|
|||||||
| Notka |
|
| Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2006-02
|
dziwny pomysł: zakłócona forma przedmotu
Witam
Mam pewien problem......... ![]() Wpadłam na pomysł urozmaicenia mojego pokoju w trochę "dziwaczny" sposób, a otóż chciałabym umieścić w nim kilka przedmiotów, które miały by zmieniona, zakłócona formę. Wiem, że czasami moje pomyślunki trudno zrozumiec, więc podam przykład, np: Kupek wykonany z gąbki(gabka, która nie jest już gąbką a jest kubkiem).....zegark,a dokładniej budzik z 7 wskazówkami, teraz już zegrek nie moze wstazywac czasu) .....przeglądając watki zauwazyłam, że wizażnki maja fajne pomysły i może tym razem spróbują coś wymyśleć, była bym bardzo ogramnie wdzięczna |
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: dziwny pomysł: zakłócona forma przedmotu
z zegarem to mi się skojarzyl taki który widzialam kiedys w sklepie - mial odwrotnie tarczę, tzn wskazówki chodzily w przzeciwnym kierunku
nadał by mi się do lazienki, w lustrze bym patrzyla ![]() ale to tak przy okazji, chyba Tobie chodzilo o bardziej rewolucyjne pomysły... |
|
|
|
|
#3 |
|
SPAMER
|
Dziękuje ci że odpowiedziałas
Fajny tylko mi tego troszke więcej potrzeba, a jak na razie widze to mało kto mi chce pomoc Nie chodzi mi o cos rewelacyjnego (choś bardzo bym się ucieszyła Chciałabym stworzyć sobie orginalny i nadzwyczajny pokoikps. O zakłócenie formy chodzi mi w różnych przedmiotach, nie tylko takich, które są w "wyposażeniu" pokoju.......wliczają się też miniaturki rzeczy ogromnych to tak do wyjaśnienia
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to nie jest wcale tak, że mało kto chce Ci pomóc! Ja od wczoraj się zastanawiam nad Twoim pomysłem! Naprawdę ciężko coś fajnego wymyśleć, ale jeszcze popróbuję.
P.S. na razie przyszło mi do głowy jedno, ale to chyba zbyt ekstrawaganckie: z muszli klozetowej zrobić donicę...
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Obrazki stojące lub zdjęcia mają zazwyczaj podpórke z tyłu, a możesz poprzyczepiać im jakąś ozdobną z przodu. Nie wiem, jak bardzo chcesz "udziwnić" pokój, ale możesz np. przykleić/przybić dywan do sufitu, a przy ścianie przywiesić krzesła "do góry nogami", które mogą służyć jako dodatkowe pułki. Przy suficie do góry nogami przyczepić drzwi, albo namalować i tylko klamkę przykręcić do ściany. "Rączki" do otwierania szafek poprzyczepiać w dziwnych miejscach, a nie standardowo na środku. Półka "do góry nogami" z poprzyklejonymi "durnostójkami" - wazonikami, figurkami itp. Do ściany można przykręcić np. atrapę kranu.
Dobra kończę, bo wyobraziłam sobie wannę na środku pokoju, na którą położona jest taka szklana tafla, która ma pełnić funkcję stołu |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Na przykład rzeźba z folii i taśmy samoprzylepnej, wykonana na bazie imbryczka i filiżanki? Wygląda to tak: foliowy imbryczek wisi sobie w powietrzu, leci z niego foliowa ciesz do filiowej filiżanki stojącej na foliowej tacy. (konstrukcja wzmocniona drutem)... Właśnie nie mogę znaleźć książki, w której było zdjęcie i sposób wykonania tego :/
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
eklerka pomysł z dywanem na suficie i krzesłami w formie pólek mnie zabił
/pozytywnie/
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
kiedy mieszkałam w Dukli to moja koleżanka miałą autentycznie dywan na suficie i półki z krzeseł - robota jej taty
fajnie to wyglądało
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Beaux i eklerka, leże i kwiczę..... ja to przy Was minimalistka jestem...za to mam niezłą wyobraźnię i jak sobie pomyślę o minach osób które wchodzą do tego pokoju .....
Area16, ja CI mowię, przemyśl jeszcze raz dokladnie w co się wpakujesz uruchamiając "dziwne pomysly" dziewczyn z tego forum )))swoją drogą, to fajne te Wasze pomysly
|
|
|
|
|
#11 |
|
SPAMER
|
Hehehe...........pomysł macie bardzo "mocne"
..............jednak myślałam o czymś mniejszym(w granicach kilkunastu centymetrów)........tak, żeby tylko dodac, postawić gdzieś cos dziwnego........żeby przyciągało wzrokTeraz przyszła mi myśl, aby wyjąc z klawiatury klawisze wi zastąpic je szpilkami.już nikt sobie nie popisze) p.s. Ciekawe jak się czuja krzesła wisząc do góry "nogami" |
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
A może poprostu obrazki (pejzaże itp.) do góry nogami? ja to bym tapetę poprzyklejała poziomo
Wazoniki z buteleczek po lekarstwach ale z etykeitkami i cała resztą, http://images.google.pl/images?q=tbn...ent/105736.jpg w razie czego ten link to nie mój pomysł :P http://images.google.pl/images?q=tbn...range_room.jpg kwiatki na oknie wsadzone w kubkach? zamiast przybornika puszka po groszku albo kukurydzy? Widzialam wlaśnie taki kwiatek wsadzony w muszlę klozetową : o którym już była tu mowa, pojemnik na kanpaki zamiast piórnika, na ścianie gdzieniegdzie poprzykeljane puzzle,
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
grzebien z nitkami zamiast zabków, miniaturka krzesla ktorego nogi schodza sie w szpic, takis storzek z siebie robia..., te puzzle to tez fajny pomysl ale mozesz je sama zrobic i np tak zeby nie poaowyaly, np. nie wystaka z nich takie starndardowe zaokraglenia ale jakies zabki itp, tak zeby niemogly do siebie pasowac... mlotek obity miekkim futerkiek.. narazie tyle mi wpadlo..ale jak jeszcze cos wymysle to dopisze
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
hmmm moze z tej muszli klozetowej krzeslo poprostu nalozyc jakos na normalne krzeslo......klamki mozna do szafek zamiast raczek czy galek ...kolezance kiedys zrobilysmy prezent: kaktus w nocniku z kartka: podlewac na kucaco
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
może czarną lampę, cala czarna, lacznie z zarowka, moze to i niezbyt wymyslne ale na co komu lampa z czarna zarowka ? Firanki powies do gory nogami. Najlepiej takie z nierownym koncem i wtedy te dziury beda na gorze. Duzo zabek bedzie wolnych
Moze porob pajaki i pajeczynki. Nie ma to jak okazala siec w rogu pokoju i zwisajacy na sznurku pajaczek. Juz widze przerazenie w oczach wchodzacych do pokoju Moze to nie dziwne ale efekty beda wysmienite
|
|
#16 |
|
SPAMER
|
Bardzo wam dziękuje...pomysły są spuper.....aż się nie mogę doczekac jak mój pokoik będzie wyglądał po zmianie
Oczywiście, jeśli jeszcze ktoś na coś wpadł to chętnie "zobacze/przeczytam" Alez jestem szczęśliwa............... .......... |
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
ciekawy temat, aż mi coś wpadło (wkońcu!) do głowy
możesz zrobić figurki z masy solnej czy modeliny, np. krowa w paski jak zebra, albo w panterkę itp. jednak zwsze wpadnę na coś głupiego
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Uważnie przyjrzałabym się na Twoim miejscu twórczości Salvadora Dali. Proponuję mi.in. pomyszkować po internecie i znaleźć zdjęcia wnętrz muzeum S.D. w jego rodzinnych stronach (Figueres, Hiszpania) Na pewno Cię zainspirują
![]() Przykłady -> http://www.virtourist.com/europe/figueres/index.html http://www.yousefi.de/sascha/Barcelo...rcelona302.jpg http://www.yousefi.de/sascha/Barcelo...rcelona305.jpg http://www.hawelka.org/spanelsko/muzeum_Daliho/dali.htm http://www.cologne-info.net/imgs/big/girona/052.jpg http://www.abiturnullvier.de/pineda/...neda_so_33.jpg http://trotter.ws/new2002_1st_half/i...08CornCobs.JPG http://www.salvador-dali.org/eng/teatre.htm http://www.salvador-dali.org/eng/virtual.htm#
Naucz się zachowywać obojętność wobec fałszywych sądów o Tobie. Bez takiej obojętności człowiek nie może być wolny. Lew Mikołajewicz Tołstoj WESOŁYCH ŚWIĄT! Edytowane przez sarenka Czas edycji: 2006-02-22 o 19:16 |
|
|
|
|
#19 |
|
SPAMER
|
dzikuje
A tego pana kojarze widziałam jego "płaskie" zegarki
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Fantastyczny temat
Ja planuję zrobić akwarium w telewizorze, w skrzynię ze starego telewizora z lat 70-tych chcę wsadzić akwarium oczywiście mam wyjęty z niego kineskop
|
|
#21 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro moje pomysły są dla Was zbyt oryginalne - coś bardziej przyziemnego - puszka po napoju lub piwie, jako kubek na długopisy. Widziałam takie coś i fajnie wyglądało. Ostre brzegi zagina się do środka.
![]() |
Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

.....przeglądając watki zauwazyłam, że wizażnki maja fajne pomysły i może tym razem spróbują coś wymyśleć, była bym bardzo ogramnie wdzięczna

nadał by mi się do lazienki, w lustrze bym patrzyla
to tak do wyjaśnienia

widziałam jego "płaskie" zegarki