|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Puder rozswietlajacy - sypki, w kamieniu, w kulkach /nie zapycha porów
czy istnieje na tej planecie puder rozświetlający, który nie zapycha porów?
jeśli tak to błagam was powiedzcie jak się nazywa i gdzie go dostać. do tej pory każdy robił mi ta krzywdę, a bez czuje ze moja twarz jest jakaś taka plaska, sztuczna. tylko pudry rozswietlajace daja mi efekt pieknych krost na policzkach. inne typu brazujace matujace oraz podklady nie robia mi takiej przykrosci. czy to wina tych drobinek? a moze sklad sie mojej buzi nie podoba? *** jesli taki temat juz byl to szczerze przepraszam i obiecuje ze wymierze sobie sprawiedliwa kare. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Puder rozswietlajacy - sypki, w kamieniu, w kulkach /nie zapycha porów
Kwc
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Polecam poczytać podforum mineralne, no i ogólnie polecam kosmetyki mineralne, które są najłagodniejsze dla buzi. Na pewno nic w kulkach - prawie każde zawierają m.in. parafinę, która działa zapychająco.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja polecam moje najnowsze odkrycie kosmetyczne. Po prostu zakochalam sie w tym kosmetyku i kazdemu bede go polecac. W dodatku jest to puder mineralny, wiec nie sadze aby zapychal.
Jest to Lunar Dust firmy Youngblood. Tu znajdziesz jego pelna recenzje, lacznie z opisem gdzie mozesz go kupic: http://makeuphunter.blox.pl/2010/08/...-Recenzja.html
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jest jakaś inna możliwość dostania tego pudru poza zamówieniem z tej amerykańskiej strony? Z tego co się orientuję to oni akceptują płatność jedynie kartą płatniczą lub kredytową, zwykły przelew nie wchodzi w grę.. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Meteoryty?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://pell.pl/product-pol-237-Lunar...la-sunset.html
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
tez miałam problem ze znalezieniem kosmetyku - nie w musie i kulkach, który pięknie rozświetli twarz, nada jej tego słynnego "glow"... bardziej perłowego aniżeli brokatowego... oczywiście nie muszę wspominać ile kasy wywaliłam w błoto, wierzac paniom w drogeriach, ze tak to wlasnie tego produktu szukasz! i muszę z radością stwierdzić, że znalazłam! w Sephorze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja od siebie mogę polecić mozaikę rozświetlającą z firmy Inglot.Podaję linka do KWC:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...zy-i-cialo.htm Są róże wersje kolorystyczne ale ja posiadam akurat tę ze zdjęcia.Zapłaciłam za nią 39 złotych i jest z niej naprawdę szalenie zadowolona.Nanoszę produkt na szczyty kości policzkowych co powoduje,że moja skóra przepięknie mieni się ale nie wygląda tandetnie i bazarowo.Mozaika bardzo długo utrzymuje się na skórze,nie ściera się w ciągu dnia,jest wydajna.Nakładam ją albo za pomocą pędzla albo po prostu opuszkami palców i efekt w obu przypadkach jest taki sam.I co najważniejsze-nie uczuliła mnie ani nie doprowadziła do zapychania porów.Polecam z czystym sumieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie lądowały automatycznie w koszu, to bym proponowała przejrzeć składy tych rozświetlaczy, które miałaś, zobaczyć, które komedogenne składniki się w nich powtarzają... potem się upewnić, czy nie ma ich np. w kremach, które Ci nie szkodzą na równie wysokich lub wyższych miejscach i tą metodą wykluczać. A jeśli są we wszystkim co Ci szkodzi, to cóż... omijać. bo nie ma niestety innej opcji niż tylko królikować, np, w tym Lunar Dust też są niby kapryle trójglicerydy, które niektórym nie służą... to sprawa bardzo indywidualna.
...i o meteorytach też czytałam, że czasem lubią zapchać. Dlatego mimo, że beige chic mi się marzy, to się powstrzymuję ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:21.