|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Tipsy French...pytanie.
Cześć.Do tej pory robiłam frencha żelem na tipsie ale zaciekawiły mnie tipsy french ze wzorkami i dlatego mam pytanie.
Jak się naklei tego białego tipsa po skróceniu go trzeba przypiłować po to by zrównać go z naturalną płytką paznokcia? Myślałam nad tym i myślę że to jest troszkę głupie bo się wzorek spiłuje ale z drugiej strony tips będzie troszkę odstawał .Proszę o Poradę. Dodam że tipsy robie tylko sama na sobie i sama się uczę W przyszłości chciałabym iść na kurs by się podszkolić i robić tipsy innym.A tylko to pytanie mnie irytuje![]() Z góry dzięki za odpowiedź P.S. jeśli był już kiedyś taki wątek to przepraszam ale nie umiałam znaleźć
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tipsy French...pytanie.
Tipsa french ze wzorkami matujesz tak, aby nie zniszczyć wzorka.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
a jak to jest z uzupełnieniem takiego tisa french??
|
|
|
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
Ja nie pracuję na takich tipsach, ale biorąc to na zdrowy rozum, uzupełnienie jest raczej niemożliwe, bo przeciez nie będziesz przyklejać kawałków takiego tipsa na widocznym wolnym brzegu. ;p Jeśli już bardzo będziesz chciała zachować ten wzór, to myślę, że możnaby w miejscu widocznego wolnego brzegu naturalnego paznokcia np. przykleić cyrkonie, ewentualnie spiłować warstwę akrylu/żelu i zatopić jakieś ozdóbki harmonizujące z wzorkiem na tipsie. To moja opinia. Chętnie przeczytam inne
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
a jak jest tai zwykły tips frencz ale z większym wgłębieniem tzn z głębszą linią uśmiechu to też piłuje troszeczkę?
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Gina89 - Jasne, trzeba go zmatowić i troszkę przypiłować bo będzie wyglądał strasznie sztucznie
|
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
świetnie w takim razie kupuje w końcu te co mi się podobają i zabieram się do roboty
a Tymczasem:P życzcie mi powodzenia na maturze...jutro angielski
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
A ja jestem zdania, ze tipsy french sa beznadziejne ;] Owszem, ulatwiaja prace, ale tylko kiedy je zakladamy po raz pierwszy;] W kadym razie, jak to tipsy nie beda pasowaly do wszystkich rodzajow paznokci a nie daj bog klientka bedzie miala krotka plytke i naklei sie na nia tego tipsa, to wyglad gwarantuje katastrofe;] Najlepiej, jak bedziecie smijac frencha "na pieszo" zelem lub akrylem ;-)
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Wiem wiem.Tylko ja bardziej chciałam sobie zrobić
Bo sobie nie chce mi się malować frencha ja mam płytkę paznokcia taką akurat więc myślę że katastrofy nie będzie.Z resztą zawsze jak mi się nie będzie podobało to mogę ściągnąć![]() A tak poza tym to powiedzcie mi czy tipsy clear są naprawdę tak łamliwe?Czy poprostu moje koleżanka na takie trafiła.Bo tak słyszałam a też miałam zamiar kupić
Edytowane przez Agoosia Czas edycji: 2008-05-07 o 11:30 Powód: post pod postem - proszę korzystać z opcji edycji i multicytowania |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Kupila felerne;] tipsy clear np. z entity mozesz wygiac do 90 stopni i nawet rysa na nich nie pozostanie, osobiscie je wyginalam, bo nie wierzylam ;]
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
ooo to nieźle. A z tej firmy co mówisz są drogi te te tipsy?
|
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Do tanich nie naleza;] ale sa warte swojej ceny ;]
Tu jest link do sklepu ;-)
|
|
#13 |
|
Przyczajenie
|
Oj widzę widzę...huh jak na początkującą to chyba sobie nie kupię
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Tak, mnie te cena powala na kolanka, ale sa boskieeee ;] Niemniej jednak jest duzo firm w rozsadnej cenie i z dobrym produktem, popatrz na SPN czy christrio ;]
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
|
na formie jeszcze nigdy nie robiłam tipsów...jakoś się boję że pękną czy coś;/
|
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
wyedukuj się to nie pękną
))
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
hehe racja, forma mi sie nawet wydaje nieco stabilniejsza przy uderzeniach, boli jak cholera, ale nie ma takiej opcji zeby pazur poszedl;]
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.

.Proszę o Poradę. Dodam że tipsy robie tylko sama na sobie i sama się uczę
W przyszłości chciałabym iść na kurs by się podszkolić i robić tipsy innym.A tylko to pytanie mnie irytuje