Monitoring sklepu/domu/wszystkiego - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-29, 10:16   #1
PaniWa
BAN stały

Monitoring sklepu/domu/wszystkiego

Witajcie drogie moje!
W związku z tym, że znajoma moja wymarzyła sobie, iż w bliskiej przyszłości otworzy własny sklep(nie wie jeszcze, czy chce coś robić sama, czy nawiąże współpracę z Żabą lub innym zwierzakiem), ale martwi się o złodziei i chuliganów. W związku z tym chciała zainstalować monitoring w swoim niedoszłym sklepiku, dzięki któremu będzie mogła mieć w razie czego na wszystko pogląd. Wiadomo, że będą w technologii cyfrowej, bo kosztują już tyle samo co kamery analogowe. Rzecz w innej kwestii - czy mają to być kamery IP oraz jak z rozdzielczością. Czy warto inwestować w HD lub FullHD? Wiadomo, że często jakość obrazu jest czynnikiem decydującym w przypadku schwytania jakiegoś "rabusia", ale czy warto?
Pytam tutaj, bo mam nadzieję, że któraś ma męża/kochanka, który byłby w stanie to łopatologicznie wytłumaczyć
PaniWa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-29, 13:17   #2
pafnucyk
Przyczajenie

Dot.: Monitoring sklepu/domu/wszystkiego

Kilka zasadniczych pytań:
1. Jaki budżet chce na to przeznaczyć?
2. Jak duży jest ten sklep/jaki obszar miałby obejmować ów monitoring?
3. Czy ma być do bezprzewodowo, czy jednak po kabelku? Kamery IP są co prawda droższe, ale też i wygodniejsze.
4. Czy będzie w stanie wyłożyć dodatkową kasę na sprzęt do magazynowania tego materiału i ogólnie streamingu?
Tutaj w grę wchodzi wiele zmiennych i ciężko jest cokolwiek powiedzieć bez znania jakiegoś planu pomieszczenia, budżetu itd.
pafnucyk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-29, 13:23   #3
PaniWa
BAN stały

1. Budżet... Myślę, że maksymalnie będzie w okolicach 5-7tys., a z tego co wyczytałam w tym poradniku: xxxx to trochę mało, jeśli chce się "ogarnąć" FullHD na kamerach IP.
2. Nie więcej niż 30-35m, ponieważ to stosunkowo mały sklep. Taki osiedlowy.
3. Fajnie, gdyby było to bezprzewodowo, bo z tego co czytałam, kamer IP nie można zakłócać, więc to dodatkowy plus.
4. Tutaj odpowiem później, gdy sama się tego dowiem
Dzięki za odpowiedź!

Edit. Wygląda na to, że źle rozpoczęłam temat. Ciekawe, czy gdybym pisała o "monitoringu telefonu męża" albo innych tego typu sztuczkach, byłoby więcej odpowiedzi

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-09-01 o 14:32 Powód: reklama
PaniWa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-03, 22:05   #4
michalina911
BAN stały

Proponuję rozejrzeć się na allegro za" kamera wifi" + do tego jakiś soft pozwalający na przechwytywanie obrazu z kilku/kilkunastu kamer. Kiedyś miałam takowy monitoring w swoim sklepie i dawał radę. Za wszystko wydałam - 4 x kamera wifi + oprogramowanie = 1200zł. Jakość nagrań była naprawdę bardzo dobra.
michalina911 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-12, 15:21   #5
cndc
Raczkowanie

Miałam podobny problem, ale ktoś mi polecił kamerkę xxx i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona - z jakości obrazu i z tego, że mogę sprawdzać, co się dzieje w domu kiedy mnie nie ma nawet na telefonie Poza tym instalacja jej nawet mi (kompletnej nodze w takich sprawach) nie przysporzyła problemów. No i kamerka wykrywa ruch nawet w ciemności, co też jest sporym plusem.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-02-10 o 18:34 Powód: Link.
cndc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-20, 16:15   #6
AdaWalcz
Raczkowanie

Też się swojego czasu orientowałam z mężem w kwestiach monitoringu, postanowiliśmy zainstalować monitoring jeszcze zanim nasz synek pojawi się na świecie. Mój mąż kupił cały zestaw do monitoringu ip marki spacetronik na allegro od dmtrade. Jakość produktów tego sprzedawcy sprawdziliśmy już wcześniej, bo kupiliśmy u niego kamerę poklatkową. Kamery ip są bezprzewodowe, mają fajny interfejs i co ważne w konkurencyjnych cenach: xxx
Słyszałam o kamerze Zerkam, ale jakoś nie przemawia do mnie opłata abonamentowa, a bez tego nie ma możliwości nagrywania obrazu, z tego co pamiętam.

Czas edycji: 2016-02-10 o 18:34 Powód: Link.
AdaWalcz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 10:27   #7
angela400
Przyczajenie

AdaWalcz - można wiedzieć ile kosztuje monitoring w tej firmie, o której wspomniałaś? Ja zastanawiam się nad ofertą xxx
a widzę że całkiem podobny styl reprezentują. Będę wdzięczna za info

Czas edycji: 2015-07-27 o 11:35 Powód: napisz coś wiecej niż reklamę
angela400 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-22, 16:37   #8
Angie00
Przyczajenie

W nas w salonie sprzedaży, pomimo, że ciężko cokolwiek wynieść, zainstalowaliśmy cztery kamery FullHd z zestawu z allegro Nie mam pojęcia który to był zestaw, ale kosztował około 1000zł i jakość obrazu jest świetna. Syn podłączył do do internetu, dzięki czemu mamy podgląd z przeglądarki internetowej Świetna sprawa, polecam. Szczególnie jak zaczyna się zatrudniać wielu sprzedawców i obsługę...
Angie00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-19, 02:10   #9
bukowskaa
BAN stały

Niestety zakup monitoringu to spory wydatek, dlatego na początku najlepiej zrobić research, a później się decydować. Zajrzyjcie na xxx firma ma szeroki wybór asortyment, można poprosić ich też o bezpłatną wycenę.

Czas edycji: 2015-07-27 o 11:34 Powód: napisz coś wiecej niż reklamę
bukowskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-11, 18:36   #10
monitoring24
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez PaniWa Pokaż wiadomość
Witajcie drogie moje!
W związku z tym, że znajoma moja wymarzyła sobie, iż w bliskiej przyszłości otworzy własny sklep(nie wie jeszcze, czy chce coś robić sama, czy nawiąże współpracę z Żabą lub innym zwierzakiem), ale martwi się o złodziei i chuliganów. W związku z tym chciała zainstalować monitoring w swoim niedoszłym sklepiku, dzięki któremu będzie mogła mieć w razie czego na wszystko pogląd. Wiadomo, że będą w technologii cyfrowej, bo kosztują już tyle samo co kamery analogowe. Rzecz w innej kwestii - czy mają to być kamery IP oraz jak z rozdzielczością. Czy warto inwestować w HD lub FullHD? Wiadomo, że często jakość obrazu jest czynnikiem decydującym w przypadku schwytania jakiegoś "rabusia", ale czy warto?
Pytam tutaj, bo mam nadzieję, że któraś ma męża/kochanka, który byłby w stanie to łopatologicznie wytłumaczyć
Myślę, że monitoring IP czyli cyfrowy do sklepu to najlepsze rozwiązanie.
Przed zainstalowaniem takiego systemu lokalnego monitoringu cctv warto poprosić instalatora żeby zobaczył obiekt i ocenił jakie konkretne modele kamer zainstalować.
Zapraszam na stronę xxx

Czas edycji: 2015-10-12 o 21:47 Powód: Link.
monitoring24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-02, 09:28   #11
Aleksanndra77
Przyczajenie

Ja zdałam sie na firme monitoringu Poznan xxx - pomogli wybrać odpowiedni system zabezpieczenia i teraz mam przed domem monitoring. Kamerki sa na tyle dobre i tak dobrze usytuowane, ze widać dobrze obraz nawet nocą.

Czas edycji: 2016-02-10 o 18:33 Powód: Link.
Aleksanndra77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 06:55   #12
ruppi
BAN stały

Nie chcę nikogo reklamować, ale w Ivel mają też duży wybór kamerek, rejestratorów i osprzętu do podłączenia monitoringu w sklepie.
Od siebie dodam, aby nie oszczędzać na kamerkach i brać takie z full hd (aby wszystko było dokładnie widoczne). Kolejna sprawa, to rejestrator. Min 2 tygodnie, a najlepiej 1 miesiąc. Różnie to w życiu bywa.
Tutaj wrzucam okienko czatu do technika z którym można porozmawiać na temat kosztów i doboru sprzętu. Cenowo - jak wszędzie. NIe będą pisała, że są tani, bo nie znam aż tak dobrze branży.

Czas edycji: 2016-02-10 o 18:33 Powód: Link.
ruppi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-07-18, 14:41   #13
zielonagruszka2
Przyczajenie

Muszę Ci powiedzieć droga koleżanko, że taki system instalowałam. Kosztowało to troszkę pieniędzy, ale teraz czuję się bezpiecznie, ja i cała moja rodzina. Przy instalacji korzystałam z pomocy Nietopiela, firma z Poznania, która rzeczywiście zna się na rzeczy. Jeżeli chcesz to sama zajrzyj, xxx

Czas edycji: 2016-07-18 o 15:37 Powód: reklama
zielonagruszka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-08, 21:38   #14
MaMu87
Przyczajenie

Znajdź sobie jakąś firmę, ktora Ci to zrobi za nieduże pieniadze, przynajmniej bedziesz miala pewnosc dobrze wykonanej roboty Na rynku jest duzo takich film. Ja od siebie moge polecic konsalnet, bo moj brat korzysta i nie narzeka
MaMu87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-31, 14:57   #15
simbami
Raczkowanie

Zwykły system jest bardzo drogi, jednak można zastosować kamery IP, które nie wymagają dodatkowych rejestratorów, bo obraz z kamer możemy oglądać na komputerze, czy telefonie na wyjazdach wystarczy połączenie z internetem. Takie kamery od JBP HD Camera mają wbudowaną detekcję ruchu w którym włącza się alarm w razie wykrycia ruchu. Do ogarnięcia jest prosta bo całe oprogramowanie jest w j.polskim.
simbami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-10-03, 11:45   #16
nastela
Przyczajenie

Ja też mam mój mały wymarzony butik Mój mąż od razu zajal sie mointoringiem, chodzi o bezpieczenstwo. Znalazl firme z Kosciana wiec niedaleko i oni sie wszystkim zajeli. Szybko i spodziewalam sie, ze wyniesie mnie to znacznie wiecej, ale milo sie zaskoczylam aaa, ta firma to xxx

Czas edycji: 2016-10-04 o 08:42 Powód: reklama, w każdym post
nastela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-23, 15:35   #17
WymagajacyUser
Przyczajenie

[reklama]

Edytowane przez Senses Woman
Czas edycji: 2017-01-24 o 12:40 Powód: reklama
WymagajacyUser jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości