|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Bieganie a stawy
Witam
Jestem chłopakiem i zacząłem biegać i chcę żebyście mi polecili coś na stawy a dokładniej nie chcę żebym od bigania zniszczył stawy i żebym później miał bolące stawy więc może jakieiś suplement czy coś który mógłbym brać razem z codzienną dawką witaminek centrum?? Pomożecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bieganie a stawy
Nie witaminy, ale odpowiednie obuwie sportowe oraz unikanie biegania po betonie na pewno pomogą uchronić Twoje stawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
A jakie buty?? jakieś tanie i dobre??
staram się biegać po poboczu czyli po piasku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Re: Bieganie a stawy
Ja polecam przejść się do dobrego sklepu sportowego z obsługa znająca się na rzeczy, najlepiej jeśli sprzedawca sam biega. Ja byłam w sklepie typowo dla biegaczy, pan zrobił mi testy żeby określić rodzaj stopy, jak stawiam stopy przy bieganiu i dobrał odpowiednie buty... Nawet trafiłam na promocję i nie wydalam fortuny
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Więc ile wyniosły Cię te buty??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
180. Jak biegalam w zwykłych, miałam problem z kostka
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a takie??
http://allegro.pl/nike-buty-lekkoatl...412552865.html http://allegro.pl/buty-joggingowe-do...443712565.html http://allegro.pl/nike-span-6-runnin...459318274.html Takowe właśnie będę dobre?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
"Model przeznaczony dla biegaczy neutralnych i lekkich supinatorów o wadze do 85 kg" - wiesz w ogóle, co to znaczy?
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ważę 65 kg.
Ale przecież mogę kupić buty na allegro a jak będą nie wygodne czy coś to odeślę prawda? Bo do tego typu sklepów mam około 100 kilometrów więc wiadomo.... Ale tego typu buty co podałem są dobre?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ale oddasz używane buty?
Chodziło mi raczej o to, czy rozróżniasz co to jest stopa naturalna / supinująca / pronująca. Może poczytaj przed zakupem i spróbuj sprawdzić domowymi sposobami jaką masz stopę. Mnie by było szkoda wydac nawet 100 zł na złe buty ![]() No i radzi się kupować większe, nawet 1,5 numeru, dla wygody. Wiadomo, stopa puchnie itp. Ja mam właśnie o tyle większe od normalnych butów
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
A więc rodzaj stopy jaki mam to stopa Neutralna i nie mam żadnego płaskostopia więc najwięcej jest tego rodzaju butów a wiec buty muszą być jeszcze jakby za duże tak??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Tak, jakbyś kupił swój normalny rozmiar, to mógłbyś mieć problem, niektórym np schodzą paznokcie, robią się rany itp... Ja mam 1,5 większe niż normalnie, jak je pierwszy raz zalozylam to myślałam że za duże, ale docenilam, jak się w nich przebieglam
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
okej Rozumiem .
Czyli podsumowując tebuty za 100 zł co wcześniej podawałem już wiem że są dla mojego rodzaju stopu czyli mogę zakupić je jako pierwsze?? Wiem że lepsze będą za kilkaset złotych ale może na pierwsze buty zakupić takowe?? ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- http://allegro.pl/kalenji-buty-do-bi...tml#tabsAnchor Jak z takim modelem?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Ważna jest też dieta!
![]() ![]()
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Które z tych będą Najlepsze??'
http://allegro.pl/kalenji-ekiden-but...456940991.html http://allegro.pl/kalenji-ekiden-but...456940991.html http://allegro.pl/kalenji-ekiden-but...456940991.html Czy jakieś inne w tej cenie podobne?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że każde z tych, co podałeś będą ok. Tzn na 100% nigdy nie wiesz czy Ci spasują tak naprawdę, bo to się okaże w praniu, możesz nie trafić z pierwszymi butami
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
A co sądzicie o takim preparacie? http://niezniszczalnestawy.pl/4flex-...eciwwskazania/ Ogólnie z tego co słyszę tu i tam to ludzie bardzo to polecają, w necie tez widzę dużo pozytywnych opinii, ale czy ktoś z Was to stosował? Możecie powiedzieć czy to naprawdę tak dobrze działa? Bo mam ten problem i potrzebuję naprawdę dobry środek na stawy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Przy bieganiu zawsze są przeciążane stawy i nie ma "zmiłuj się",żadne buty od tego nie uchronią.Ale można zminimalizować szkody - właśnie poprzez dobór odpowiedniego obuwia,terenu do biegania,racjonalnego treningu i suplementów diety,chroniących stawy
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ja miałam taki problem przy bieganiu i pomogła mi glukozamina, nie jakieś super suple, tylko zwyczajna glukozamina w tabletkach, kupiłam taką najtańszą w aptece, jaka była, chyba 12zł za miesięczną kurację.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Kolagen też jest dobrym rozwiązaniem. Jeśli masz problemy ze stawami, warto też wybierać miękką nawierzchnię np takie jak na boiskach. Niedawno też czytałam, że biegać powinno się co najmniej 100m od najbliższej drogi by nie wdychać zanieczyszczeń
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.