|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
problem
z powodu endometrium 22mm niejednorodne+miesniak mialam lyzeczkowanie-wynik histo super poprawny-lekarz nie chce wypisac zadnych lekow hormonalnych twierdzac ze jestem zdrowa-panie doktorze ja mam 40 lat i obawy ze endo zacznie znow narastac,poza tym jest tez misniak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: problem
No cóż, Duphaston w II fazie cyklu dałby chyba szansę na przywrócenie równowagi hormonalnej.
Inna sprawa, to mięśniak przy którym występują krwotoczne miesiączki stanowi poważną przesłankę do rozważenia leczenia operacyjnego.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: problem
no wlasnie...miesniak....lek arz nie proponowal ci usuniecie jego?..Ja tez mialam miesniaka wielu lekarzy go bagatelizowalo az trafilam do dobrego gina ktory mi odrazu zaproponowal usuniecie...od razu skonczyly sie strasznie obfite miesiaczki...nio i zaszlam bardzo szybciutko w ciaze (ciebie to rozumiem z enie dotyczy) ale wiele problemow mija wraz z usunieciem miesniaka...Nie koniecznie musisz miec operacje jest histeroskopia operacyjna - usuwa sie laserem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.