|
Notka |
|
Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Doświadczenie w zawodzie
Hej dziewczyny!
Z góry przepraszam, jeśli jest już jakiś tego typu wątek i nie znalazłam, proszę wówczas o przeniesienie. Słuchajcie! Powiedzcie mi proszę, jak to jest z doświadczeniem w zawodzie stylistki paznokci, gdzie je zdobyć by później wykonywać zawód poprawnie, w salonie? Chcę zacząć zbierać doświadczenia, ale tu gdzie mieszkam, przeprowadziłam się całkiem niedawno i nie mam w tym mieście koleżanek, na których mogłabym ćwiczyć. Myślałam, by wystawić się gdzieś na olx by w cenie produktów, po kosztach, poszukać modelek, ale czy to nie jest już oszustwo w stosunku do US i ZUS? Czy jeśli ktoś życzliwy doniesie, nie będzie przez to problemów? Toż to spora inwestycja jest w materiały (jestem po kursach żelu i hybryd, ale, jak wiadomo, po kursie nie jest się od razu super stylistką i te paznokcie nie wyglądają jeszcze tak, by można je było wykonywać w salonie, za pełną cenę), chciałabym żeby one mi się w jakimś stopniu zwróciły.. Opowiedzcie dziewuszki jak to u Was było. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Doświadczenie w zawodzie
Mam nadzieję, że pomogę, chociaż nie jestem stylistką, interesuję się tym jedynie w formie hobby (któremu poświęcam jednak dużo czasu
![]() ![]() Gdybym była na Twoim miejscu to rozejrzałabym się za stażem u kogoś, może być nawet bezpłatny, ale niech ta osoba posiada uprawnienia szkoleniowca. Nawet, jeśli nie zdobędziesz pracy w danym salonie po dobyciu stażu, to zawsze zdobędziesz nowe doświadczenie i certyfikaty, np. z pedicure. Trzymam kciuki!
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jestem tego samego zdania co koleżanka powyżej. Staż wydaje się idealnym rozwiązaniem. Ewentualnie bezpłatna praktyka? Myślę, że wiele salonów chętnie się na to zgodzi. U mnie w mieście kiedyś znajoma kosmetyczka szukała dziewczyny, której pasją jest właśnie kosmetyka, oferowała za to przyuczenie i jakieś symboliczne wynagrodzenie na początek. Z tego co pamiętam była to tylko jakaś część etatu, więc i nie duża kaska, ale zawsze warto
![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Staż/praktyka jest zawsze dobrym pomysłem na początek. Ale pamiętam, że jak moja koleżanka się uczyła i zabrakło jej już modelek, to kupowała zestawy zwykłych tipsów, przyklejała je do takich patyczków szaszłykowych i na nich robiła wzorki różne. Dzięki temu mogła poćwiczyć i miała pełną dowolnośc, bo nie musiała robić całej ręki tylko eksperymenty pojedyncze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.