|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Dziennik odchudzajacej sie wege... ;-)
Witam, mam nadzieję, ze ten dziennik mi pomoże w realizacji założonych celów. Największym problemem jest u mnie dieta, motywację do ćwiczeń mam ;-) miałam kilka prób, każda przerywana kilkudniowym napadem obzarstwa i od nowa... Do tego słabe efekty, nawet, gdy pilnowalam kalorycznosci i dolujace wzdecia, które są u mnie dużym problemem. Rano brzuch jest kilkukrotnie mniejszy niż po posilkach...
Przyznaje, ze jestem niejako uzależniona od nabiału, będę próbowała go ograniczać do minimum. Ponadto brak pomysłów i umiejętności kulinarnych nie pomagają w trzymaniu zróżnicowanej diety. Założeniem jest odtluszczenie ciała plus ksztaltne pośladki ![]() Startowa waga 58-60 kg (nie mam wagi w domu) na wzrost około 170 cm. Treningi silowe 2xtyg, do tego pole dance oraz taniec 1xtyg w ramach aerobow, dieta 1800-1900 kcal, białko 120-130 g, tłuszcz 80. Do siebie wrócę jutro w nocy, więc pierwszy wpis posiłków wrzuce pewnie dopiero w poniedziałek, wtedy tez sie pomierze ![]() Jeśli są tu inne wegetarianki chętnie poczytam ich jadlospisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dziennik odchudzajacej sie wege... ;-)
Witaj,
bardzo się cieszę, że założyłaś dziennik. Jestem od wielu, wielu lat lakoowowegetarianką i nie wyobrażam sobie powrotu do mięsa. Co prawda nie trenuję siłowo za to od dłuższego czasu "zuzkuję" z zadowalającymi efektami. Chętnie poznam Twoje patenty na zastępowanie mięsa, z radością także podzielę się swoimi. Moje źródła białka to przede wszystkim strączki, jaja, mleko i jego przetwory, orzechy i nasiona oraz, niestety, odżywka whey. Trzymam kciuki za realizację Twoich zamierzeń.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej,
Ja też jestem wege ![]() ![]() Uzależniona jestem jednak od owoców. Arbuzy, czereśnie, truskawki ![]() Trenuje siłowo, a konkretnie robię rzeźbę ![]() Chętnie poczytam Twój dziennik. Powodzenia ![]() Edytowane przez Jacqueline27 Czas edycji: 2014-07-06 o 15:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Jestem wege
![]() Będę zaglądać i trzymać kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Takze bede zagladac, jestem na veganskiej diecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za wypowiedzi, chętnie też poczytam Wasze dzienniki, jeśli prowadzicie
![]() Dziś nie jestem zbyt zadowolona, na spontanie wyszło mi spotkanie na basenie, więc śniadanie itd było kupne, kalorie też na oko w takim przypadku. Resztą dnia starałam się jakoś nadrobić ![]() ![]() Wieczorem zaliczyłam pole dance i wstęp do biegania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Fajnie, że na Pakerni pojawiła się dietetyczna alternatywa. Jestem ciekawa Twoich efektów. Będę zaglądać, mimo iż dietetycznie jestem od wege odległa o lata świetlne
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziennik Dinulki niestety zdaje się obumierać za nim na dobre powstał.
Pozwolę sobie zatem umieścić moją miskę z prośbą o rady i wskazówki. Moim celem jest rekompozycja budowy ciała przy jednoczesnym utrzymaniu bmi (mam 182cm i 62kg wagi) Moje treningi polegają na ćwiczeniu zwowów Zuzki Light (5, 6X tygodniu) oraz na długodystansowej jeździe na rowerze lub bieganiu.
Jedynie skóra rozlicza zapach... Edytowane przez Trzy_Ryby Czas edycji: 2014-07-16 o 23:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Co do tego dnia:
-trochę sporo nabiału (200g serka i jogurtu, plus w bakłażanie - ale to chyba symbolicznie; tragedii nie ma, ale nie rozpędzaj się ![]() ![]() -raczej za dużo Wheya; -wpisujesz wagę jajek, nie sztuki, więc mniej więcej + 14g białka i 10g tłuszczu, ale to akurat dobrze, bo jak na Twój wzrost i aktywność, to nie wydaje mi się za dużo. Liczyłaś w ogóle zapotrzebowanie? Np. http://www.globalrph.com/schofield_equation_bmr.htm ; -jeśli mogę mieć życzenia, to podziel następnym razem na posiłki, klarowniej to wygląda ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zdecydowałam się również założyc dziennik
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No i gratulacje podjęcia dobrej decyzji ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej! Ja też jestem wege
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Wege "pakerom"
![]() http://veganworkout.org.pl/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:59.