|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() proszę opomoc w wyborze studiów IIstopnia
Hej dziewczęta. (szczególnie kobitki doradcy zawodowi
![]() W czym polega problem? Rynek pracy jest jaki jest. pedagogika tez wiadomo jaka jest (chociaz uwazam że akurat ta specjaloność jest ciekawa tylko trzeba mądrze pokierować sowoją karierą - studia podyplomowe i magisterka). Zarządzanie studiuje prawie każdy ![]() Myślałam również o szkole trenerskiej, więc zarysowałam w pewnien sposób swoje zainteresowania. Czemu nie chce zostać na pedag/ po pierwsze mało wykwalifikowna kadra, która tam zarabia, a nie żyją tym co robią, nie ma w nich pasji, a de facto uczą pedagogów. uczą ludzie, którzy są od wszytskiego. jedna pani uczyła nas i doradztwa zawodowego, i pracy socjlanej, i niedostosowania społecznego i animacji!!!!!!!!!!!! co opierało się na ulotkach z urzedu pracy i czytaniem na głos książek ! Z drugiej strony uważam, że zawsze zarządzanie się przyda. Lubię prace z ludzmi, edukacja dorosłych to rownież seniorzy, a to mi sie spodobało, jednak aby uczyć na UTW (uniwersyt trzeciego wieku) musilabym zacząć doktorat i średnio by chyba wygladało licencjat z pedagogiki,mgr z zarzadzania i doktorat ??? hmmm Proszę o pomoc, co byście zrobiły. Moze ktoś studiuje zarzadzanie, wie jak po tym z pracą. a moze ktoś jest po andragogice i wskazał by drogę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: proszę opomoc w wyborze studiów IIstopnia
Laura, jesli chcesz isc na studia II stopnia zaoczne, to nie widze przeszkod, by humanista poszedl na jakas konkretna specjalizacje. Nie wiem natomiast, jak wyglada rekrutacja na dzienne, jak z wymaganiami, jednak uwazam, ze studia 2 stopnia dziennie to porazka i szkoda sie na nie wybierac. Chyba, ze nie masz wyjscia, to inna sprawa. Natomiast jesli masz wybor, wybierz zaoczne.
Odnosnie pedagogiki - jesli Cie to interesuje i bedziesz umiala pokierowac swoja keriera, to kontynuuj to. Nie ma nic lepszego od laczenia pasji z praca. Jesli natomiast czujesz, ze z czegos innego bylyby wieksze pieniadze, to proponuje zmienic swe zainteresowania i ruszyc na kierunek bardziej ekonomiczny, scisly. Wiem, ze humanistyczny umysl moze byc troche przeszkoda, ale nie ma rzeczy nie do przeskoczenia, wiec warto sprobowac. Proponowalabym Ci ekonomie z kontretna specjalnoscia - teraz jest ich duzo na uczelniach, sprawdz, co jest na tej potencjalnej, na ktorej chcesz studiowac. Niestety z tego, co sie orientuje, nie ma magisterek z couchingu, sa podyplomowki. Jednak fajnie jest zrobic zarzadzanie zasobami ludzkimi, wybrac swoja specjalizacje, juz konkretna i w tym kierunku, majac wyksztalcenie pedagogiczne, probowac moze dostac sie na psychologie biznesu ? Swiat stoi otworem, teraz jest na to popyt i przez wiele wiele lat jeszcze bedzie, bo firmy chca sie rozwijac, a duze korporacje inwesntuja w prywatnych couchow, trenerow, ktorzy podniosa sprzedaz czy ogolnie zyski. Pomysl o tym. Pozdrawiam ![]() Aha, jeszcze jedno - co do zmiany kierunku - diametralnie - wystarczy nadrobic roznice programowe - czasem jest ich sporo, a czasem tylko 2-3. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Super bardzo dziękuje i ... troszkę mnie rozszyfrowalaś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
powodzenia zatem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja też studiowałam pedagogike tyle, że wczesnoszkolną i przedszkolną. I u nas wszyscy odradzają aby nie iść na to samo. Mówią, że przedmioty się dublują i za wiele się z tego nie wyciąga.
Dlatego ja waham się między pedagogiką opiekuńczo-resocjalizacyjną, a filologią polską. I skłonna jestem do tego drugiego, bo za 2 lata mogłabym pracować jako nauczycielka 1-3 + polskiego. A to już może być konkretny etat ![]() A, i ide na zaoczne ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.