|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Stres a ochota na miłość (lub jej brak)
Od jakiegoś czasu prowadzę bardzo stresujący styl życia. Problemy w pracy, z brakiem pracy (TŻ), kiepskie możliwości rozwoju, kiepskie finanse, w domu też nieciekawie itp. itd. Mniejsza o szczegóły. Wszystko to ma potężny wpływ na moje, że tak powiem 'pragnienia'
![]() ![]() ![]() ![]() Czy Wy też tak macie? Jak sobie radzicie? Co poradzicie mnie? Uprzedzam tylko rady, typu "wyluzuj". Nie umiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
![]()
Porozmawiaj ze swoim mężem, powiedz mu dokładnie co Ci lezy na sercu, niech wie, ze to nie on jest "problemem" tylko ciągłe napięcie emocjonalne i stres. Poza tym możecie wprowadzić do sypialni jakieś łagodniejsze (odstresowujące) miłosne techniki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A może jakaś świeczka zapachowa w pokoju... Ja planuje taki zakup (zamaniła mi się świeczka o zapachu czekolady ![]() Nie wiem co jeszcze mogę Ci poradzić. Każdy ma swój indywidualny sposób na odstresowanie (ja oakurat przedstawiłam moje). W każdym razie faktem jest, że musisz się troszke rozluźnić, żeby wróciła ochota na sex ![]() Życzę powodzenia ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stres a ochota na miłość (lub jej brak)
Agniesia18 ma racje w 100%. Techniki relaksacyjne na pierwszym miejscu. Kąpiele, masaże, gimnastyka, spacery, aromaterapia, skupianie się na oddychaniu i wizualizacji (krótki seansik 30min), muzykoterapia, może zapiszcie się na jogę. Nie możesz żyć w ciągłym stresie, napięcie należy rozluźniać. Brak ochoty na seks to jeden z symtomów, ze trzeba zrobić coś dla siebie, zadbać o psychikę. Niekiedy zmiana pracy nie jest dobrym rozwiazaniem, ale techniki relaksacyjne tak. Zwłaszcza, że jest Was dwoje, możecie się wspierać we wspólnych seansach relaksacyjnych. I pamiętaj, że nic tak nie relaksuje jak wysiłek fizyczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I jeszcze małe sprostowanie - niestety wciąż to nie mój mąż ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() M42 i limonka21 - bardzo dziękuję i Wam za rady, jesteście kochane ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.