|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Był już wątek dotyczący ulubionej ścieżki dżwiękowej, a teraz może cos o ulubionych zespołach, wokalistach.
Czego słuchacie!???? Ja od momentu kiedy zaczał pasjonować mnie buddyzm , joga i medycyna niekonwencjonalna uwielbiam muzykę relaksacyjną i tą do medytacji. Niestety nigdzie nie mogę zdobyć płyt BUDDAH-Bar, a nie stać mnie na jej kupno(hlip) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
To ja od kilkunastu lat uwielbiam kalifornijskiego punka, a także punk rocka lat 70.,80. Ostatnio dodatkowo zaprząta mnie muzyka celtycka w wykonaniu Loreeny McKennit. Ponadto lubię kapele ostrzejsze, hard rockowe, metalowe. I pomimo mojego wieku, fasynacja mi nie przechodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam muzykę lat 80. weług mnie to była muzyka (w pełnym tego słowa znaczeniu), a teraz....to o zrobili jest niewybaczalne, jak mozna to co teraz leci na vivie itd nazywac wogole muzyką...jakieś o oł o oł..it..oczywiscie nie chce nikogo urazić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
1. Tori Amos - zdecydowanie moja ulubiona wokalistka
![]() 2. Hey oraz Nosowska - nie wszystkie plyty zachwycaja, ale i tak jestem fanem ![]() A poza tym slucham Marvina Gaye, PJ Harvey, Bjork, No Doubt, Spice Girls ![]() ![]() ![]() PS. dlaczego mam wrazenie ze wyrosnie nam topic-gigant? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A ja...hmm...od czego by tu zacząć
![]() Od pewnego czasu mam bzika na punkcie Stinga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Najpierw była wielka miłość do zespołu Depeche Mode - trwała przeszło 6 lat. Potem przyszła kolej na Doors`ów itp. Kolejny okres buntu to Rage Against The Machine(yh!!!)
Teraz na "stare lata" uwielbiam tzw. czarną muzykę (2pac, Dr.Dre,Snoop,Busta Rhymes, Ja Rule, LL Cool J itd + kobietki - Ashanti, Toni Braxton, Eve itd. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jestem wielbicielką rocka i metalu, raczej zagranicznego, i takiej muzyki głównie słucham, ale bywa, że wpadnie mi w ucho coś zupełnie z innej beczki. Np. mój brat słucha hip hopu i "katuje"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a ja słucham hip hopu, r&b, soulu... ale poza tym też innej muzyczki
![]() tak ogólnie to lubie muzyke przy której chce mi się tańczyć... ![]() jak słucham PL hip hopu to nie wsłuchuje się w tekst tylko słucham czy bit jest do tańczenia i czy mnie porwie ![]() fajne pioseneczki, które teraz słucham to: -Nina Sky 'Move Ya Body' -Gemma Fox 'Girlfriend's Story' -Christina Milan & Samy Deluxe 'Dip It Low' - oczywiście Sistars ![]() -a z facetów to podobnie jak Beata: Snoopy, Dr.Dre, Busta, DMX, Jay-Z -J-Know 'Tipsy" -Cassidy & R.Kelly 'Hotel" -Cypress Hill 'Whats Youy Number' -Janet Jackson 'All Nite (Don't Stop)' -Tede 'Klaszcz'... ma fajny bicik ![]() no i jeszcze dużo tego bym mogła wymieniać ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
hmmm, więc ja słucham:
-muzyki hiszpańskiej - tylko błagam niech nikt nie myśli, że słucham Enrique Iglesiasa czy Natalii Oreiro, bo co niektórzy utożsamiają tą muzykę tylko z nimi ![]() ![]() -kiedyś miałam fisia na punkcie Stinga, nadal lubie wiele jego piosenek, ale nie lubie jak wplata do muzyki country czy muzyke elektroniczną, po prostu tego nie trawie ![]() -soul i gospel - czyli czarne brzmienia, takie zmysłowe, w sam raz do słuchania na wiecżór ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
nio a ja kocham clubbing całym serduszkiem heheh od trancu chill out house po acid techno i funky :-DDDD
<love><love><love><love>< love><love><love><love><l ove><love><love><love> hihih pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Olunia ja tak samo jak Ty!!
![]() ![]() ![]() Oprócz tego jeszcze minimal (gatunek techno) :Jeff Mills, Dj. Shufflemaster,The Horrorist, Neil Landstrumm, Pacou etc.. Lubię też r'n'b, soul i troche hip-hop. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
<cmok> Camilla moja ty bratnia duszyczko
![]() pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mi się podobają "starocie". Ze współczesnych to Dido i różne piosenki, ale bez konkretnych wykonawców. Zauważyłam, że im staję się starsza to wyrastam z disco polo czy Spears (obecnie to aż nie chce mi się wierzyć, że coś takiego słuchałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Hmm, no to ja chyba podobnie jak Rossie-jesli chodzi jej o to samo w sensie lat 80'. Uważam, że to co stworzył Sting, The Pollice, Prince, Tina Turner, Stevie Wonder i wielu im podobnych, to chyba najlepsze co w muzyce mogło powstać i juz nic lepszego nie będzie, po grób kocham Sade
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dzięki mojemu Mężczyźnie polubilam starsze przeboje tzn z lat 60-tych, 70-tych, 80-tych.. Ale słucham tez nowszych utworów. A tak właściwie to słucham wszystkiego co wpadnie mi w ucho.. A najbardziej uwielbiam Lady Panków i Enigmę i jeszcze parę pojedyńczych pioseneczek róznych wykonawców.. nie starczyło by miejsca by ich wymieniać a też nie pamietam bo nie mam ich na kompie..
![]()
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Dot.: Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
Ja słucham różnej muzyki głównie rocka jak Pink Floyd, Queen, King Crimson ale tez ostatnio przypadła mi do gustu muzyka bardziej spokojna, która potrafi mnie trochę bardziej wyciszyć niż rock, w sumie to nazwał bym to jako muzyka relaksacyjna albo jako muzyka wyciszająca czy poprawiająca samopoczucie. Ciekawe są te kawałki na tym blogu w postaci youtube http://www.muzykanastres.com.pl/ Naprawdę polecam są Super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:09.