie mogą być dalsze skutki takiej diety?
Taka dieta moze sie skonczyc tylko zle. Radze poinformowac jej rodzicow lub/i wychowawczynie w szkole. Widocznie trafila do zlego psychologa.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
Adrianna_8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-17, 12:24   #3
Malinkna1986
Wtajemniczenie

Też powiadomiłabym rodziców by spróbowali pomóc córce za pomocą specjalistów. Jest dosyć młoda, jej organizm może wiele wytrzymać ale jak długo można na takiej głodówce?
Malinkna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-13, 18:38   #4
karolciatolcia
Raczkowanie

Szkoda, że w dzisiejszych czasach tak dużo dziewczyn ma problemy z … głową. Tak jakby liczył się już tylko chudy tyłek, a nie to co ma się w głowie. Wszędzie w telewizji, gazetach, internecie pokazują te biedne, wychudzone wieszaki i później dziewczyny maja kompleksy, a w konsekwencji borykają się z anoreksją czy innymi zaburzeniami. Strasznie to przykre
karolciatolcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-18, 16:02   #5
dankaatracz
Przyczajenie

Skutki? Awitaminoza i brak niezbędnych makro i mikro elementów. Wiadomo czym to się kończy.
dankaatracz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości