|
Notka |
|
Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Amerykanski krem do cery tradzikowej poszukiwany
Mam male problemy z tradzikiem i zawsze uzywam jakiegos w miare mocnego preparatu - zapobiegawczo i profilaktycznie. Do tej pory uzywalam Acne Derm, Brevoxyl, Lysanel Active. 3 miesiace temu wyemigrowalam do USA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Amerykanski krem do cery tradzikowej poszukiwany
Szczerze mowiac nie mam pojecia bo nie mam jakis wiekszych problemow z tradzikiem-a te kremy ktore wymienilas to zawieraja jakies kwasy czy cos w tym stylu?Jaki jest ich glowny skladnik?To poszukam online.
A tak wogoel to witamy na forum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli szukasz kremu z kwasami to z wlasnego doswiadczenia polecam kwaski Pauli www.paulaschoice.com przetestowanal i sa rewelacyjne,poza tym duzy wybor wiec mozesz dostosowac do potrzeb swojej cery.Nie polecam natomiast zadnych wysuszajacych nic co ma w nazwie anti acne.....ja mialam zle doswiadczenia.poza tym wlasnie sama pracuje nad swoja cera i dzieki dziewczynom z wizazu jej wyglad ulegl dramatycznej poprawie w ciagu 2 tygodni!!!!! moge podzielic sie swoja recepta jesli jestes zainteresowana ![]() no i oczywsicie witamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Lysanel Active zawiera alfa i beta hydrokwasy, Acne Derm to kwas azelainowy, a Brevoxyl to nadtlenek benzoilu. Dziekuje za powitanie na forum, mieszkam w Arkansas
![]() A i poszperam na stronie kosmetykow, ktora zapodalas, sunapee. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
jedyne co znam to neutrogena clear pore treatment, zawiera kwas salicylowy 2% takze bardzo male stezenie... slyszalam tez o pauli, ale nigdy nie testowalam.
sunapee, napisz co robisz, ze cera ci sie poprawila ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Slyszlam ze ten lotion z AHA jest dobry(1 zdjecie)-tak jak dziewczyny mowia polecane tez sa produkty Pauli,znalazlam tez glycolic gel-ma bardzo dobre opinie.
Produkty te mozna dostac na stronie drugstore.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
heh no nie wiem vanilka czy moge tak publicznie bo w dobie XXI wieku to jakos nie przystoi.....ale dobra przyznam sie.Zachlysnelam sie ostatnio produktami naturalnymi na razie testuje hauschke i to wlasciwie ona sklonila mnie do porzucenia wszystkich innych pielegnacyjnych supermarketowych mazidel.Po uzyciu zestawu probkowego wybralam krem do mycia,mleczko do demakijazu(zmywalne woda) maseczke regenerujaca,olejek regulujacy i krem z rozy...wlasnie dobijam targu z niemcami bo wychodzi o polowe taniej,razem z przesylka.Rano zamiast katowac buzie zelami do mycia,przemywam tylko zmielonymi platkami owsianymi zmieszanymi z woda (zawsze sie z tego smialam,ale w koncu sprawdzilam na sobie i dziala),co 2-3 dni robie sobie maseczke aspirynowa i wogole nie uzywam podkladu,tylko ze moge sobie na to pozwolic bo wlasciwie do ludzi wychodze 3 razy w tygodniu ![]() ![]() ![]() duzo tez naczytalam sie o Aubrey Organics-bardzo naturalne kosmetyki,tylko jeszcze nie dotarlam do sklepu organicznego.Zamiast hauschki znajdziesz tez cale mnostwo innnych naturalnych kosmetykow...a mozesz wyprobowac olejek z pestek winogron ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak tak,ten pierwszy bzyczek polecala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
elfiku,slyszalam ze ty wymienialas sie z dziewcyznami z polski na jakies maseczki,masz cos szczegolnego do polecenia??? kurcze musze sobie zrobic liste fajnych polskich kosmetykow tutaj niedostepnych a cholera na prawde nie wiem co mi sie moze przydac,kremow zadnych nie uzywam wiec pewne maski tylko,,albo moze jakas kolorowka??? znasz cos dobrego? bo ja kopie i kopie wizaz ale tak na prawde to sama nie wiem czego szukam....heh
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
krem Dermika extremale na zmarszczki mimiczne-dziala ![]() maseczki Dermiki maseczka Soraya beauty creation niektore kremy Eris z serii forte maseczka nivea z witamina c z kolorowki to uzywam tutejszej ale fajne sa podobno kosmetyki APC z polskich |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dziex ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Sunapee - co to maseczka aspirynowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
5 aspiryn zalewasz lyzeczka wody (albo nawet mniej tak zeby tylko tabletki napuchly) dodajesz lyzeczke jogurtu naturalnego i siup na buzke na 20 minut ![]() aspiryna musi byc w czystej formie,czylo nie musujaca i nie wzbogacona zadnymi witaminami,bez powloczki.Jesli masz cere naczynkowa to przy zmywaniu musisz uwazac bo moze lekko drapac.U mnie ta maseczka dziala cuda,a jeszcze nigdy czegos takiego nie powiedzialam o zadnym kosmetyku bo nie wierze w ich cudotworstwo.Ladnie oczyszcza buzie,lekko napisana,ale nie sciaga,wyrownuje koloryt....no cud miod,a wszystko wiec po studiowaniu wizazu....ech i ja narzekam na nadmiar wolnego czasu???? hehehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Do aspirynowej maseczki najlepiej dodaj jogurt naturalny, bez cukru oczywiście
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobrze, ze moge sie tu doksztalcic ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Mam takie pytanko. Mam problem w cera, moja dermatolog zalecila mi krem Sensibio DS oraz effaclar K oraz do mycia Cetaphil, Moja cera jest bardzo wrazliwa i tylko takie komsetyki moge stosowac. W czerwcu wyjezdzam do USA na dluzej i czy orientujecie sie moze czy tam dostane te kosmetyki. Wiem, ze Cetaphil tak, a czy pozostale tez?
Jesli nie, to czy znacie jakies dobre odpowiedniki tych kremow, nie chce uzywac, czegos co znowu podrazni mi moja twarz,bio oprocz tego, ze czasem pojawia sie jakies pryszcze, to cere mam podrazniona straznie przez uzywanie zbwyt silnych kremow i innych specyfikow. Obecnie doprowadzam ja do normy...ale boje sie ze w USA przez brak tych kosmetykow wszystko wroci. Prosze o porady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja posiadam wrazliwa cere-teraz ze sklonnoscia bardziej do wysuszania niz tradziku.Z mojej strony moge polecic kosmetyki takich firm: Kiss my face-kremy Jasons Natural Cosmetics-toniki mleczka do mycia Beauty without Cruelty-kremy z vit c ,maseczke nawilzajaca i delikatny krem do mycia twarzy Na razie z tych jestem najbardziej zadowolona chociaz ciagle testuje i wiadomo ze nie wszytko bedzie dobre-jak bedziesz w Usa zajrzyj do sklepow ze zdrowa zywnoscia tam maja kosmetyki w malutkich probkowych opakowaniach-mozna przetestowac przed zakupem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.