|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
makijaż ślubny - różnice
WItam,
czym się różni makijaż ślubny od zwykłego. Czy są użyte jakieś inne, trwalsze kosmetyki? Zauważyłam, że chyba jest od raczej bardziej subtelny, ale czy bardziej trwały? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: makijaż ślubny - różnice
Hej! Kosmetyczką nie jestem, ale ślub mam za sobą i rzeczywiście makijaż ślubny powinien być bardziej trwały. Wyobraź sobie choćby składanie życzeń przez gości weselnych: wycałuje cię kilkadziesiąt osób jedna po drugiej, większość po polsku czyli "na trzy"
![]() ![]() Dopiero co był tu wątek czym utrwalić makijaż, chyba kilka osób coś tam poradziło. Możesz poczytać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witaj
Makijaż ślubny na pewno powinien byc delikatny, może być świetlisty i błyszczący (makijaże dzienne powinny raczej byc matowe). Kolejna róznica to trwałość- musi on wytrzymać cała noc i z tego powodu mozna stosować utrwalacze makijażu;-) Makijaż ślubny nie może byc tapetą ponieważ goście będą Cie widzieli z bliska - kosmetyków nie powinno być więc dużo - powinny być nałozone cienka warstwą, a na koniec pokryte fixerem. Na pewno powinnaś mieć z soba na ślubie i weselu: bibułki matujace, puder i błyszczy. Przydadzą sie też patyczki kosmetyczne - na wypadek gdybys uroniła łze;-) pozdrawiam i wspaniałego ślubu sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie zgodze sie z jednym - ze makijaz slubny powinien byc blyszczacy. Wrecz przeciwnie, powinien byc matowy, miec w sobie elementy makijazu fotograficznego - mat dobrze wychodzi na zdjeciach, blysk nie.
Przeciez na slubie, weselu jestesmy w "gradzie" fleszy, jest to chyba jeden z tych dni w zyciu gdzie jestesmy non stop fotografowani. Czyli podklad matowy, dobrze przypudrowany. Zadnych blyszczacych, perlowych cieni, bron Boze brokatu. Jedyny blysk na jaki mozna sobie pozwolic to usta. Trzeba pamietac o zdjeciach - makijaz slubny ma w sobie duzo z fotograficznego. ![]()
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja np, nie wyobrazam sobie zebym miala miec matowe cienie na swoich oczach. , zgadzam sie z tym ze twarz ma byc matowa, ale policzki moga delikatnie sie mienic, rowniez oczy. a poza tym, widzialam kilka panien mlodych i zdecydowanie lepiej wygladaly te, ktore mialy cnienie perlowe na oczkach , te ktore mialy matowe wygladaly starzej,z reszta caly makijaz taki byl i nie wygladalo to ladnie wrecz przeciwnie. ja tez to na sobie sprawdzilam, wiec w lipcu napewno bede miala perlowe cienie na oczkach. pozdrawiam...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Kazdy moze sie malowac jak mu sie podoba. Napisalam tylko, ze taka jest "definicja", regula w makijazu slubnym - mat.
Ogolnie makijaz ma buc "lekki", swiezy. Stonowany. Swiecic sie mozna, oczywiscie jak ktos lubi i chce sie podobac "na zywo" - w swietle dziennym ladnie, intrygujaco to wyglada, ale juz efekt na fotografiach taki nie bedzie. To, ze kolezanki wygladaly "staro" na pewno nie jest sprawka matowego makijazu - wszystko zalezy JAK on zostal zrobiony. Mozna wykonac probe zdjeciowa - umalowac sie najpierw perliscie, swietliscie - zrobic zdjecie, a potem matowo, cieniami matowymi - zrobic zdjecie. Porownac. Aha, "matowe" nie znaczy ciemne, brudne, stare. Matowa moze byc zarowno biel, brzoskwinia, lososiowy, lilla.
![]() |
#7 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja napiszę ,jak wyglądał mój makijaż ślubny-wyszedł pięknie i na zdjęciach i na kasecie i (co najważniejsze )przetrwał całe wesele.
Otóż użyłam sprawdzony ,matujący podkład,przypudrowałam dobrym puderkiem.Na oczy nałożyłam cienie satynowe-czyli ani typowo perłowe ani też całkiem matowe.Kości policzkowe wymodelowałam i podkreśliłam matowym różem,zaś pod łuk brwiowy i na szczyty samych kości nałożyłam rozświetlacz.Wyszło bardzo ładnie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
http://www.wizaz.pl/folaron_slub.php a zreszta przeczytajcie tutaj. Czyli wniosek - polyskujacy cien tylko troszke, w miejscach gdzie nie bedzie widoczny na zdjeciach - tu np. na ruchomej powiece.
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Agnieszko, osmielam sie stwierdzic, ze taki rozswietlacz - plysk na kosciach policzkowych wyglada jedynie ladnie w wypadku tak szczuplutkiej i drobniutkiej twarzyczki jak Twoja. Ty mozesz sobie na to pozwolic.
![]() Jesli natomiast twarz panny mlodej jest slusznej wielkosci, lub tym bardziej jest otyla - blysk jeszcze bardziej ja powiekszy. ![]() Stoje twardo po stronie MATU. ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
w nowym avanti jest test makijażu (chodzi o podkład) napryskiwanego sprayem. silikonowy o ile dobrze pamietam. napisali tam, że super długo się utrzymuje i wygląda naturalnie. no i nie trzeba go poprawiać. ciekawe jak to naprawdę jest. nigdy nie spotkałam się z czymś takim.
jeżeli rzeczywiście jest tak trwały, to chyba najlepsze rozwiązanie na TAKĄ noc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Famm, pewnie masz racje ja patrze ze swojej perspektywy , ja mam mala twarz nawet problem z oprawkami do okularow mialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
o kurcze a co to za zdjęcie mi się poprzednio wkleiło? przypadkiem i nie wiem o co chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam raczej matowy tylko usta bardziej blyszczaly(na zdjeciu nie widac)
Upsss a czemu moje zdjecia sie wczesniej wkleily??To forum cos warjuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
No ja niewiem czasami mi sie to zdarza ze moje zdjecia sie wklejaja w innym watku jak nawet ich nie zalaczam tylko przegladam, chyba skoncze przegladac bo mam kilka takich ocenzurowanych w folderze slubnym,ale by bylo jakby sie zalaczyly(nawet ich nie mozna usunac)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Re: makijaż ślubny - różnice do Agi BJ
Aga BJ napisał(a):
> ja napiszę ,jak wyglądał mój makijaż ślubny-wyszedł pięknie i na zdjęciach i na kasecie i (co najważniejsze )przetrwał całe wesele. > Otóż użyłam sprawdzony ,matujący podkład,przypudrowałam dobrym puderkiem.Na oczy nałożyłam cienie satynowe-czyli ani typowo perłowe ani też całkiem matowe.Kości policzkowe wymodelowałam i podkreśliłam matowym różem,zaś pod łuk brwiowy i na szczyty samych kości nałożyłam rozświetlacz.Wyszło bardzo ładnie. Agus możesz zdradzic marki kosmetyków. Przede wszystkim puder, podkład, cienie. Chyba bedę sie malować sama, gdybym korzystała z kosmetyczki to musiałbym byc na fotelu i w godzinach porannych, zdjecia mam w plenerze o godz 13-14, slub 17. Podejrzewam ze wszystko splynie ze mnie zanim stane na slubnym kobiercu. Wiec wole umalowac sie sama ok 12ej i zrobic tymi samymi kosmetykami poprawki. A slub bedzie w lipcu wiec moze byc ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
okrutnica jakaś... |
Ela -pewnie
![]() podkład-CASHMERE PERFECT L'oreal(wiele osób bardzo krytycznie go ocenia) ,zaś na mojej twarzy sprawdził się znakomicie.Wytrzymał kilkanaście godzin(od 13:30 do 7:30 dnia następnego ![]() puder-pastelowy Bourjois cienie-potrójne Bourjois Effet Lumiere,oprószone delikatnie sypkim Suivez Mon Regard nr 10 (na kości też nałożyłam ten cień). Femme-moja twarz nie jest szczuplutka ,tylko dość okrągła ![]() Malowałam też we wrześniu pannę młodą o bardzo pyzatej buzi.I makijaż całkiem matowy wyglądał strasznie płasko(pomimo cieniowania różem i ciemniejszym pudrem),bez życia.Musiałam dać odrobinę światła i od razu lepiej to wyglądało-nawet na zdjęciach.Ale podkreślam-ODROBINĘ. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Aga BJ napisał(a):
> Ela -pewnie ![]() > podkład-CASHMERE PERFECT L'oreal(wiele osób bardzo krytycznie go ocenia) ,zaś na mojej twarzy sprawdził się znakomicie.Wytrzymał kilkanaście godzin(od 13:30 do 7:30 dnia następnego ![]() > puder-pastelowy Bourjois > cienie-potrójne Bourjois Effet Lumiere,oprószone delikatnie sypkim Suivez Mon Regard nr 10 (na kości też nałożyłam ten cień). dzieki, musze zakupic Suiveza i zapisać sie do ciebie na korepetycje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
okrutnica jakaś... |
pewnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Aga, a czy w gamie kolorów Suiveza jest jakis nie koloryzujacy, ktory dawałby tylko taka migocząca poswiatę, żebym mogła nakładać go na inny cien?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
okrutnica jakaś... |
w zasadzie moja 10 nie daje wyraźnego koloru-nakładam ją właśnie na inne cienie,by połyskiwały i migotały
![]() Wklejam link do kolorków http://www.sephora.com/browse/produc...inate=true,ale nr 10 wygląda inaczej niż tam na zdjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
ok, dzieki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Pisząc, że makijaż powinien być błyszczący nie miałam na myśli świecącej się cery i nie przupudrowanego nosa. Błysk powinien być w odpowiednich miejscach- na łuku brwiowym czy kościach policzkowych. Na usta błyszczyk;-)Oczywiście o brokacie w życiu bym nie pomyślała.
I nie jest to prawdą, że błysk nie wychodzi ładnie na zdjęciach. Wszystko zależy od kształtu twarzy i umiejętności operowania swiatło-cieniem. udanych eksperymentów z makijażem pzdr sam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
[b] Przyznaje racje. Te zdjecia sa sliczne!
![]() MUSZE POEKSPERYMENTOWAC ZE SWIATLOCIENIEM. Chiaro-scuro. Houk. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.