![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Nowy pomysł Romka-szkoła z mudnurkami
HEhe http://wiadomosci.onet.pl/1360332,11...,686,item.html
A wy co myślicie na ten temat?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy pomysł Romka-szkoła z mudnurkami
wg mnie nie jest to taki zly pomysl..fajnie to wyglada jak takie sado ludzi idzie przez miasto tak samo ubrani
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Romus głupi bo głupi ale akurat mundurki to jest niezły pomysł. Zawsze mi się podobało. szkoła to szkoła a nie rewia mody. i łatwiej zauważyć kogoś obcego na terenie budynku. jestem za
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja chodziłam w mundurku do szkoły. Całe liceum. Trochę narzekaliśmy, wiadomo, ale tak naprawdę byliśmy dumni. Moze to za duze słowo, ale podobało nam się to, ze nas rozpoznawano, że ludzie patrzyli i wiedzieli do której szkoły chodzimy. Jako, ze szkoła cieszyła się uznaniem miło było nam pokazywać, ze właśnie do niej chodzimy.
A poza tym mundurki były wygodne, nikt nie patrzył co masz pod spodem, czy super bluze czy łach. Jakis czas po tym jak szkołe skonczyłam, zniesiono nakaz zakładania mundurków. Ale po paru latach znowu wróciły, bo uczniowie bardzo chcieli ich powrotu. Proszę, niegłupi ludzie jednak do tego mojego liceum chodzili, wiedzieli, ze to co dobre (chociaz może przestarzałe) powinno zostać. Jak to, kto zapłaci? Rodzice. A któz płaci za wasze ubrania w których chodzicie do szkoły? W ostatecznym rozrachunku i tak rodzice na tym dobrze wyjdą, bo nie bedą musieli kupować całej masy ciuchów do szkoły. Wystarczy raz kupić mundurek. I akurat mundurek nie jest taki strasznie drogi, no juz bez przesady.
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja też myślę ze ten akurat pomysł jest fajny. Pomimo tego że nie chodzę do szkoły i mnie już to nie dotyczy to uwazam że dobrze by było wprowadzić taką nowość. Ja chodziłam do szkoły w mundurku - bo jestem jeszcze z pokolenia mundurkowych dzieci. Tamte mundurki były obrzydliwe ale miały swoje plusy: każdy miał podobny ciuch do szkoły, dzieci tak bardzo się nie brudziły np na plkastyce czy technice bo wystarczyło wyprać ten granatowy łach a ciuchy pod spodem czyste i bez plam z farb czy innych takich rzeczy i co teraz jest ważne obcym w szkole mówimy nie.
Myślę że z tym pomysłem bedzie ciężko bo jedni rodzice będą chcieli granatowy "szlafrok" a inni gustowny zestwik z krawacikiem w kolorze dojrzałej mięty itd... zebrania rad rodziców mogą mbyć całkiem ciekawe...
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Mi się osobiscie podoba ten pomysl, ale wszystko zalezy od tego jakie te mundurki by byly. Ujednolicenie stroju, moze pozwoli zrozumiec paru osobom,ze nie szata zdobi czlowieka, tylko to, co ma się w glowie
![]() I zniknie problem osob, ktore [niekiedy] nie umialy się ubrac ze smakiem i naciągaly sobie stringi po samą glowę.. Pozatym b. często się zdarza,ze oceniamy kogos po ubiorze i nie kazdego stac na bycie 'trendy' ![]() ![]() ![]() ~~W Chinach np obowiązuje noszenie mundurkow i wydaje mi się,ze jest to rozwiązane z klasą...
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Jestem za.
A najlepiej - obowiązkowo nauka dobrego smaku, stylu i podstawowej wiedzy jak się gdzie ubrać. Przepraszam, ale japonki, gołe brzuchy, stringi na wierzchu, długaśne kolczyki, tipsy + pełny (pożalsięboże) makijaż - taki jest obraz polskiej szkoły, a potem - miejsc pracy. Przykro patrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Podróżniczka
|
Osobiscie mi wszytsko jedno, ten etap mam juz niestety dawno za soba
![]() ![]() ![]() Za moich czasow byly tylko tarcze ![]() EDIT : Zreszta po co te dywagacje i tak Piekny Roman zrobi co chce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
hmm... jedno co moge powiedziec, to dobre byloby to w gimnazjum, bo tam sie wyprawia rozne rzeczy - mowie jako naucyciel
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
A ja jestem na NIE, jeżeli noszenie mundurków miałoby być obowiązkiem każdej szkoly.
Jestem w szkole plastycznej u nas każdy wyraża coś swoim strojem, każdy jest inny i ma swój niepowtarzalny styl, nie przyjełyby się u nas mundurki...Już wcześniej słyszeliśmy o tym pomyśle i zwyczajnie go wyśmialiśmy. Jeśli mielibyśmy nosic mundurki wiekszość z nas czułaby się stłamszona - moja szkoła ma inne zasady, luźne, możemy wyglądac jak chcemy i powiem szczerze, że to byłby szok To, że uważam, że nie jest to dobry pomysł nie oznacza, że uważam, że lepiej jest chodzić do szkoły z bielizną na wiarzchu i kilkucentymetrowymi tipsami - takiemu czemuś tez mówie NIE. Szkoła to szkoła i jakieś poczucie smaku i przyzwoitości w stroju powinno zostac zachowane. Uważam, że nie powinni wprowadzać nakazu noszenia mundurków we wszystkich szkolach, uważam, że szkoły powinny mieć możliwośc wyboru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
'Ministerstwo edukacji chce, by każda szkoła mogła wprowadzić obowiązek noszenia jednolitych strojów. Decyzję podejmowałby dyrektor szkoły lub rada rodziców.' Jak widzisz Twoja szkola mialaby wybor... ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mundurki mogłyby natomiast być zniesione w szkołach ponadgimnazjalnych.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Jestem ZA
![]() Patrząc na to co sie dzieje w szkołach mundurki byłyby idealnym rozwiązaniem ![]()
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Rada rodziców musi to zatwierdzić..W mojej szkole to nie przejdzie,mam nadzieję.Jestem zdecydowanie na NIE.
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tym, że w podstawowkach i gimnazjach mogłyby być mundurki obowiązkowe jeszcze mogę się zgodzić, ale co wtedy zrobić ze szkołami sześcioletnimi - niby problem błachy bo wtedy przez pierwsze 3 lata nosisz mundurek a potem nie - ale to żadne rozwiązanie - to jeszcze bardziej wyznacza roznice wieku pomiędzy uczniami, tworzy bariery tam gdzie ich nie powinno być bo preciez uczniowie szkoły powinni tworzyć zgraną i przyjazna społecznośc - i tak jest w mojej szkole (nie wiem jak w innych, bo moze to też kwestia tego, że u mnie jest tylko 200 uczniów). Teraz po uwazniejszym przeczytaniu artykułu widze, że wprowadzenie mundurków to tylko możliwośc i decyzje podejmuje dyrektór lub rada rodziców - w takim razie uważam ten pomysl za dobry (bo w mojej szkole Dyrektor by nie wprowadził hehehe) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
A ja jestem za. Szkoła to nie rewia mody. Rozumiem, że każdy ma swój osobisty i niepowtarzalny styl, ale równie dobrze może go pokazywać poza szkołą. A mundurki rozwiążą parę problemów związanych z nieodpowiednim ubiorem w szkole.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Szkoda, że mnie już to nie będzie dotyczyć. Jestem w ostatniej klasie liceum i bardzo by mi to ułatwiło życie, jeśli przez wszystkie lata nosiłabym mundurek. Jestem na tak.
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Bardzo podoba mi się ten pomysł
![]() No i kwestia bezpieczeństwa też jest dość istotna- teraz do szkoły może wejść każdy i trudno wyłowić obcego wśród tlumu na korytarzu. Mam nadzieję, że pomysł wypali, brawo ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
cale liceum chodzilam w mundurku,granatowa krotka marynarka plus spodnica mogla byc od dlugosci mini do takiej za kolana i malo tego
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wydaje mi sie ze ten pomysl bylby dobry w podstawowkach ![]()
![]() |
#23 |
BAN stały
|
Jestem na NIE. Wątpie, że w naszej szkole się przyjmną mundurki. Mam nadzieję, że nie. Po pierwsze nie lubie chodzić w spódniczkach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
A ja wyjątkowo uważam ten pomysł Romana G. za dobry
![]()
![]() |
#25 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No to napisała, co wiedziała ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
ja tez chodzilam w takich mundurkach...i jeszcze trzeba bylo nosic tarcze
![]() tez jestem ZA zgadzam sie z tym co powiedzialyscie. Szkola to nie rewia mody ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
A od kiedy takie coś miałoby wejść? Chyba nie od tego roku, nie?
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Pomysł jak najbardziej trafiony i mam nadzieję,że wejdzie w życie.Nareszcie szkoła przypopminałaby szkołę.Bo obecnie większość dziewczyn wygląda jak panna na wydaniu ,a nie jak uczennice.
Nie zapominajmy,po co się chodzi do szkoł.Drogie,markowe ciuszki można prezentować na dyskotece a nie w szkole.Zwłaszcza,że nie każdy rodzic może sobie pozwolić na wranglery za 100 euro.Dlaczego więc ktoś ma się czuć dyskryminowany z tego powodu?Niby nie szata zdobi człowieka,ale tak naprawdę w pierwszej kolejności zwracamy uwagę na ubiór.Nie czarujmy się,ale osoby ubrane skromniej są gorzej traktowane.Z czym spotkałam się nawet na tym forum w wielu postach.
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Prawda, szkoła to nie rewia mody. Ale wsadzanie dzieciaków w "granatowe szlafroki" zamiast zajać się innymi, powazniejszymi problemami w szkole/edukacji...?
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.