|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Farbowanie
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Farbowanie
Witaj czarna jest mnostwo informacji na ten temat. poszukaj o DEKOLORYZACJI wszystko zalezy od wlosow, generalnie chodzi o to, ze trzeba zdjac z wloskow ten kolor ktory masz, i w zalkeznosci od tego czym sa malowane, i jaki kolor wyjdzie fryzjer bedzie wiedzial co robic, pozdrawiam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Farbowanie
przefarbowanie z czarnego jest bardzo kłopotliwe
jeśli masz naturalne włosy, musisz użyć rozjaśniacza lecz jaśniejszy kolor wiążę się z ciągłym likwidowaniem odrostów (kiedy ja zafarbowałam na b. jasny blond odrosty pojawiały mi się już po kilku dniach) jeśli masz farbowane na czarno, trzeba by zdjąć czarną farbę z włosów za pomocą dekoloryzatora. Obydwa sposoby można wykonać w domu i u fryzjera. U fryzjera bezpieczniej, w domu z olbrzymią dawką emocji, jednak bez pewnego rezultatu. Wybór zależy od Ciebie, od kwoty pieniężnej, która dysponujesz i czy chcesz, by fryzjer zbliżał się do Twoich włosów. Włosy po obu zabiegach są mocno zniszczone, wymagają kilkumiesięcznej kuracji, nie błyszczą się, kolor szybko się spłukuja gdyż rozjaśniacz i dekoloryzator nie dość, że niszczą włosy, to powodują, że farba szybko się wypłukuje. Następnie tona odżywek Ja robiłam w domu W przypadku domowego farbowania musisz się liczyć z trwałym ubytkiem owłosienia na głowie - mi zostało 30% włosów, z których większość to guma... Nie możesz łapać się za końcówki włosów - mogą zostać w dłoniach itd. Oczywiście, to skrajny przypadek - ja opisuje, jaką krzywdę zrobiłam swoim włosom koszt - duży... (nie wiem dokładnie ile...) Jak to uzyskałam... 2X rozjaśniacz (12%) na głowę, i masz idealny kurczaczkowy blond na to farba codziennie przez kilka dni, by doprowadzić włsoy do porządku płukanka, Silver Shampoon... by trochę pozbyć się żółci... wynik - masz włosy jakiego koloru chciałaś, ale to nie ma prawie znaczenie bp prawie już nie masz włosów mój wniosek: mimo iż jestem naturalną blondynką lepiej mi w ciemnych do których zresztą wróciłam Wnioski: trzeba mocno zastanowić się nad rozjaśnianiem lepiej zrobić to u fryzjera - za pomocą pasemek koszt - fryzjer+regeneracja efektr może się nie spodobać i można powrócić do koloru wyjściowego itd. o schodzeniu z czerni można by pisać długo... najlepiej wpisać "dekoloryzacja" w wyszukiwarkę - różne historie, różne efekty... pzdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.