kulturalne Guilty Pleasure - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-26, 16:23   #1
201612090924
Konto usunięte

kulturalne Guilty Pleasure

WĄTEK Z PRZYMRUŻENIEM OKA

Witam, zakładam ten temat, zainspirowana wywiadem z jednym z youtuberów na temat seriali.
Każdy ma swoje guilty pleasure - książki, programy, seriale czy filmy, które uwielbiamy, ale których często się wstydzimy, które ukrywamy przed znajomymi, bo nie chcemy wyjść na mało ambitnych.

Macie takie?

Seriale:
- "Przyjaciele" "Jak poznałem Waszą matkę" - mogłabym oglądać cały czas i w sumie tak robię. Obejrzę jeden serial, wracam do drugiego. Chłopak ma już dość, bo zna wszystkie odcinki na pamięć, a ja wałkuję je kolejny raz
- "na wspólnej" Wciągnęłam się, jak nie oglądam, to czytam streszczenia, żeby byc na bieżąco

Filmy:
- "wredne dziewczyny" - durny, denny, dla nastolatek a ja mam do niego sentyment
- polskie komedie romantyczne - zaczęłam oglądać w ramach odmóżdżenia, gdy coś robię.

Książki:
- książki typu zniszcz ten dziennik - nie cierpię tego typu rzeczy, serce mi się kraja jak widzę, że niszczy się takie rzeczy, ale zawsze z ciekawości w księgarni zajrzę do środka, jakie autorzy mają pomysły.

Youtube:
Wciągają zwłaszcza orzed sesją lub przed generalnymi porządkami w domu - filmiki stają się nagle takie wciągające <3
- TAGi typu co masz w swojej torebce. Boże, kocham te filmiki <3
- haule lumpeksowe - ostatnio jestem maniaczką second handów i szukam inspiracji <3

Jestem ciekawa Waszych guilty pleasure Przy czym lubicie się "odmóżdżyć"?
201612090924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-26, 18:20   #2
Aaabecanka
Zadomowienie

Dot.: kulturalne Guilty Pleasure

Ale fajny wątek
seriale: HIMYM (obejrzane 2 razy całość,w sumie pierwsze 3 serie mogłabym obejrzeć jeszcze raz ) Scandal, PLL, Lekarze - te rzuciłam bo za dużo się zrobiło guilty a za mało pleasure
filmy: Mr&Mrs Smith z Jolie i Pittem, To tylko seks, Bridget Jones-pierwsza część
ogólnie pojęty internet -Pudelek, niektóre strony sportowe

Don't wish for it, work for it !
Aaabecanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 09:23   #3
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja nie uważam seriali komediowych za guilty pleasure Jest czas na ambitniejsze rzeczy, ale czasami mam takie dni, że bardzo bardzo potrzebuję zwyczajnie śmiesznego filmu, przy którym nie muszę dużo myśleć. Jak musiałam np. leżeć w ciąży, to Comedy Central leciało u mnie non stop, HIMYM, Teoria wielkiego podrywu, Dwóch i pół i cała reszta <3
Tak samo nie mam problemu z tym, że uwielbiam komedie Sashy Barona Cohena <3<3<3 Borat, Bruno, Dyktator, mogę oglądać niezliczoną ilość razy i zawsze mnie będą śmieszyć (głównie przez to, że brutalnie obśmiewają naszą smutną rzeczywistość).

Za swoją guilty pleasure uważam za to miłość do książek Haruki Murakamiego
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 11:04   #4
gunia_k
Przyczajenie

super temat

serial: Plotkara - ogromnie mi brakuje nowych odcinków, świat się skończył wraz z końcem tego serialu

film: Legalna blondynka i Szklana pułapka

książka: wszystkie 3 Bridget Jones

<3
gunia_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-29, 18:24   #5
ferryboat
Zadomowienie

Moje guilty pleasures to zdecydowane komedie romantyczne z lat 80. i 90. - dajcie mi współczesne filmy z taką magią jak "Bezsenność w Seattle" albo "Jak Harry poznał Sally" kolejna pleasure: filmy familijne (również z lat 90.) - Bethoveena, Kevina.. Mogłabym oglądać ciągle. Jakaś nostalgia chyba

Friends oczywiście i HIMYM na zawsze
Stary 2016-10-02, 17:36   #6
201703061049
Konto usunięte

U mnie to Desperate Housewives, a do ćwiczeń uwaga uwaga...Kuchenne Rewolucje
201703061049 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-02, 18:40   #7
201612090924
Konto usunięte

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;65831226]Ja nie uważam seriali komediowych za guilty pleasure [/QUOTE]

Też tak uważałam, ale po wywiadzie, w któryn gość powiedział, że każdy serial ma coś w sobie z guilty pleasure, stwierdziłam, że jednak coś w tym jest
Cytat:
Napisane przez sztojabudu Pokaż wiadomość
U mnie to Desperate Housewives, a do ćwiczeń uwaga uwaga...Kuchenne Rewolucje
Mój tż ogląda kuchenne rewolucje podczas obiadu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
201612090924 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-03, 20:43   #8
theorema
Zadomowienie

Warsaw Shore Damy i wieśniaczki, Zdrady. Ostatnio też Azja Express, kiedyś Rozmowy w Toku. No i Kuchenne Rewolucje. I Project Runway (chociaż te dwa ostatnie to mniejsze odmóżdżacze). Z książek to rzadko czytam coś tak zupełnie lekkiego, żeby to traktować jako guilty pleasure. Z muzyki dużo więcej, mam nawet specjalną playlistę
theorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-04, 08:58   #9
480d4edc1e815c56c16fabf08724cc948bdba6da
Konto usunięte

Treść usunięta
480d4edc1e815c56c16fabf08724cc948bdba6da jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości