|
Notka |
|
Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne… |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Złośliwcze, ratuj :( Wizaż mi w ogóle nie działa :(
Złośu ratuj
![]() Od dwóch dni wizaż mi w ogóle nie działa. Nie mogę na niego wejść ani używając FF, ani IE ani Opery. Nie ładuje mi się ani głowna strona wizażu ani forum. Teraz piszę od koleżanki, u której wszystko działa normalnie. Dlaczego tak się dzieje ![]() ![]() ![]() Buziaki, Monia DOPISEK Używam najnowszej wersji FF (na starszych też nie działa - sprawdzałam) i mam zainstalowanego Windowsa XP.
![]() |
#2 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dot.: Złośliwcze, ratuj :( Wizaż mi w ogóle nie działa :(
Więc masz coś popierniczkowane z komputerem.
Będzie trudno mi pomóc bez dostępu do kompa - ale zacząłbym od aktualizacji systemu (windowsupdate.microsoft. com - szczególnie Service Packi) oraz ewentualnie aktualizacji oprogramowania antywir/antyspy i przeskanowania kompa na okoliczność nowych robali. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Już od dawna zbieram się do zrobienia formata. Teraz to chyba nieuniknione
![]() Skanowałam kompa Nortonem i nie nie wykryło. Spróbuję jeszcze innym programem ![]() Dlaczego trafiło akurat na wizaż, a nie np. na Kafeterią bądź grono ![]()
![]() |
#4 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Dodatkowo wyczyszczenie rejestru systemu też nie zaszkodzi, jeśli często instalowałaś jakieś programy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Administrator
|
Cytat:
![]() Format zalatwia wszystko, nawet Firewall-a sprowadza do ustawien domyslnych, oczywiscie jako Format (usuniecie windowsa i zainstalowanie od nowa) a nie reinstalacja ( nalozenie nowego windowsa na "starego" windowsa)... domyslnie windows po wlozeniu CD instalacyjnego do napedu chce sie reinstalowac (naprawiac). Faktycznie reinstalacja czesto nie pomaga bo "smieci" nadal pozostaja. Monyczkaaa ![]() Cytat:
![]() ![]() Na pewno miales na mysli usuniecie zbednych wpisow odinstalowanych/zainstalowanych programow ze sciezki: HLM/software/microsoft/windows/currentVersion/uninstall Skasowanie wpisu w tej sciezce nie jest rownoznaczne z usunieciem programu z dysku, czasto moze nawet utrudnic normalne odinstalowanie jakiegos programu. ( skasowany zostanie tylko wpis, program fizycznie pozostanie na dysku, ale bedzie ignorowany) Ja proponuje - nie dotykac rejestru ![]() lub uzyc specjalnego programu do "porzadkowania rejestru" http://www.pcworld.pl/artykuly/45080.html monyczkaaa ![]() Wylacz Firewall na chwile. (nortowa tez) Przeskanuj komputer AD-Aware (skasuje/zablokuje "smieci") Przeskanuj komputer pierwsza szczepionka ze strony www.gdata.pl (usunie pliki tymczasowe i sprawdzi rejestr) Przy wylaczonym firewall sprawdz czy wizaz sie otworzy. aniolek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Nie miałem na myśli usunięcie register'a, tylko jego wyczyszczenie
![]() Choć... czasem warto się może zastanowić nad Linuxem... wygląda niemal identycznie jak winzgroza, a problemów jakby mniej ![]() Jakby co, polecam SUSEX'a albo DEBIAN ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja chyba tez mam cosik z komputerem, bo rowniez od 2 dni strasznie mi wizaz sie laduje wolno :| Wszystko smiga ze hoho a na wizaz musze czekac z 10 minut chlip
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||
Administrator
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja polecam 2 systemy ![]() Na jednej partycji Windowsa a na drugiej Linux np. Fedora Core ![]() Opis instalacji Linuxa obok windowsa opisalam na innym forum: ( moze sie komus przyda) http://www.haker.com.pl/forum/viewtopic.php?t=16764 aniolek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
To ja dodam od siebie, że ostatnio Gonka23 też ma takie problemy. Wizaż jej w ogóle nie działa, jak już się jej uda wejść to nie może posta wysłać etc. Piszę w sumie w jej imieniu - przekażę to, co tutaj napisaliście, mam nadzieję, ze to coś pomoże
![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Dodatkowo znalazłem bug'a w programie forum, który okresowo przeładowywał serwer baz danych. Może to jest przyczyną?
Sam już nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się dopisuje myślałam juz że jakiegoś bana dostałam, uprzedzam pytania wszystkie inne strony ładują się szybciutko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Proszę o: - nazwę i wersję przeglądarki - nazwę i wersję systemu operacyjnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Mnie wczoraj Wizaż tak wolno chodził,że myślałam,że zwariuję. Ale potem widzialam ponad 3382 osób on-line i już nie miałam więcej pytań. Teraz problemów oczywiście nie ma,bo to nie godziny szczytu na Wizażu
![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Złoś nie wiem czy Ty cosik pokombinowales ale wszytsko jest juz dobrze
![]()
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Wam (Aniołku i Złosiu) za wszelkie rady ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ha! a mi po tygodniach męki wreszcie wizaz działa normalnie
![]() ![]() kllllllllllllllllllllllll lllllllllikkkkk.......... ......................... .... biała strona....... pol godziny.... jeeest otwarlo sie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Administrator
|
Cytat:
![]() a co ja mam powiedziec jak dzis odkrylam ze "Avenka łososiowa" nie jest z łosia ani z łososia tylko ma kolor łososiowy ![]() monyczkaaa ![]() jak juz system bedzie Ci ladnie dzialal lub zainstalujesz nowy, razem z ulubionymi programami, polecam zrobic kopie zapasowa systemu, ktora zawsze bedziesz mogla sobie przywrocic i naprawic wszystko sama ![]() Potrzebne bedzie: 1. Windows XP Professional z calym Twoim wirtualnym dobytkiem 2. jedna sformatowana dyskietka Start->programy->akcesoria->narzedzia systemowe->kopia Zapasowa Uruchomi sie kreator kopi zapasowej, mozesz go uzyc lub od razu Narzedzia Kopii Zapasowej ( ja wylaczylam kreatora) wiec od razu widze ramke z pytaniami jaka kopie chce zrobic ( 3 ikonki) Wygrywa ikonka nr. 3 ![]() kreator automatycznego odzyskiwania systemu ![]() Klik klik. Ponownie wlaczy sie kreator z powitaniem wiec -> Dalej Pytanie o lokalizacje ( gdzie umiescic kopie - domyslnie podpowiada sie katalog "Moje dokumenty", mozesz zmienic lokalizacje jesli wolisz inna. Kopia nadala sobie imie BackupXP.bkf ![]() Ponownie okienko kreatora z informacjami co zrobil, co bedzie robil i ze potrzebna bedzie Ci czysta dyskietka + filizanka kawy ![]() Dalej zobaczysz okienko postepu kopii zapasowej ktora wlasnie sie tworzy, moze to trwac ok 30 minut, na koniec informacja z prosba o wlozenie dyskietki do napedu, gdzie zapisana zostanie informacja o konfiguracji dysku i rodzaju kopii do przywrocenia. i po wszystkim ![]() Plik z kopia nagraj na CD lub zostaw na dysku, a dyskietka do sejfu ![]() Przywracanie systemu: Tak samo jak Kopia tylko wybierasz ikonke nr 2 Kreator przywracania ![]() Dalej zgodnie z pytaniami kreatora. Po kilku minutach masz swoj system z ostatniej kopi przed awaria. (kopie mozesz robic tak czesto jak tylko chcesz, o ile masz na to czas ![]() Windows XP Home nie posiada narzedzia do utworzenia kopii zapasowej, trzeba doinstalowac z CD Windowsa Home Instrukcja tutaj: http://support.microsoft.com/default...d=kb;pl;320820 lub uzyc dowolnego oprogramowania do tworzenia kopi. Milej zabawy ![]() aniolek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.