|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Kosmetyki Z Allegro
mam pytanie do osób kupujących kosmetyki na allegro o ile takie tutaj są
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki Z Allegro
Po 1: było mnóstwo podobnych tematycznie wątków.
Po 2: stanowczo odradzam. Głupia kupiłam na Allegro L'oreal Double Extension za grosze, dostałam jakieś posklejane wióry, a nie tusz. Na dodatek zaraz potem urwała się szczoteczka.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Też odradzam.Nie masz przeciez pewności co jest w tym tuszu.A przeciez stosujesz to do oczu a nie do stóp i skutki moga być tragiczne.Jest dużo dość tanich tuszy i ich jakoś też nie odbiega od tych droższych.Ale wiem ,że są fanki kupowania na allegro.Poszukaj na forum
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
a ja kupiłam i było wszystko ok, chyba wszystko zalezy od kogo kupujesz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja np. tusze i żyletki kupuję stale u sensuale.
http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=3048713 żaden tusz maybelline nie był wyschnięty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
nozyki bardzo chwali mój Tż
a co do tuszy to mój ulubiony to Longitude Loreal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
A gdyby ten sam tusz na allegro był wystawiony za np. 35 to już by nie był podejrzany??
![]() Można się naciąć ma podróbkę, ale to samo dotyczypodobno sklepów (były tu i takie posty) Ja często kupuję na allegro, ale bardzo ostrożnie. Czytaj komentarze, poogladaj i obwąchaj dokładnie kosmetyki w sklepach a potem to co dostaniesz. Udanych zakupów! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Popieram przedmówczynię.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny zbadam sytuacje i zobaczymy co z tego wyjdzie, z tego co czytalam komentarze na allegro to ludzie byli zadowoleni wiec moze zaryzukuje- do odważnych swiat nalezy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Co do komentarzy, hmm... oczywiście można spróbować, ale komentarzami w takich przypadkach się nie sugeruj - często osoba kupująca widzi, że produkt jest złej jakości jednak nie wystawia negatywnego komentarza w obawie przed otrzymaniem negatywa od sprzedającego ("bo w końcu nie każdemu opłaca się dostawać negatywa za 15 zł").
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Już pisałam na Wizażu, że stanowczo nie polecam kupowania na allegro tuszy L'oreala i Bourjois. Trzykrotnie kupowałam, u różnych sprzedawców i za każdym razem podróbka pomimo wielu pozytywnych komentarzy. Fakt, że opakowanie nie do odróżnienia z oryginałem, ale używałam tych kosmetyków dość długo i efekt znacznie odbiegał od oryginałów. Równie dobrze mogłam kupić tusz za kilka złotych byle jakiej firmy
![]()
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witaj,moim zdaniem nie można do końca ufać ludziom sprzedającym kosmetyki znanych marek po tak niskich cenach oraz w tak dużych ilościach. Towar może być oryginalne zapakowany, jednak jego zawartość znacznie odbiega od zawartości kosmetyku kupionego w drogerii. W większości przypadków są to tanie podróbki sprowadzane (przemycane) zza granicy, które sprzedawane są na allegro po śmiesznych cenach. Nie przecze jednak że czasami można kupić całkiem dobry kosmetyk wystawiony na aukcji, jednak trzeba dokładnie zbadać sprzedawce jak również wystawiany towar. Zgodzę się z moimi przedmówczyniami, że nie wolno do końca sugerować sie komentarzami danego sprzedawcy. Większośc ludzi wystawia komentarz pozytywny w momencie kiedy przyjdzie do niego towar, bez wcześniejszego przetestowania go. Inni tworzą fikcyjne aukcje,które wygrywają ich znajomi i w ten sposób bardzo prosto otrzymują komentarze pozytywne. Co do aukcji kosmetyków wystawianych na allegro trzeba traktować je z wielkim dystansem. Raz się uda,a raz nie. Ja akurat miałam szczęscie,kiedy kupiłam tusz do rzęs. Z ciekawości przejrzyj sobie link, który dołaczam.
Pozdrawiam i powodzenia!! ![]() http://allegro.pl/item89839595_max_factor_2 000_calorie_podrobkom_mow imy_nie_.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.