|
Notka |
|
Pielêgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielêgnacji twarzy i cia³a oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Co¶ punktowego na pryszcze-doradzicie?
Polujê na jakiego¶ "punktowca" znacie co¶ dobrego a zarazem niedrogiego? Czy wogóle warto, daje to jakie¶ efekty?
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 678
|
Re: Co¶ punktowego na pryszcze-doradzicie?
chyba nie ma nic skutecznego, niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oprócz leków - antybiotyków, reitnoidów czy nadtlenku benzoilu bardzo du¿o uzywa³am takich punktowców
![]() ![]() ![]() A jak tanie... to mo¿e pasta cynkowa z apteki? Nieca³e 2 z³ bez recepty. A mo¿e nawet lepsza - pasta Lassara (pasta cynkowa plus kwas salicylowy). Jestem fank± obu tych past ![]() Pozdrawiam serdecznie
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dziêkujê Wam
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No i chyba znalaz³am
![]() Tylko czy to naprawdeê trudno dostaæ?? Gdzie w takim razie mogê to kupiæ ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No masz racjê Rossi, zapomnia³am o olejku z drzewa herbacianego, skuteczny naturalny ¶rodek silnie antybakteryjny.
A co do Jadwigi - nie wiem sk±d jeste¶ ale tu masz listê punktów gdzie mo¿na tê papkê nabyæ: http://www.mojekosmetyki.prx.pl/pdst...a_jadwiga.html MO¿na te¿ zamówiæ na tej stronie: http://www.hurtowniakosmetykow.com/S...p?idProduct=31 Pozdrawiam ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Dziêkujê Smoczyco
![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Dziêkujê Smoczyco
![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 683
|
ja stale polecam tez, oprocz tych rzeczy, o ktorych byla tu mowa, Acne-sulf za jakies 4 z³, tormentiol super na rozdrapane syfki i punktowo glinkê zielon±.
![]() |
#10 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 769
|
ja kiedy¶ stosowa³am ¿el herbaciany oriflame, potem co¶ clean&clear,w miêdzyczasie "galaretkê" daxa, ¿el eris, itp, itd
teraz na szczêscie nic takiego nie potrzebujê ![]() ale w szafce od jakiego¶ czasu, po d³uuuugiej przerwie, zawsze stoi sudocrem na pojedyncze krostki jest po prostu extra |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 74
|
ja tez polecam papke jadwiga do cery tradzikowej... juz pisalem o tych kosmetych dawno temu ale jakos nikt nie podlapal tematu... : ]
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 214
|
Re: Co¶ punktowego na pryszcze-doradzicie?/do Smoczycy
Ile kosztuje pasta Lassara? Czy jest na receptê?
U¿ywam ró¿nych specyfików, ale marnie to wygl±da. Mam prawie 29 lat, a w czasie miesi±czki jestem obsypana syfkami jak nastolatka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Pasta Lassara jest do nabycia w aptece bez recepty. Jest bardzo tania, nie pamietam, ja chyba p³aci³am 2,50... dobrze wysusza ró¿ne przykro¶ci...
Kakusiu, jesli problemy z cer± s± sta³e i uporczywe, to mo¿e warto przej¶æ siê do lekarza. Z do¶wiadczenia wiem ¿e nie wszystko da siê samemu zaleczyæ, na rozsian± infekcjê najlepiej pomo¿e miejscowy antybiotyk a te s± na receptê. Przyczyn mo¿e byæ du¿o, mog± to byæ hormony, stres, mo¿e winne s± kosmetyki... Pozdrawiam
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 214
|
By³am u dermatologa i zapisa³ mi Acneroxid.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyjació³ka Wiza¿u
Wiadomo¶ci: 2 113
|
Leczenie nawracaj±cych wyprysków ,zmian tr±dzikowych jest trudne i niestety jeden preparat nie pomo¿e. Potrzebna jest pomoc dermatologa - zrób badanie na obecno¶æ nu¿eñca pospolitego oraz (uwaga!odkry³am to niedawno i przypadkowo) na helicobacter pylori -podejrzewa siê ,¿e wywo³uje tr±dzik ró¿owaty ,ja przekona³am siê ,¿e równie¿ ci±g³e problemy z wypryskami mog± byæ powodowane m.in przez helicobacter.
Poza tym polecam kuracjê Acne Immuno Care firmy Norel - to nowo¶æ ,ale ja testowa³am w moim salonie od d³u¿szego czasu i jestem bardzo zadowolona z tej serii. Trzeba powtórzyæ kilka razy - za ka¿dym razem cera jest oczyszczana (najlepiej peeling kawitacyjny),stosowane s± ciekawe preparaty (np.maska z kwasem azaleinowym). Do stosowania w domu klientka kupuje ¿el punktowy (te¿ zawieraj±cy kwas azaleinowy - produkt ma tê przewagê nad innymi zawieraj±cymi ten kwas ,¿e nie wywo³uje podra¿nieñ,du¿e opakowanie za bardzo przystêpn± cenê),w serii Acne Immuno Care jest tak¿e tonik , ¿el do mycia twarzy oraz krem.
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
siemka... wiem ze nie ma lekow pomagajacych wszystkim ale napisze wam co mi bardzo pomaga.... Jak juz czuje ze mi co¶ wyskoczy to tzw. bol±ce miejsce odrazu traktuje "clindacne" i musze wam powiedziec ze po kilkukrotnym smarowaniu syfek WOGOLE sie nie ukazuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 763
|
aneta507 napisa³(a):
> "clindacne" - mozna go kupic a aptece ebz recepty no, niestety- Clindacne to antybiotyk ("polski dalacin") o statusie leku na receptê. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Nieeeee.... Ja kupuje clindacle regularnie i zawsze bez recepty. U dermatologa bylam, ale przepisa³ mi isotrexin- fatalny dla mojej cery. Kolezanka doradzila mi zeby stosowaæ bevoxyl i clindacne i naprawde pomoglo.... I oba te specyfiki kupowalam BEZ recepty, na 100% hehe... Pozrd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja stosujê:
a) na g³êbokie wulkanay ![]() b) na te na wierzchu zielon± glinkê (na noc) oraz czysty olejek z drzewka herbacianego (przytykam na kilkana¶cie sekund i pryszcz znika, wysusza siê totalnie). ![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 144
|
Dot.: Co¶ punktowego na pryszcze-doradzicie?
a ile kosztuje ten olejek z drzewka herbacianego???
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 180
|
Ja uzywam clindacne od dawna i zeby go kupic musia³am miec recepte. nawet nie od dermatologa ale od normalnego lekarza rodzinnego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 180
|
a na pojedyncze pryszcze jest podobno dobry zel w kulce clearasil. tali ma³y, w metalowym opakowaniu, ok.13 zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 907
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 144
|
rzeczywi¶cie olejek herbaciany jest ma³o wydajny
![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post38602495 Edytowane przez eevvaa Czas edycji: 2006-04-22 o 12:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 111
|
Ja polecam stosowanie pasty cynkowej. Jak mi przypadkiem co¶ wyskoczy to smarujê na noc past± i przewa¿nie po 2-3 dniach jest spokój
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 21
|
Ja polecam: Dax Cosmetics, Perfecta, czysta cera, antybakteryjny reduktor wyprysków. Jest super!! Zobacz mo¿e opinie na KWC o nim. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.