|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dla mieszkających/bywających w Warszawie - klimatyczne miejsca, koncerty, wydarzenia
Witam. Nie wiem czy jest to właściwe miejsce na podobny wątek, w każdym razie zależy mi aby umieszczane były tutaj informacje, linki o wydarzeniach kulturalnych w Warszawie.
Często zdarza się, że ciekawe imprezy nie są wystarczająco nagłaśniane i dowiadujemy się o nich po fakcie. Można takze zamieszczać tutaj informacje o ciekawych miejscach gdzie można pospacerować, jakieś fajne pomysły na spędzenie wieczoru, jakie polecacie kina, kawiarnie, teatry, wysawy, koncerty, lodowiska, kręgielnie, pływalnie. Możemy także zamieszczać informacje gdzie można w miarę tanio spędzić wolny czas, często wejścia są za darmo tyle, że nie każdy o tym wie. Pozdrawiam.
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Dla mieszkających/bywających w Warszawie - klimatyczne miejsca, koncerty, wydar
dobry pomysł. chętnie się czegoś dowiem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dla mieszkających/bywających w Warszawie - klimatyczne miejsca, koncerty, wydar
Polecam od siebie:
Muzeum Powstania Warszawskiego: w niedziele (chyba) wstep wolny Muzeum Techniki w Pałacu Kultury: wstep nie pamietam ile, ale niedrogo; warto zobaczyć Teatr Buffo, Metro: chyba od niedawna można załapać sie na wejściówki po 15 zł (chociaż oczywiście, miejsce siedzące jest na pewno dużo lepsze) Galeria Zachęta: jeszcze nie byłam, ale w któyś dzień (chyba czwartek) wstęp jest wolny Bowling Center w Galerii Mokotów: niestety drogo; najtaniej (40 zł/h) jest od pn-pt w godzinach "przedpopołudniowych" , maja tez jakies znizki dla studentów i wtedy w innych godzinach cena wynosi 42 zł Hula Kula: przy BUWie; cen nie znam, ale miejsce calkiem przyjemne (choć Galeria Mokotów zdecydowanie lepsza) Lodowisko Stegny: polecam, dość spore, cen nie pamiętam, ale jest miło ![]() Warszawskie Zoo: bez rewelacji, ale jeśli ktoś lubi Zoo to też można odwiedzić ,chociaz ja byłam rozczarowana, biedne te zwierzaki:/ W wielu miejscach jeden dzień w tygodniu jest dniem wolnego wstepu, więc można zaoszczędzić na biletach jeśli mądzrze zaplanujemy sobie spędzanie czasu. Edytowane przez Tuppence_ Czas edycji: 2009-02-07 o 01:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
muzeum PW robi wrażenie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Centrum Sztuki Współczesnej - Zamek Ujazdowski czwartek wstęp wolny
Muzeum PW - niedziela wstęp wolny Wystawa Karykatury - Aleje Jerozolimskie 3 - czwartek wstęp wolny Zamek Królewski - niedziela wstęp wolny Muzeum etnograficzne - sobota wstępwolny Fotoplastikon - niedziela wstęp wolny Muzeum Narodowe - niedziela wstęp wolny
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
koncert Myslovitz w Warszawie w Klubie Stodoła!
![]() MYSLOVITZ, support: Miss Polski & Tres.B Data koncertu: 2010-12-11, sobota Wejscie do klubu od godziny 19.00 Ceny biletów w dniu koncertu 49 zł, przedsprzedaży 42 zł punkty sprzedazy biletow: http://www.eventim.pl http://www.ticketpro.pl oraz w klubie Stodola (ul. Batorego 10)
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
odświeżam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Proponuję wybrac się na koncert zespołu Das Moon który odbędzie się w ramach 3-miesięcznej trasy koncertowej. Klub Sen Pszczoły w dniu 22.03. 2012 Naprawdę warto świetna muza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
polecam odwiedzać regularnie tę stronkę: http://wydarzenia-kulturalne.pl
![]() ![]() a i w Centrum Sztuki Współczesnej jest od jutra wystawa rysunków Zofii Gramz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.