|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dieta 400 kcal.pomocy!
Witam. Naprawdę nie wiem co mam już robić. Mam koleżankę, która 2 lata temu miała początki anoreksji. Niby jej to "przeszło" ale ostatnio zwierzyła mi się, że znowu się odchudza. Jak? Dietą 400 kcal. A nie dość, że je tylko tyle to jeszcze dużo ćwiczy i to wszystko spala. Okresu nie ma już 9 miesiąc, u ginekologa i psychologów była i nic. Na dodatek podobno zdarzyły jej się napady obżarstwa. Dziewczyna ma dopiero 17 lat, uczy się i ma przed sobą całe życie. Dodał, że jest naprawdę szczupła. Jakieś rady? I jakie mogą być dalsze skutki takiej diety?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: dieta 400 kcal.pomocy!
Cytat:
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Też powiadomiłabym rodziców by spróbowali pomóc córce za pomocą specjalistów. Jest dosyć młoda, jej organizm może wiele wytrzymać ale jak długo można na takiej głodówce?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Szkoda, że w dzisiejszych czasach tak dużo dziewczyn ma problemy z … głową. Tak jakby liczył się już tylko chudy tyłek, a nie to co ma się w głowie. Wszędzie w telewizji, gazetach, internecie pokazują te biedne, wychudzone wieszaki i później dziewczyny maja kompleksy, a w konsekwencji borykają się z anoreksją czy innymi zaburzeniami. Strasznie to przykre
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Skutki? Awitaminoza i brak niezbędnych makro i mikro elementów. Wiadomo czym to się kończy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.