![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Alternatywa dla wieczoru wigilijnego - imprezy, spotkania, pomysły
Czy w Waszych miastach dzieje sie cos w Wigilie? Jaks alternatywa dla wieczoru spedzonego z rodzina, wiecie cos? Chodzi o jakies wystawy, imprezy itp. Interesuje mnie zwlaszcza Trojmiasto i okolice, moze mozecie cos polecic osobie ktora nie obchodzi swiat, jest obcokrajowcem i chcialaby cos porobic. Wszelkie pomysly, rowniez te nietypowe, mile widziane. Ktos mnie spytal o to, a ja jestem w kropce, bo nawet glupie centra handlowe sa czynne maks do 15.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ALternatywa dla wieczoru wigilijengo - imprezy, spotkania, pomysły
No sorry
![]() Raczej wszystko będzie zamknięte. Tak samo 25-go grudnia. 26-go są kina otwarte z tego co wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja byłam na imprezie w Wielkanoc, ale w Wigilię raczej nic się nie dzieje ciekawego, bo to bardziej rodzinny czas.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Zapros obcokrajowca do siebie na kolacje. Cos ciekawego zrobi, pozna tradycje innego kraju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
My juz standardowo co roku szukamy ofert wyjazdowych na wigilie. Przeraza nas ten szal swiateczny, gotowanie, sprzatanie itd. Nie jezdzimy do rodziny, po prostu pakuje sie z mezem i jedziemy do jakiegos hotelu w gorach
![]() Raz pamietam wykupilismy sama kolacje wigilijna w hotelu w naszym miescie - opcja bez wyjazdu z miasta. Takze polecam rozejrzec sie po grouponach, mozna znalezc ciekawe opcje. Ale to jednak kolacja czy wyjazd swiateczny a nie wystawy czy imprezy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
W Sopocie sie znajda jakies imprezy w Wigilię, np w Sfinksie700
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zobaczcie np. tutaj, sprzed dwóch lat w Katowicach: http://www.dziennikzachodni.pl/artyk...kali,id,t.html Trochę zmienione godziny otwarcia i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z sylwestrem też... bo jednak tam gdzie są imprezy zorganizowane oprócz bawiących się są też pracownicy ![]() Mnie się w tym roku udało bo mam wigilię wolną za 26.12. przypadające w sobotę; ale rok temu był problem bo miałam iść do pracy. Uratowało mnie to że kontrahenci byli zamiejscowi i nie wyrazili chęci pracy w wigilię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwester to jednak co innego, bo to nie jest święto rodzinne, ale bardziej imprezowe - więc to, że knajpy są otwarte mnie nie dziwi. Ja mam w Wigilię zawsze wolne (uczelnia), ale moja mama pracowała w banku i zawsze przychodziła wcześniej niż w normalny dzień - np. o 14.00 a nie o 18.00. Oczywiście za pozwoleniem przełożonego. Poza tym w moim pierwszym poście tutaj odniosłam się do tego, że "nawet głupie centra handlowe" są zamknięte. Moim zdaniem to bardzo dobrze.
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2015-12-07 o 18:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
O panie, po co zaraz ten atak i wywracanie oczami? Gość nie obchodzi Wigilii, jak wiele innych osób. Nawet wierzący czasem szukają alternatywnych planów na Święta będąc daleko od rodziny. Też mi grzech, że śmiał zapytać...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie obchodzi Wigilii, to niech posiedzi w domu z książką. Albo pójdzie na spacer. Nie zna innej rozrywki niż łażenie po galerii? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Albo niech spędzi jak każdy inny wieczór, kiedy gdzieś nie wybywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Alternatywa dla wieczoru wigilijnego - imprezy, spotkania, pomysły
Myśmy znajomego ze Stanów zaprosili na Wigilię.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Szukanie problemu na siłę.
Niech znajomy posiedzi jeden wieczór z piwkiem przed TV, albo poczyta książkę, a po świętach niech idzie na imprezę / zwiedzanie. Ludzie też chcą spędzić święta w domu, nie w pracy. A znajomy chyba nie spędza każdego wieczoru poza domem i świat się nie zawali, jak wyjdzie się pobawić nie 24, ale 27? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Puby są w Wigilię oczywiście otwarte.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Jak nie chce siedzieć samotnie w ten dzień to niech doda ogłoszenie, że szuka towarzystwa (i niekoniecznie damskiego). Gwarantuję, że nie tylko on będzie siedział sam, a skoro to dla niego problem, to niech sobie znajdzie kogoś do pary :P
Po przeczytaniu tematu myślałam, że autorka szuka alternatywy spędzenia kolacji wigilijnej w perspektywie jakiegoś wolontariatu czy coś, a tu rozczarowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
aczkolwiek fakt. na pewno znajdzie się jeszcze ktoś kto świąt katolickich nie obchodzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wizażowy Kot Igor
|
Wiem, że w Gdańsku kilka pubów coś tam organizuje.
Kurza blaszka, chyba się starzeję. Kiedyś lubiłam Boże Narodzenie (jako dzieciak). Teraz nie przepadam. W tym roku jestem tak zmęczona i sfrustrowana, że najchętniej w wigilię zostałabym w domu z kubełkiem KFC i drugim sezonem American Horror Story. Absolutnie nie mam chęci świętować. I jeszcze uszka mi kazali robić. Ja nie wiem, ze oni się nie boją, że z moimi umiejętnościami kulinarnymi ich potruję ![]() Ech....no nic. Trzeba będzie zaopatrzyć się w uśmiech, cierpliwość i tolerancję (osobliwie dla Zarazy) i iść na tę wigilię. Tylko te cholerne uszka! Żesz! No ale noce są długie, poranki piękne. Zaraz! Przecież gdzieś chyba jest catering, gdzie można zamówić te piep...... uszka? I przedstawić jako swoje dzieło, co nie?
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedzi, w razie chcialby ktos cos dorzucic to bede zobowiazana. Chodzi o to, ze on w Trojmiescie bedzie trzy dni tylko, wlasnie od wigilii rano i chcial maksymalnie "zapchac" ten czas, zeby nie marnowac cennych chwil w pieknym miescie:P Janse ze wieczor z ksiazka jest alternatywa, ale czy nie mozna sprawdzic i popytac o inne mozliwosci? A nuz ktos o czyms wie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
witamy w gronie "najbardziej-wyświechtanych-haseł-świątecznych" inne gimbo-synonimy twoich słów to "z pizzą i Plotkarą" "z czipsami i minionkami" bądź z inną niezdrową przekąską+serialem jak wiemy mamy w Polsce prawo Katoriatu i zostałabyś publicznie powieszona za nieobchodzenie Wigilii, tak samo jak za wypuszczenie się w miejsce publiczne bez męża. zatem faktycznie jest to absolutnie niedozwolone i niemożliwe aby dorosły człowiek mógł spędzić tak święta jak sobie tego życzysz, bo jest to absolutnie nieorganizowalne i pozostaje tylko sapać w sieci. poza tym KAZALI ci robić uszka. KAZALI. łotefak... *rok temu powiedziałam rodzicom że idziemy do rodziny męża, a on swojej rodzinie że idziemy do mojej. zostaliśmy z butelką wina w łóżku. nie pamiętam co to były za święta* |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
O
Cytat:
Co za głupie ludzie muszą pracować w tych centrach. Jak oni śmią chcieć mieć wolne w święta. Niepojęte ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Wbrew temu co większość wątku twierdzi wszelkie puby w okresie wigilijo-bożonarodzeniowym zwykle są pootwierane , mają wtedy jeden z lepszych obrotów w roku, jak chcecie mieć pewność że będzie miejsce to lepiej rezerwacje zrobić
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W sumie marzy mi się, żeby któregoś roku wyjechać na święta gdzieś w góry i mieć żale tej osoby w d... Raz gdy byłam w LO miałam fajną Wigilię. Z powodu wypadku samochodowego byłam sama i wszystko sama organizowałam i robiłam, zjechali się dopiero na kolację. Nikt mi nie marudził ![]() Mi w tym roku przypadło pieczenie ciast. Akurat lubię, więc spoko. Na szczęście u mnie się robi grzybową, nie barszcz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
W wigilię galerie (i sztuki, i handlowe) raczej pozamykane wieczorem, ale przynajmniej część barów i klubów będzie pewnie otwarta.
Nielubiącym obchodzenia świąt polecam naszą opcję sprzed dwóch lat - zostaliśmy we dwoje w domu i było bardzo świątecznie: http://prntscr.com/9bqcsm. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
zielony stworek
|
My święta traktujemy jak wakacje, odpoczynek itp i dlatego nieźle się wkurzyliśmy, zwłaszcza ja jak w zeszłym roku teściowa i moi rodzice nas zaprosili na święta, a skończyło się na tym, że w Wigilię sami zasuwaliśmy w kuchni, bo rodzinka zaniemogła.
Jakbym wiedziała, że to taka szopka z tym gotowaniem (bo następnego dnia ozdrowienie) ma być to byśmy zamówili wcześniej catering, a tak było za późno. Byliśmy tak padnięci, że po Wigilii padłam i nie poszłam na Pasterkę (a to akurat lubię, śpiewanie kolęd itp). Cytat:
Nie jedziemy do rodziny i oni wiedząc o naszych planach strzelają focha, bo jak to tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Ja zamowilam catering/garmaz
Palcem nie kiwnr w kuchni. Organizuje wigilie dla calych rodzin w tym toku. Z obu stron. Odwale sobie piekne swiateczne pazurki i odbiore gotowe zarcie. I skupie sie ba dekoracjach xd dekoracje sa majwazniejsze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Owszem, dorosły człowiek ma prawo spędzać wigilię tak, jak sobie chce. Jednak nie zawsze może. Czasem bierze się poprawkę na bliskich, dla których ta wigilia może się okazać ostatnią. Wtedy pozostaje tylko sobie posapać w sieci, choć naprawdę to niczego nie zmieni i tu prawaś ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Możesz dać namiary na PW ( o ile nadal mieszkasz w Trójmieście)? Nie chce mi się w tym babrać i nie bardzo chcę ludzi potruć.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.