|
Notka |
|
Papierowy zawrót głowy Forum dla ludzi, którzy lubią tworzyć z papieru. Tutaj dowiesz się jak zrobić ciekawą kartkę lub scrap. Zaprezentujesz swoje dzieło. Zapraszamy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Album
Wiem, że były już takie tematy, ale nie znalazłam nic, co by mnie zainteresowało.
Zaczęłam robić album. Kartki zrobiłam sama na wzór starego, pożółkłego, pognieconego papieru. Przykleiłam zdjęcia pasujące kolorami w sepii i szarościach. Jednak nie wiem co z okładką. Jeden sposób to segregator oprawić np. materiałem i powpinać tam te kartki. Ale nie mam aż takich zdolności żeby ładnie obkleić tą okłedkę, żeby się np. nie falowała... Macie jeszcze jakieś inne pomysły, tak żeby ta okładka pasowała stylem do moich kartek? Proszę o instrukcje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Album
W empikach mozna trafic na mase paierowa do pokrywania roznych powiezchni. Nakladasz taka mare na koarton czy derwniane pudelko, a po wyschnieciu wyglada jak papier czerpany. Kosztuje kolo 20zl, jest kilka kolorow a w razie czegos mozna tez samemu zafarbowac, dodac suszone kwiatki czy inne czesci roslin itp. Sama mialam sobie zrobic podobny album. Kupilam mase i narazie lezy. Okladke proponuje zrobic z tektury pokrytej ta masa, przediurkowac (kartki tez) i przewiazac naturalnym sznurkiem (mona tez wplesc galazke miedzy sznur).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Czarny kocie w empikach ogólnie czy w tej części sztuka rodzinna??
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Na stronie Empiku są masy plastyczne w różych kolorach, ale termoutwardzalne. Nie włożę albumu do piekarnika :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
W dziale sztuka rodzinna. Jest w Arkadii w wawie napewno. Kupowalam tam. I napewno tez nie jest termoutwardzalna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() to się do arkadii wybiore ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
to proponuję w przysżłym tygodniu, bo byłam wczoraj i wszytskio takie..przesiane...chyba dawno dostawy nie było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
A wiecie czy mozna qpic w Empiku w Poznaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zobacz na stronie empiku dzial sztuka rodzina. Powianna byc podstrona 'nasze stoiska' i adrsy sklepow z tym dzialem w Polsce. Jesli jest w poznaniu to powinni miec ta mase. Jak nie to mozesz poprosic zeby sprowadzili.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.