![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Staż studencki z Urzędu Miasta - Poznań
Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną o przyjęcie na w/w staż.
Czy znajdzie się może ktoś kto ma za sobą takie doświadczenie??? Jestem ciekawa o co mogą pytać podczas takiej rozmowy ![]() Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Staż studencki z Urzędu Miasta - Poznań
Hej, na którym roku studiujesz?
Też chciałam zgłosić swoją kandydaturę ale nie ma już miejsc ![]() Gratuluję ![]() A pytać mogą jak ma się staż do twoich studiów, co wiesz na temat administracji... tak mi się wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na 5 roku jestem
![]() Dziękuję, ale nie ma czego - to tylko rozmowa - jestem pewna że zaprosili setki osób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ja też zostałam zaproszona na rozmowę i nie wiem czego się spodziewać... może koś ma jakieś doświadczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ja byłam tam na stażu, będą was pytali ogólnie: o studia, o doświadczenie zawodowe, co wiecie o danym urzędzie do którego kandydujecie, dlaczego tam aplikujecie, jak się czujecie z np. programem komputerowym, obsłudze klienta. Niektóre oddziały są lepsze od innych, do niektórych w ogóle nie warto iść.
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja kandyduję do Wydziału Finansowego, także mam nadzieję, że nie będzie najgorzej i coś wyniosę z tego stażu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny i jak Wasze staże?
![]() Ja mam rozmowę kwalifikacyjną we wtorek i zastanawiam się właśnie nad pytaniami i ogólnie klimatem (wydział działalności gospodarczej) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Cześć !
![]() Udało mi się dostać na ten staż, teraz z końcem lutego go kończę. Powiem tak jeśli chodzi o rozmowę to wspominam pozytywnie - pytanie o zainteresowania, plany na przyszłość, umiejętność obsługi sprzętów biurowych, czym zajmuje się dana jednostka. Pani prowadzące rozmowę była baaaardzo sympatyczna i otwarta w efekcie czego rozmowa przebiegła na wielkim luzie ![]() Parę wskazówek : -bardzo liczy się dla nich dyspozycyjność, jeśli na prawdę Ci zależy na stażu to pokoloruj troszkę dyspo - a póżniej i tak będziesz grafik układała z bezpośrednim opiekunem więc załatwisz sobie wolne w razie czego ![]() W urzędzie jest mnóstwo roboty, więc bardziej potrzebny jest stażysta codziennie na 3 godziny niż w dwa dni na 8. -można się wiele nauczyć, poznać fajnych ludzi -no nie zaszalejesz za stażowe, ale 99% miejsc oferujących praktyki nawet Ci dziękuje nie powie po odbyciu .... więc ja doceniam te pieniądze ![]() Polecam serdecznie !!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Akurat jestem na maksa dyspozycyjna, więc myślę, ze to nie będzie problemem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
300zł?? na miesiac? 3,75zl za godzine? : O
opowiedzcie cos wiecej o tych stazach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
A co byś chciała wiedzieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Chciałabym zapytać, jak Wam się pdobało na stazu? Gdzie- w sensie w których wydziałach- warto je odbywać.
Czy jeśli uczelnia pozwala mi na odbywanie stażu w 2 dni po 8 godzin i jeden 3 godziny, jest szansa że w ogóle na taki staż się dostane? Dużo jest chętnych? Czy jeśli złoże CV do kilku wydziałów, w każdym z nich odbede roxzmowe kwalifikacyjną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
2. Byłam tylko w jednym wydziale, ale myślę, że w każdym warto. Zależy też od kierunku studiów. 3. Wyrobisz się w 18 godzinach, ale przy rozmowie kwalifikacyjnej ważna jest dla nich dyspozycyjność. 4. Jak byłam ostatnio: na ok. 80 miejsc 1100 chętnych. 5. Nie. Tylko tam, gdzie będą chcięli Cię przyjąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
"Blisko 380 osób po ukończeniu stażu zostało zatrudnionych w naszym Urzędzie (...)". Jak to jest z tą możliwością zatrudnienia? Faktycznie myślą poważnie o stażystach i jeśli ktoś się wykaże zostaje zatrudniony, czy te zatrudnienia to tylko taka reklama?
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
byłam na stażu w Dziale Finansowym, wykazałam się, Panie z biura starały się przedłużyć mi staż o kolejne 3 miesiące, zaangażował się w to nawet kierownik... i co? usłyszałam, że, niestety, ale rusza kolejny, wiosenny program stażowy (ja byłam z edycji zimowej) i nie ma szans na jego przedłużenie . A zatrudnić się po nim, owszem, możesz, ale musisz zdać specjalne testy. Bez tego Cię nie zatrudnią po samym odbyciu stażu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!!!
Też złożyłam na ten staż papiery. Czekam, i czekam. Nikt nie dzwoni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja dzisiaj byłam na rozmowie, wiec mysle ze teraz jest ten czas prowadzenia rozmow, a dzwonili tydzien temu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
mam nadzieję, że dałaś radę! do mnie pewnie już się nie odezwą - na pewno obdzwonili ludzi na początku a teraz prowadzą tylko rozmowy. Złożę CV na edycję letnią
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
dziękuje, udało się
![]() to trzymam kciuki za edycję letnią! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
cześć,
a do jakiego wydziału się dostałaś?? dzwonili do mnie dopiero dziś z wydziału finansowego, rozmowy prowadzą jednak tylko w piątek(akurat wtedy nie mogę) ehhh szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
czy na rozmowę rekrutacyjną oprócz wydrukowanego formularza, należy zabrać ze sobą dokumenty: dyplom, suplement dyplomu, zaświadczenie o wcześniejszych praktykach?
jakie jest wynagrodzenie za staż? we wtorek udaję się na rozmowę, jakich pytań mogę się spotykać? ktoś z Was dostał się na tegoroczną edycję staży? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hej, mam nadzieję, że ktoś zareaguje jeszcze na mój post. Chciałam się was zapytać czy może wiecie jakie wymagania są stawiane co do CV kandydata? Jestem ciekawa czy moje doświadczenie zainteresuje ich, czy trzeba mieć niesamowicie wiele rzeczy wypisanych w takim CV? Chciałabym się dostać na zimową edycję, ale obawiam się że mam za słabe CV :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
z tego co pamiętam to nie było jakieś trudne się tam dostać, a w CV miałam tylko wolontariat w urzędzie wojewódzkim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ciekawe jak w tym roku było, ja mam 3 projekty studenckie, praktyki w ING plus może jeszcze na wrzesień załapię się w biurze rachunkowym, to by było z doświadczenia, a jeszcze zapomniałam o umiejętnościach w sumie oprócz excela i troche SQL to nic takiego nie posiadam :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
to nie ma sie co spinać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
No to mam nadzieję, że to wystarczy. A ogólnie co do stażu, to daje się tam radę wytrzymać te 4 msc? Jak się czegoś nie wie to pomagają czy ciąży wielki stres i włosy wypadają?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-12 o 20:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
A też mam jeszcze pytanie, jak długo czekaliście na odpowiedź? Bo 10 września otwarta została rekrutacja i trwa do końca września, więc pewno na początku października będą się kontaktować, i w ogóle to wynagrodzenie mieści się w przedziale chociaż 300 zł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.