|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() szczepienie przeciw grypie w ciążY
wITAM pOSZUKUJE KOBIET KTÓRE ZASZCZEPIŁY SIE PRZECIW GRYPIE W CIĄŻY W I TRYMESTRZE(5 TYDZIEŃ). jA NIE WIEDZĄC ZE JESTEM W CIĄZY TO UCZYNIŁAM I BARDZO SIE MARTWIĘ CZY NIE BEDZIE PROBLEMÓW Z DZIDZIUSIEM. DZIEKI ZA ODPOWIEDZ
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: szczepienie przeciw grypie w ciążY
bylas u gina?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
po co zakładac dwa takie same wątki??
i zgadzam się z Paulą: byłaś u lekarza? dziewczyny to forum nie zastąpi wizyty u lekarza aha, możesz tez przecież przeczytać ulotkę ze szczepionki, tam powinno być napisane jeśli nie wolno się szczepić w 1-wszym trymestrze ciąży po to są właśnie ulotki i nei chciałam być złośliwa [bo zaraz się może zjawić ktoś, kto mi to zarzuci] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Lepiej nie szczepić się na grypę w ciąż.
Lepiej także nie zachoroować na grypę - ale zdaża się to i według mnie stosunkowo rzadko daje skutki uboczne Z dwojga zlego, to już raczej lepiej zaszczepić się przeciwko grypie w ciąży niż zachorować na grypę będąc w ciąży...
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Panie Doktorze dziekuje za odpowiedz. mam jeszcze jedno pytanie czy spotkał Pan w swojej pracy kobiety które zaszczepiły sie w I trymestrze. Jakie były skótki uboczne z ich pociechami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jeszcze raz pytanie do P. Doktora
Pisałam o szczepieniu w I trymestrze przeciw grypie i napisał Pan ze stosunkowo rzadko grypa daje skutki uboczne. Stąd moje pytanie? Z jakimi w swojej zawodowej pracy spotkał sie Pan skutkami ubocznymi grypy i czy były to powazne problemy z noworodkami. Czy podobne skutki może spowodowac szczepionka. Bardzo prosze o odpowiedz . Monika 30 lat z Płocka. Zrobiła m sobie Usg genetyczne na przeziernoścć karkowa i test Pappa i terza jade na 2 badanie genetyczne czy cos jeszcze moge zrobić zeby sie troszke uspokoić. Dziekuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.