|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() po leczeniu nadzerki
witam mam pytanie odnosnie nadzerki,fakt jest tu duzo na ten temat ale mi chodzi o konkretna metode leczenia i efekty po.Otoz 3 dni temu miala zabieg leczenia nadzerki smarowanie kwasem solcogyn.bool byl okropny ale mam bolesne miesiaczki wiec nie bylo todla mnie zdziwieniem.Za dwa miesiace mam isc do kontroli.i mam pytanie czy mozliwe ze po tym sa wodniste uplawy z domieszka krwi?i 2 dni po tym zabiegy"wyplynelo"cos ze mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
![]()
Witaj Asienko!
Ja mam podobne doswiadczenie. Dokladniej to w zeszla srode bylam u lekarza i mialam cos robione z nadzerka ale co dokladnie to nie wiem ale troche poczytalam i wydaje mi sie ze tez to byl ten lek o ktorym ty mowisz. Wygladalo to tak ze lekarka wziela pensete z gazikeim i nasaczyla go jakims czerwonym lekarstewem i pare razy przytykala do tej nadzerki co laczylo sie z niesamowitym bolem jak przy miesiaczke. Po 2 dniach tez cos "wylecialo" ze mnie taki jasny kawalek czegos koloru mniej wiecej jak skora. Teraz mam dosyc obfite uplawy. Wiec chyba to normalne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: po leczeniu nadzerki
Dziekuje ci za odopwiedz uspokoilas mnie troche choc martiwa mnie te plamienia,lekarz w sumie mowil,ze sie moga zdazyc.przynajmniej wiem,ze to cos co wyplynelo ze mnie nie bylo wyjatkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
ja tez mialam leczoną nadżerkę tym kwasem jakies 3 lata temu... o ile dobrze pamietam to moja gin kazała mi sie koniecznie zgłosić jesli miałabym plamienia....ja ich nie miałam. Upławy miałam jeszcze przez jakis tydzień, ale niezabarwione krwią...tylko białe...
radze zgłosic sie do ginekologa pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hmm to mnie nie pocieszylas,ja sie swojego ginekologa pytalam czy moga byc plamienia to stwierdzil ze tak uplawy zabarwione na brunatno moga byc,zaraz po tym jak to cos ze mnie"wyplynelo"zaczelam plamic nieduzo ale zawsze to jest poczekam jeszcze pare dni a jak nie skonczy sie to zadzwonie do lekarza bo wizute dopiero mam na maj,boze cieszylam sie z tego,ze wkoncu wylecze nadzerke a teraz zaluje bo skoro plamienia nie sa zbyt dobre,to co sie dzieje.jeden lekarz kazal mowic jak sa plamienia a drugi zas m,oi powiedzial ze to normalne wiec jak to wkoncu jest prosze o porade zwlaszcza lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Asieńka ja Ci tylko napisałam co powiedziała moja gin
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
A powiedzcie dziewczyny czy to leczenie kwasem było skuteczne tzn czy nie miałyscie nawrotow nadżerki. Z tego co pisałas to bylo to 3 lata temu wiec dosc dawno
![]() ![]() A i jeszcze jedno ile płaciłyście za ten środek w aptece?? Bo z tego co gdzies wyczytałam to coś ok 60 zl?? Dobrze mi sie wydaje czy cos pokreciłam?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja od czasu leczenia nie miałam nawrotu nadżerki
![]() o ile dobrze pamiętam ten środek kosztował cos koło 80 zł ale za 2 ampułki (chyba- pamięć mam dobrą....ale niestety krótką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nie moge narazie powiedziec,czy skuteczne czy nie,bo dopiero za 2 miesiace ide do kontroli poki co mam uplawy i te plamienia chociaz juz mniejsze,niby na kwasie pisze ze po kilku dniach nablonek sie zluszcza wiec moze dlatego mi leklarz powiedzial ze beda plamienia zreszta ja mialam dosc duza nadzerke,ja placilam 60 zl za jedna ampulke i starczyla bo kwasu mi zostalo na kolejne smarowanie jesli bedzie potrzebne.zobacze jesli bede miec nadal plamienia upewnie sie i zadzwonie do niego,gozej jak kaze przyjsc 40 zl nie lezy na ulicy niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.