|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() MUNDUR?! Pomocy!!
Witam Wizażanki! Mam ogromny problem. Od dłuższego czasu szyje sobie różne ciuszki i dodatki, mam już niezłą wprawę, ale ostatnio natrafiłam na DUŻY problem. Mojemu chłopakowi wyśniła się jesienna kurtka moro, coś wstylu munduru. Niestety nie mam zbytnio pomysłu jak to wykombinować. Może któraś z Was ma gotowy wykrój, jakąś Budre? W tych, które ja mam niesteyty nic nie ma
![]() Pozdrawiam
FERONIA ![]() Edytowane przez feronia Czas edycji: 2006-09-14 o 14:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: MUNDUR?! Pomocy!!
Nikt nie ma pomysłu? Wykrój byłby idealny, ale jakies drobne wskazówki też się przydadzą.
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
mysle ze w tym przypadku najwazniejsze sa kieszonki jak masz jakikolwiek wykrój meskiej kurtki to mozesz ja spokojnie przerobic dodac mnostwo kieszeni np n aramieniu dwie na piersiach i jakies fajne naszyfki
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witaj!
Niedawno skończyłam szyć meską marynarkę w sportowym stylu. Sądzę, że to czego potrzebujesz to właśnie marynarko-kurtka. Jeśli nie masz pomysłu jak to wykonać, to uszyj poprostu męską marynarkę ale nie wszywaj poduszek (dzięki temu będzie bardziej jak kurtka). Jeśli mieszkasz w Warszawie to polecam sklep na Madalińskiego z tkaninami, tam ostatnio widziałam nawet moro. Oprócz tego mają również naszywki na męskie ubrania, a między innymi takie, które mogłabyś spokojnie wykorzystać. Jeśli dobrze kojarzę to taka właśnie kurtka jest w pasie zapinanana paskiem z klamrą albo z tyłu ma wszyta gumkę na wysokości pasa. Możesz również wszyć coś w rodzaju pagonów. Jeśli to w czymś pomoże to podobne kurtki widziałam kiedyś na stadionie 10-lecia w Warszawie, możesz się przejechać i zbadać jak taka kurta wygląda i jak jest wykonana. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za wskazówki. Niestety wycieczka do Warszawy nie wchodzi w grę, jestem z Trójmiasta więc trochę to jednak daleko. Najbardziej martwi mnie to, że nie mam nawet wykroju zwyczajnej męskiej kurtki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.