make- up artist in London - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-04-08, 18:44   #1
kamisol
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to kamisol

make- up artist in London

Hey! czy jest wsrod was ktos kto pracuje jako wizazysta lub makijazysta w Londynie?Napiszcie cos o sobie, co robicie, jak wyglada wasza praca, czy wam sie podoba, jak ja znalazlyscie...Chcialabym od was uslyszec!!!piszcie!
kamisol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-08, 18:46   #2
kamisol
Raczkowanie

Dot.: make- up artist in London

a moze ktos pracuje w tym zawodzie w innym kraju?! wy tez piszcie! chce uslyszec jak robicie kariere i jak wam sie podoba praca w tym zawodzie i kraju! szybko bo trace szybko cierpliwosc
Stary 2006-04-26, 08:48   #3
psheniczka
Raczkowanie

Szkoda, że zero odpowiedzi sama jestem tego ciekawa bo zamierzam się tam szkolić w tym kierunku. Kamisol powodzenia!
psheniczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 10:02   #4
kamisol
Raczkowanie

To ni mozliwe!! gdzie sie te Polki podziewaja??!! podobno jest nas tu z 200 tys!! i ze niby jestem jedyna wizaz.??!!
Hey Psheniczka dolaczaj do mnie szybko!!! kiedy wpadasz i co masz zamiar tu robic? Pozdrawiam i czekam!!!!
Stary 2006-04-27, 14:24   #5
betka72
BAN stały

GG do betka72 Send a message via Skype™ to betka72

Ja troche z innej polki....kosmetolog.Na razie nie pracuje w zawodzie ale przymierzam sie Od wrzesnia bede mogla ruszyc do pracy,bo mlodsze dziecko idzie do zlobka i wtedy pokaze polska szkole!!!! i zrobie kariere i beda o mnie w miejscowych gazetach pisac
betka72 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-04-27, 17:34   #6
psheniczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamisol
To ni mozliwe!! gdzie sie te Polki podziewaja??!! podobno jest nas tu z 200 tys!! i ze niby jestem jedyna wizaz.??!!
Hey Psheniczka dolaczaj do mnie szybko!!! kiedy wpadasz i co masz zamiar tu robic? Pozdrawiam i czekam!!!!
Przyjezdzam prawdopodobnie w sierpniu albo we wrezśniu do Slough a potem może się sprowadze do Londynu. A co zamierzam robić? Pracować:P No a potem chce iśc do Delamar Academy.. slyszalas o tej szkole?

A ty co tam robisz Kamisol? pracujesz w zawodzie?

Betka72 powodzenia...!!! Jak ty już będziesz sławna napewno usłyszysz o też mnie na bank
Stary 2006-04-27, 17:58   #7
betka72
BAN stały

Dzieki Tylko,wiesz co,musimy trzymac sie wizazowych nikow zebysmy pozniej sie poznaly

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-04-27, 18:43   #8
kamisol
Raczkowanie

Hey Gwiazdy!
Ciesze sie ze sie ktos odezwal!
Betka! ja tez jestem kosmetologiem!
studiowalam w Poznaniu. potem wyjechalam tu. zrobilam jeszcze kilka kursow- masaz sportowy, indian head massage, make-up artist i style maker czyli analiza koloryst. i te sprawy. obecnie pracuje jako medical aesthetician (tu nie ma takiego zawodu jak kosmetolog
Pracuje z roznymi typami laserow, robie konsultacje skory, "medyczne" zabiegi skorne, tj pilingi chemiczne, IPL, microdermabrazja, wybielanie zebow itp..
Oprocz tego, robie make-upy do filmow mojego chlopaka. On studiuje "Digital Film Making" i robi filmy (narazie prace domowe do szkoly). Ja uwielbiam makijaze a ze w pracy tego nie robie, to przynajmniej jako hobby wykorzystuje to w jego projektach..
Czasami tez jak czas pozwala robie prywatne analizy kolorystyczne babkom ktore chca sie dowiedziec, co nosic, jakie kolory im pasuja, jak sie malowac itp. Niestety, Londyn to bardzo busy miasto i nie ma czasu na takie hobby...
Ale oba te zawody przynosza mi satysfakcje. Rozwiazuje problemy skorne ludziom w pracy, a po pracy czasem pomoge komus wygladac piekniej, albo robie makijaz do zdjec /filmow mojego facecika

Psheniczka- o Delamarze slyszalam - jest podobno super. Chcialam sie do niej zapisac, ale brak czasu a tez nie wiedzialam jaki kurs wybrac, bo jest b. drogo i nie chcialabym stracic tyle kasy na cos, co juz umiem...
A i samej tez mi sie nie chcialo.. Jest jeszcze inna b. slynna szkola
" London College of Fashion" Oba sa dobre..
Tak wiec wpadaj do Londynu, zapiszemy sie razem. Co by Cie najbardziej interesowalo? special effects do filmow, czy media i fashion? Pisz pisz, nie moge sie doczekac!!
A u Ciebie Betka sa kosmetolodzy? czy tez tylko beauty therapists? POZDRAWIAM
Stary 2006-04-27, 20:53   #9
psheniczka
Raczkowanie

betka72 nasze niki będą naszymi pseudo zawodowymi A wogóle jak Ci się żyje we Francji ??

Kamisol to już wiem z kogo usług będę korzystać jak będę chciała polepszyć stan mojej skóry albo wybielić zęby Hehe... A co do kursu to ja chce zrobić ten całoroczny. A że to kosztuje sporo, to najpierw muszę na to zapracować więc tak od razu tam nie pójdę. Ale dobrze, że mam mojego przyszłego męża który mi troszkę pomoże z pięniędzmi. A przez ten czas będę czytac dużo książek na ten temat i malować malować... Na razie jestem pasjonatem... ale wiem że to jest t co chce robić.

Buziaki dziewczyny!!
Stary 2006-04-28, 10:56   #10
betka72
BAN stały

[quote=kamisol]Hey Gwiazdy!
Ciesze sie ze sie ktos odezwal!
Betka! ja tez jestem kosmetologiem!
studiowalam w Poznaniu. potem wyjechalam tu. zrobilam jeszcze kilka kursow- masaz sportowy, indian head massage, make-up artist i style maker czyli analiza koloryst. i te sprawy. obecnie pracuje jako medical aesthetician (tu nie ma takiego zawodu jak kosmetolog

Rany!ja tez w Poznaniu studia skonczylam.My pewnie z jednej tasmy jestesmy Tyle,ze ja w ubieglym roku!

Pracuje z roznymi typami laserow, robie konsultacje skory, "medyczne" zabiegi skorne, tj pilingi chemiczne, IPL, microdermabrazja, wybielanie zebow itp..
Oprocz tego, robie make-upy do filmow mojego chlopaka. On studiuje "Digital Film Making" i robi filmy (narazie prace domowe do szkoly). Ja uwielbiam makijaze a ze w pracy tego nie robie, to przynajmniej jako hobby wykorzystuje to w jego projektach..
Czasami tez jak czas pozwala robie prywatne analizy kolorystyczne babkom ktore chca sie dowiedziec, co nosic, jakie kolory im pasuja, jak sie malowac itp. Niestety, Londyn to bardzo busy miasto i nie ma czasu na takie hobby...
Ale oba te zawody przynosza mi satysfakcje. Rozwiazuje problemy skorne ludziom w pracy, a po pracy czasem pomoge komus wygladac piekniej, albo robie makijaz do zdjec /filmow mojego facecika

Ale zarabiscie masz To robota super.Ja wieczorkiem tu zajrze i wiecej napisze
Stary 2006-04-30, 19:52   #11
kamisol
Raczkowanie

cos ten wieczorek dlugi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-30, 19:54   #12
kamisol
Raczkowanie

a jaka jest sytuacja we Francji? czy tam kobiety dbaja o urode? i gdzie masz zamiar pracowac? Pozdrowka
KOSMETOLODZY LACZMY SIE !!!!!!
Stary 2006-04-30, 20:31   #13
psheniczka
Raczkowanie

We Francji inaczej czas płynie:

Kamisol a powiedz czy w Londynie drogie są usługi kosmetyczne?
Stary 2006-04-30, 20:49   #14
betka72
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamisol
cos ten wieczorek dlugi

Padam dzis na twarz,przepraszam,nie doczekasz sie tego wieczoru mojego postu...
Zasypiam juz przed komputerem.Niedawno wrocilam z dzieciakami do domu po 12-sto godzinnym "swietowaniu swieta" w pracy meza.Jestem zakrecona nie gorzej jak dzieciaki po karuzelach Jednym okiem zerkam na "Taniec z gwiazdami",drugie juz spi
Kurcze,do tego slonce tak niemilosiernie nas potraktowalo, pomimo filtrow,ze jestem w szoku
Musze uzywac mocniejszych...
Pa,pa
Stary 2006-05-04, 13:29   #15
magdalenka1972
Raczkowanie

GG do magdalenka1972

Cytat:
Napisane przez kamisol
Jest jeszcze inna b. slynna szkola
" London College of Fashion"
Jasne, na pewno jest dobra: jeden kurs za rok kosztuje ok 4000 funtow, musi byc dobra! Cholera! To wiecej niz rok w Oksfordzie <lol> Powaznie, sprawdzalam!
magdalenka1972 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-05-06, 11:15   #16
betka72
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kamisol
a jaka jest sytuacja we Francji? czy tam kobiety dbaja o urode? i gdzie masz zamiar pracowac? Pozdrowka
KOSMETOLODZY LACZMY SIE !!!!!!

Kamisol,mam ostatnio troche mniej czasu i zaniedbalam ten watek W miedzyczasie udzielalam sie na innym forum,zbierajac info o kosmetologii w Quebec,w Kanadzie.To dla mnie bardzo wazne,bo bedziemy tam emigrowac i musze sie przygotowac
Napisze niedlugo jak wyglada kosmetologia we FR.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości