Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-07-29, 19:04   #1
katka.c
Rozeznanie

GG do katka.c

Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Był już wątek dotyczący ulubionej ścieżki dżwiękowej, a teraz może cos o ulubionych zespołach, wokalistach.
Czego słuchacie!????
Ja od momentu kiedy zaczał pasjonować mnie buddyzm , joga
i medycyna niekonwencjonalna uwielbiam muzykę relaksacyjną i tą do medytacji.
Niestety nigdzie nie mogę zdobyć płyt BUDDAH-Bar, a nie stać mnie na jej kupno(hlip)
katka.c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-29, 19:25   #2
Anahstasia
Zakorzenienie

Re: Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

To ja od kilkunastu lat uwielbiam kalifornijskiego punka, a także punk rocka lat 70.,80. Ostatnio dodatkowo zaprząta mnie muzyka celtycka w wykonaniu Loreeny McKennit. Ponadto lubię kapele ostrzejsze, hard rockowe, metalowe. I pomimo mojego wieku, fasynacja mi nie przechodzi
Anahstasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-29, 19:35   #3
Rossie
Raczkowanie

Ja uwielbiam muzykę lat 80. weług mnie to była muzyka (w pełnym tego słowa znaczeniu), a teraz....to o zrobili jest niewybaczalne, jak mozna to co teraz leci na vivie itd nazywac wogole muzyką...jakieś o oł o oł..it..oczywiscie nie chce nikogo urazić.
Rossie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-29, 19:44   #4
Fiku-Jez
Raczkowanie

1. Tori Amos - zdecydowanie moja ulubiona wokalistka
2. Hey oraz Nosowska - nie wszystkie plyty zachwycaja, ale i tak jestem fanem

A poza tym slucham Marvina Gaye, PJ Harvey, Bjork, No Doubt, Spice Girls , D'Angelo, The Cardigans, A Tribe Called Quest, Skunk Anansie, Hooverphonic... i jeszcze kilka innych bym mogl wymienic Oczywiscie nie jest tak ze kazda plyta z tych wymienionych mi sie super podoba, ale imho zasluguja oni na uwage

PS. dlaczego mam wrazenie ze wyrosnie nam topic-gigant?
Fiku-Jez jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-29, 20:03   #5
oceania
Rozeznanie

GG do oceania

A ja...hmm...od czego by tu zacząć
Od pewnego czasu mam bzika na punkcie Stinga , wcześniej to była Aaliyah, i nadal jest, ale rzadziej Poza tym lubię hip-hop - ale TYLKO amerykański. Jak słyszę te polskie... (khem khem...powstrzymam się od komentarza ) to wolę siedzieć w ciszy Do tego dorzucam Blink182 i Limp Bizkit (ostatnio coś rzadziej...powód wyżej ). Wychodzi niezła mieszanka No i oczywiście nie wykluczam różnych ciekawych, wpadających w ucho kawałków.
oceania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-29, 22:15   #6
beata78
Raczkowanie

Najpierw była wielka miłość do zespołu Depeche Mode - trwała przeszło 6 lat. Potem przyszła kolej na Doors`ów itp. Kolejny okres buntu to Rage Against The Machine(yh!!!)
Teraz na "stare lata" uwielbiam tzw. czarną muzykę (2pac, Dr.Dre,Snoop,Busta Rhymes, Ja Rule, LL Cool J itd + kobietki - Ashanti, Toni Braxton, Eve itd.
Pozdrawiam
beata78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-30, 10:15   #7
justysiek
Zadomowienie

Jestem wielbicielką rocka i metalu, raczej zagranicznego, i takiej muzyki głównie słucham, ale bywa, że wpadnie mi w ucho coś zupełnie z innej beczki. Np. mój brat słucha hip hopu i "katuje" mnie i moją mamę słuchaniem go bardzo głośno, więc czasem coś mi się spodoba.
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-30, 12:41   #8
Dolly
Zakorzenienie

GG do Dolly

a ja słucham hip hopu, r&b, soulu... ale poza tym też innej muzyczki

tak ogólnie to lubie muzyke przy której chce mi się tańczyć...

jak słucham PL hip hopu to nie wsłuchuje się w tekst tylko słucham czy bit jest do tańczenia i czy mnie porwie hihi

fajne pioseneczki, które teraz słucham to:
-Nina Sky 'Move Ya Body'
-Gemma Fox 'Girlfriend's Story'
-Christina Milan & Samy Deluxe 'Dip It Low'
- oczywiście Sistars -nie wszytkie piosenki-
-a z facetów to podobnie jak Beata: Snoopy, Dr.Dre, Busta, DMX, Jay-Z
-J-Know 'Tipsy"
-Cassidy & R.Kelly 'Hotel"
-Cypress Hill 'Whats Youy Number'
-Janet Jackson 'All Nite (Don't Stop)'
-Tede 'Klaszcz'... ma fajny bicik

no i jeszcze dużo tego bym mogła wymieniać
Stary 2004-07-30, 13:12   #9
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

hmmm, więc ja słucham:

-muzyki hiszpańskiej - tylko błagam niech nikt nie myśli, że słucham Enrique Iglesiasa czy Natalii Oreiro, bo co niektórzy utożsamiają tą muzykę tylko z nimi , a jest mnóstwo lepszych wykonawców

-kiedyś miałam fisia na punkcie Stinga, nadal lubie wiele jego piosenek, ale nie lubie jak wplata do muzyki country czy muzyke elektroniczną, po prostu tego nie trawie

-soul i gospel - czyli czarne brzmienia, takie zmysłowe, w sam raz do słuchania na wiecżór

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-30, 18:54   #10
Olunia55
Raczkowanie

nio a ja kocham clubbing całym serduszkiem heheh od trancu chill out house po acid techno i funky :-DDDD

<love><love><love><love>< love><love><love><love><l ove><love><love><love> hihih

pozdrowionka)))))))
Olunia55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-30, 20:36   #11
Camilla
Zakorzenienie

Olunia ja tak samo jak Ty!!
Oprócz tego jeszcze minimal (gatunek techno) :Jeff Mills, Dj. Shufflemaster,The Horrorist, Neil Landstrumm, Pacou etc..
Lubię też r'n'b, soul i troche hip-hop.

jesteśmy razem

Camilla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-30, 23:34   #12
Olunia55
Raczkowanie

<cmok> Camilla moja ty bratnia duszyczko))))

pozdrowionka
Olunia55 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-31, 12:18   #13
dziewczyna
Zakorzenienie

Mi się podobają "starocie". Ze współczesnych to Dido i różne piosenki, ale bez konkretnych wykonawców. Zauważyłam, że im staję się starsza to wyrastam z disco polo czy Spears (obecnie to aż nie chce mi się wierzyć, że coś takiego słuchałam )
dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-31, 12:38   #14
nenvena
Zadomowienie

Hmm, no to ja chyba podobnie jak Rossie-jesli chodzi jej o to samo w sensie lat 80'. Uważam, że to co stworzył Sting, The Pollice, Prince, Tina Turner, Stevie Wonder i wielu im podobnych, to chyba najlepsze co w muzyce mogło powstać i juz nic lepszego nie będzie, po grób kocham Sade To wszystko dzięki mojemu tacie, który mnie od dziecka przy takiej muzyce wychowywał Przeszłam przez różne fascynacje, niedawno kochałam reggae-no jakieś 3 lata temu i czasem do tego wracam-co nie znaczy żebym Seana Paula uważała za wykonawce reggae(chociaz na imprezy jest idealny). Trochę amerykańskiego hip-hopu, uwielbiam Kelis, juz od pierwszej płty , Red Hotów oczywiście, ehh, dużo tego jest, aha no i soul-najlepszy jest Maxwell, taki soulowy Lenny Kravitz, którego uwielbiałam dopóki nie nagrał 3 ostatnich płyt. Zauwazyłam, że wszyscy ci z lat 80 teraz sie psuja, mimo, że nadal robia dobrą muzyke to już nie jest to samo. Najbardzoiej się zepsuł Lionel Richie. No, ubolewam tez nad małym wyborem dobrej polskiej muzyki, dzieki mamie trochę się wkręciłam w 123 ale nie żebym tego sama słuchała, Sistars na szczęście zrobiły coś dobrego, Kayah-chociaz jakoś JAKAJAKAYAH mnie nie ciagnie tak jak np Zebra czy Kamień.... No dobra, już nie zanudzam
nenvena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-03, 21:53   #15
owieeeczka
Raczkowanie

GG do owieeeczka

Dzięki mojemu Mężczyźnie polubilam starsze przeboje tzn z lat 60-tych, 70-tych, 80-tych.. Ale słucham tez nowszych utworów. A tak właściwie to słucham wszystkiego co wpadnie mi w ucho.. A najbardziej uwielbiam Lady Panków i Enigmę i jeszcze parę pojedyńczych pioseneczek róznych wykonawców.. nie starczyło by miejsca by ich wymieniać a też nie pamietam bo nie mam ich na kompie.. Pozdrawiam!!!

"Każda kochana kobieta jest księżniczką w oczach tego kto się o nią ubiega i w swoich własnych..."
owieeeczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-21, 23:14   #16
wolcano252
Przyczajenie

Dot.: Muzyka!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!

Ja słucham różnej muzyki głównie rocka jak Pink Floyd, Queen, King Crimson ale tez ostatnio przypadła mi do gustu muzyka bardziej spokojna, która potrafi mnie trochę bardziej wyciszyć niż rock, w sumie to nazwał bym to jako muzyka relaksacyjna albo jako muzyka wyciszająca czy poprawiająca samopoczucie. Ciekawe są te kawałki na tym blogu w postaci youtube http://www.muzykanastres.com.pl/ Naprawdę polecam są Super
wolcano252 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości