|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
kulturalne Guilty PleasureWĄTEK Z PRZYMRUŻENIEM OKA Witam, zakładam ten temat, zainspirowana wywiadem z jednym z youtuberów na temat seriali. Każdy ma swoje guilty pleasure - książki, programy, seriale czy filmy, które uwielbiamy, ale których często się wstydzimy, które ukrywamy przed znajomymi, bo nie chcemy wyjść na mało ambitnych. Macie takie? Seriale: - "Przyjaciele" "Jak poznałem Waszą matkę" - mogłabym oglądać cały czas i w sumie tak robię. ![]() - "na wspólnej" Wciągnęłam się, jak nie oglądam, to czytam streszczenia, żeby byc na bieżąco ![]() Filmy: - "wredne dziewczyny" - durny, denny, dla nastolatek a ja mam do niego sentyment - polskie komedie romantyczne - zaczęłam oglądać w ramach odmóżdżenia, gdy coś robię. Książki: - książki typu zniszcz ten dziennik - nie cierpię tego typu rzeczy, serce mi się kraja jak widzę, że niszczy się takie rzeczy, ale zawsze z ciekawości w księgarni zajrzę do środka, jakie autorzy mają pomysły. Youtube: Wciągają zwłaszcza orzed sesją lub przed generalnymi porządkami w domu - filmiki stają się nagle takie wciągające <3 - TAGi typu co masz w swojej torebce. Boże, kocham te filmiki <3 - haule lumpeksowe - ostatnio jestem maniaczką second handów i szukam inspiracji <3 Jestem ciekawa Waszych guilty pleasure ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: kulturalne Guilty Pleasure
Ale fajny wątek
![]() seriale: HIMYM (obejrzane 2 razy całość,w sumie pierwsze 3 serie mogłabym obejrzeć jeszcze raz ![]() filmy: Mr&Mrs Smith z Jolie i Pittem, To tylko seks, Bridget Jones-pierwsza część ogólnie pojęty internet ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja nie uważam seriali komediowych za guilty pleasure
![]() Tak samo nie mam problemu z tym, że uwielbiam komedie Sashy Barona Cohena <3<3<3 Borat, Bruno, Dyktator, mogę oglądać niezliczoną ilość razy i zawsze mnie będą śmieszyć ![]() Za swoją guilty pleasure uważam za to miłość do książek Haruki Murakamiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
super temat
![]() serial: Plotkara - ogromnie mi brakuje nowych odcinków, świat się skończył wraz z końcem tego serialu ![]() film: Legalna blondynka i Szklana pułapka książka: wszystkie 3 Bridget Jones <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Moje guilty pleasures to zdecydowane komedie romantyczne z lat 80. i 90. - dajcie mi współczesne filmy z taką magią jak "Bezsenność w Seattle" albo "Jak Harry poznał Sally"
![]() ![]() Friends oczywiście i HIMYM na zawsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
U mnie to Desperate Housewives, a do ćwiczeń uwaga uwaga...Kuchenne Rewolucje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;65831226]Ja nie uważam seriali komediowych za guilty pleasure
![]() ![]() Też tak uważałam, ale po wywiadzie, w któryn gość powiedział, że każdy serial ma coś w sobie z guilty pleasure, stwierdziłam, że jednak coś w tym jest ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Warsaw Shore
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.