Amerykanski krem do cery tradzikowej poszukiwany - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-10-30, 21:56   #1
ariane
Przyczajenie

Amerykanski krem do cery tradzikowej poszukiwany

Mam male problemy z tradzikiem i zawsze uzywam jakiegos w miare mocnego preparatu - zapobiegawczo i profilaktycznie. Do tej pory uzywalam Acne Derm, Brevoxyl, Lysanel Active. 3 miesiace temu wyemigrowalam do USA Kremy mi sie pokonczyly i musze sobie kupic cos w rodzaju wlasnie Brevoxylu albo Lysanela Active. Moze ktoras z Was zna jakies kremy bez recepty, ktore moge kupic na dziale kosmetycznym albo w aptece w USA? Z gory bardzo Wam dziekuje.
ariane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 22:16   #2
CzarnyElf
Zakorzenienie

Dot.: Amerykanski krem do cery tradzikowej poszukiwany

Szczerze mowiac nie mam pojecia bo nie mam jakis wiekszych problemow z tradzikiem-a te kremy ktore wymienilas to zawieraja jakies kwasy czy cos w tym stylu?Jaki jest ich glowny skladnik?To poszukam online.

A tak wogoel to witamy na forum Z jakiego stanu jestes?

CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 22:31   #3
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

Cytat:
Napisane przez ariane
Mam male problemy z tradzikiem i zawsze uzywam jakiegos w miare mocnego preparatu - zapobiegawczo i profilaktycznie. Do tej pory uzywalam Acne Derm, Brevoxyl, Lysanel Active. 3 miesiace temu wyemigrowalam do USA Kremy mi sie pokonczyly i musze sobie kupic cos w rodzaju wlasnie Brevoxylu albo Lysanela Active. Moze ktoras z Was zna jakies kremy bez recepty, ktore moge kupic na dziale kosmetycznym albo w aptece w USA? Z gory bardzo Wam dziekuje.

jesli szukasz kremu z kwasami to z wlasnego doswiadczenia polecam kwaski Pauli
www.paulaschoice.com
przetestowanal i sa rewelacyjne,poza tym duzy wybor wiec mozesz dostosowac do potrzeb swojej cery.Nie polecam natomiast zadnych wysuszajacych nic co ma w nazwie anti acne.....ja mialam zle doswiadczenia.poza tym wlasnie sama pracuje nad swoja cera i dzieki dziewczynom z wizazu jej wyglad ulegl dramatycznej poprawie w ciagu 2 tygodni!!!!! moge podzielic sie swoja recepta jesli jestes zainteresowana
no i oczywsicie witamy
sunapee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-30, 23:50   #4
ariane
Przyczajenie

Lysanel Active zawiera alfa i beta hydrokwasy, Acne Derm to kwas azelainowy, a Brevoxyl to nadtlenek benzoilu. Dziekuje za powitanie na forum, mieszkam w Arkansas

A i poszperam na stronie kosmetykow, ktora zapodalas, sunapee.
ariane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 00:55   #5
vanilla_sky
Zakorzenienie

jedyne co znam to neutrogena clear pore treatment, zawiera kwas salicylowy 2% takze bardzo male stezenie... slyszalam tez o pauli, ale nigdy nie testowalam.
sunapee, napisz co robisz, ze cera ci sie poprawila ja ze swojej jestem bardzo niezadowolona, wiec szukam inspiracji na wizazu co by jakos to poprawic
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 02:33   #6
CzarnyElf
Zakorzenienie

Slyszlam ze ten lotion z AHA jest dobry(1 zdjecie)-tak jak dziewczyny mowia polecane tez sa produkty Pauli,znalazlam tez glycolic gel-ma bardzo dobre opinie.

Produkty te mozna dostac na stronie drugstore.com
Stary 2005-10-31, 02:35   #7
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
jedyne co znam to neutrogena clear pore treatment, zawiera kwas salicylowy 2% takze bardzo male stezenie... slyszalam tez o pauli, ale nigdy nie testowalam.
sunapee, napisz co robisz, ze cera ci sie poprawila ja ze swojej jestem bardzo niezadowolona, wiec szukam inspiracji na wizazu co by jakos to poprawic

heh no nie wiem vanilka czy moge tak publicznie bo w dobie XXI wieku to jakos nie przystoi.....ale dobra przyznam sie.Zachlysnelam sie ostatnio produktami naturalnymi na razie testuje hauschke i to wlasciwie ona sklonila mnie do porzucenia wszystkich innych pielegnacyjnych supermarketowych mazidel.Po uzyciu zestawu probkowego wybralam krem do mycia,mleczko do demakijazu(zmywalne woda) maseczke regenerujaca,olejek regulujacy i krem z rozy...wlasnie dobijam targu z niemcami bo wychodzi o polowe taniej,razem z przesylka.Rano zamiast katowac buzie zelami do mycia,przemywam tylko zmielonymi platkami owsianymi zmieszanymi z woda (zawsze sie z tego smialam,ale w koncu sprawdzilam na sobie i dziala),co 2-3 dni robie sobie maseczke aspirynowa i wogole nie uzywam podkladu,tylko ze moge sobie na to pozwolic bo wlasciwie do ludzi wychodze 3 razy w tygodniu.Mam jeszcze u jednej z wizazanek zamowione acne derm na przebarwienia i cleanance K czeka juz na polce takze szykuje sie na kuracje kwasowa,ale to pozniej.Powiem ci szczerze vanilka,ze dotad zawsze po umyciu buzi mialam ja sciagnieta po kilku minutach,nawet po zelu bez SLS,teraz czegos takiego nie mam,spokojnie moge isc spac bez zadnego nawilzacza buzia przestala mi sie swiecic w ciagu dnia,tzn nie jest matowa,tylko wyglada naturalnie,a na syfki naprawde polecam maske z aspiryny,mi wlasnie wyskoczyl wielki wulkan PMS-owy i zabilam go aspiryna w ciagu 3 dni!!!! ta maska super rozjasnia buzke
duzo tez naczytalam sie o Aubrey Organics-bardzo naturalne kosmetyki,tylko jeszcze nie dotarlam do sklepu organicznego.Zamiast hauschki znajdziesz tez cale mnostwo innnych naturalnych kosmetykow...a mozesz wyprobowac olejek z pestek winogronJa generalnie namawiam cie do sprobowania przez tydzien naturalnych kosmetykow,jestem pewna ze ci sie spodobaja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-31, 02:37   #8
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Slyszlam ze ten lotion z AHA jest dobry(1 zdjecie)-tak jak dziewczyny mowia polecane tez sa produkty Pauli,znalazlam tez glycolic gel-ma bardzo dobre opinie.

Produkty te mozna dostac na stronie drugstore.com

tak tak,ten pierwszy bzyczek polecala
Stary 2005-10-31, 02:40   #9
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

elfiku,slyszalam ze ty wymienialas sie z dziewcyznami z polski na jakies maseczki,masz cos szczegolnego do polecenia??? kurcze musze sobie zrobic liste fajnych polskich kosmetykow tutaj niedostepnych a cholera na prawde nie wiem co mi sie moze przydac,kremow zadnych nie uzywam wiec pewne maski tylko,,albo moze jakas kolorowka??? znasz cos dobrego? bo ja kopie i kopie wizaz ale tak na prawde to sama nie wiem czego szukam....heh
Stary 2005-10-31, 02:44   #10
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunapee
elfiku,slyszalam ze ty wymienialas sie z dziewcyznami z polski na jakies maseczki,masz cos szczegolnego do polecenia??? kurcze musze sobie zrobic liste fajnych polskich kosmetykow tutaj niedostepnych a cholera na prawde nie wiem co mi sie moze przydac,kremow zadnych nie uzywam wiec pewne maski tylko,,albo moze jakas kolorowka??? znasz cos dobrego? bo ja kopie i kopie wizaz ale tak na prawde to sama nie wiem czego szukam....heh
Ja z Polskich kosmetykow moge polecic :

krem Dermika extremale na zmarszczki mimiczne-dziala
maseczki Dermiki
maseczka Soraya beauty creation
niektore kremy Eris z serii forte
maseczka nivea z witamina c

z kolorowki to uzywam tutejszej ale fajne sa podobno kosmetyki APC z polskich
Stary 2005-10-31, 02:50   #11
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

Cytat:
Napisane przez CzarnyElf
Ja z Polskich kosmetykow moge polecic :

krem Dermika extremale na zmarszczki mimiczne-dziala
maseczki Dermiki
maseczka Soraya beauty creation
niektore kremy Eris z serii forte
maseczka nivea z witamina c

z kolorowki to uzywam tutejszej ale fajne sa podobno kosmetyki APC z polskich

dziex teraz wiem w czym kopac
Stary 2005-10-31, 15:24   #12
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Sunapee - co to maseczka aspirynowa

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-31, 15:49   #13
sunapee
Zadomowienie

GG do sunapee

Cytat:
Napisane przez czarownicagosia

5 aspiryn zalewasz lyzeczka wody (albo nawet mniej tak zeby tylko tabletki napuchly) dodajesz lyzeczke jogurtu naturalnego i siup na buzke na 20 minut
aspiryna musi byc w czystej formie,czylo nie musujaca i nie wzbogacona zadnymi witaminami,bez powloczki.Jesli masz cere naczynkowa to przy zmywaniu musisz uwazac bo moze lekko drapac.U mnie ta maseczka dziala cuda,a jeszcze nigdy czegos takiego nie powiedzialam o zadnym kosmetyku bo nie wierze w ich cudotworstwo.Ladnie oczyszcza buzie,lekko napisana,ale nie sciaga,wyrownuje koloryt....no cud miod,a wszystko wiec po studiowaniu wizazu....ech i ja narzekam na nadmiar wolnego czasu???? hehehe
Stary 2005-10-31, 16:10   #14
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Cytat:
Napisane przez sunapee
5 aspiryn zalewasz lyzeczka wody (albo nawet mniej tak zeby tylko tabletki napuchly) dodajesz lyzeczke jogurtu naturalnego i siup na buzke na 20 minut
aspiryna musi byc w czystej formie,czylo nie musujaca i nie wzbogacona zadnymi witaminami,bez powloczki.Jesli masz cere naczynkowa to przy zmywaniu musisz uwazac bo moze lekko drapac.U mnie ta maseczka dziala cuda,a jeszcze nigdy czegos takiego nie powiedzialam o zadnym kosmetyku bo nie wierze w ich cudotworstwo.Ladnie oczyszcza buzie,lekko napisana,ale nie sciaga,wyrownuje koloryt....no cud miod,a wszystko wiec po studiowaniu wizazu....ech i ja narzekam na nadmiar wolnego czasu???? hehehe
Dziekuje

Stary 2005-11-01, 16:22   #15
bzyku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarownicagosia
Kobieto nie wiesz co to maseczka aspirynowa? Opuszczasz się coś na wizażu, albo za dużo na modzie siedzisz A na biochemie nie zaglądasz ?
bzyku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-01, 16:26   #16
bzyku
Rozeznanie

Do aspirynowej maseczki najlepiej dodaj jogurt naturalny, bez cukru oczywiście A zresztą wszystko na temat tej maseczki można przeczytać na www.biochemiaurody.com w dziale labolatorium
Stary 2005-11-01, 16:32   #17
bzyku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunapee
tak tak,ten pierwszy bzyczek polecala
Te pierwsze kwasy AHA poleciła mi Basia z biochemii. Mają właściwe ph, z pewnością dobrze działają. Ale jeśli trapią Cię problemy z naczynkami wybierz kwasy BHA. Podobno dobre ma w swojej ofercie Paula
Stary 2005-11-01, 17:53   #18
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Cytat:
Napisane przez bzyku
Kobieto nie wiesz co to maseczka aspirynowa? Opuszczasz się coś na wizażu, albo za dużo na modzie siedzisz A na biochemie nie zaglądasz ?
Wychodzi na to, ze za duzo
Dobrze, ze moge sie tu doksztalcic z innych dziedzin zycia

Stary 2006-04-20, 14:21   #19
sieczka82
Przyczajenie

Wyślij wiadomość przez MSN do sieczka82 Send a message via Skype™ to sieczka82

Mam takie pytanko. Mam problem w cera, moja dermatolog zalecila mi krem Sensibio DS oraz effaclar K oraz do mycia Cetaphil, Moja cera jest bardzo wrazliwa i tylko takie komsetyki moge stosowac. W czerwcu wyjezdzam do USA na dluzej i czy orientujecie sie moze czy tam dostane te kosmetyki. Wiem, ze Cetaphil tak, a czy pozostale tez?
Jesli nie, to czy znacie jakies dobre odpowiedniki tych kremow, nie chce uzywac, czegos co znowu podrazni mi moja twarz,bio oprocz tego, ze czasem pojawia sie jakies pryszcze, to cere mam podrazniona straznie przez uzywanie zbwyt silnych kremow i innych specyfikow. Obecnie doprowadzam ja do normy...ale boje sie ze w USA przez brak tych kosmetykow wszystko wroci.

Prosze o porady
sieczka82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-21, 04:26   #20
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sieczka82
Mam takie pytanko. Mam problem w cera, moja dermatolog zalecila mi krem Sensibio DS oraz effaclar K oraz do mycia Cetaphil, Moja cera jest bardzo wrazliwa i tylko takie komsetyki moge stosowac. W czerwcu wyjezdzam do USA na dluzej i czy orientujecie sie moze czy tam dostane te kosmetyki. Wiem, ze Cetaphil tak, a czy pozostale tez?
Jesli nie, to czy znacie jakies dobre odpowiedniki tych kremow, nie chce uzywac, czegos co znowu podrazni mi moja twarz,bio oprocz tego, ze czasem pojawia sie jakies pryszcze, to cere mam podrazniona straznie przez uzywanie zbwyt silnych kremow i innych specyfikow. Obecnie doprowadzam ja do normy...ale boje sie ze w USA przez brak tych kosmetykow wszystko wroci.

Prosze o porady
Wiem ze dostaniesz Cetaphil-osobiscie go nie probowalam-takze niewiem jaki jest-pozostalych nie widzialam lub nie spotkalam sie.
Ja posiadam wrazliwa cere-teraz ze sklonnoscia bardziej do wysuszania niz tradziku.Z mojej strony moge polecic kosmetyki takich firm:
Kiss my face-kremy
Jasons Natural Cosmetics-toniki mleczka do mycia
Beauty without Cruelty-kremy z vit c ,maseczke nawilzajaca i delikatny krem do mycia twarzy
Na razie z tych jestem najbardziej zadowolona chociaz ciagle testuje i wiadomo ze nie wszytko bedzie dobre-jak bedziesz w Usa zajrzyj do sklepow ze zdrowa zywnoscia tam maja kosmetyki w malutkich probkowych opakowaniach-mozna przetestowac przed zakupem.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości