|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Wpływ kwasów owocowych na kolor włosów
Farbuje włosy (na bardzo jasny blond) naturalnie też jestem blondynką, jednak przez takie młodzieńcze próby farbowania teraz włosy "bronią się" i rosną coraz ciemniejsze a ja kocham mój blond
![]() Jednak mam bardzo zniszczone włosy-właśnie przez farbowanie. Są matowe i suche-nie moge nic z nimi robić-ani kręcić ani prostować bo robi sie z nich siano! Dosłownie! Jest wiele maseczek-domowej roboty- z naftą, olejkiem rycynowym , pokrzywą , jajkiem i dodaje się do nich sok z cytryny. Czy kwasy z cytryny nie powodują utraty koloru z nałożonej na włosy farby? Gdzieś kiedyś obiło mi się o uszy , że po stosowaniu chociażby szamponów owocowych kolor szybciej się "zmywa". Czy to prawda?? A jakie maseczki lub odżywki albo jakies serum powinnam stosować na moje włosy? -farbowane -zniszczone -suche -matowe -niedawno rzuciłam palenie Nie chcę zwiększać objętości włosów-nie lubię jak sa puszyste. Chce np. zakręcić je troche na wałeczki żeby ładnie się układały i nabrały blasku. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Wpływ kwasów owocowych na kolor włosów
??? Może Ktos odpowie mi na pytanko... ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wpływ kwasów owocowych na kolor włosów
osobiscie stosuje taka domowa maseczke na wlosy : olej rycynowy+nafta+sok z cytryny, stosuje ja raz w tygodniu i to juz jakies trzy miesiace, rzeczywiscie zauwazylam u siebie ze w miejscach odrostow mam znacznie jasniejsze wlosy niz normalnie, dodam ze jestem brunetka i dobralam sobie taki kolor farby ze nie widac jezeli mam odrosty (farbuje zeby ozywic kolor wlosow), jestem wlasciwie pewna ze to efekt cytrynki, bo sama rycyne i nafte prawie zawsze uzywalam i nie mialam jasniejszych wloskow, to wlasnie jak zaczelam dodawac cytryne wloski przy glowce mi sie rozjasnily, nie mowie ze mam teraz blond wlosy ,ale sa znacznie jasniejsze i przy tym blyszczace.
Na twoje wlosy polecam cala game odrzywek nawilzajacych i regenerujacych,sa tez odzywki nakladane na noc (polecam Gliss kur), czasami jak chce uzyskac bardziej blyszczacy kolor to przed umyciem wlosow natluszczam je oliwa(ciepla)z dodatkiem cytryny i zoltka,wlosy i kolor pieknie lsnia i latwo sie ukladaja ![]() No ale to moje tak reaguja, jak bedzie z twoimi to nie wiem, powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.