|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Czy mój pies się starzeje?
Mam 7-letniego bulteriera,kiedys był żywy i energiczny, od jakiegos roku nie lubi długich spacerów.Tylko przed blok na siku i z powrotem na kanapę.Od przedwczoraj jest jeszcze mniej ruchliwy, tylko spi, na spacer daje sie wyprowadzać tylko 2 razy dziennie,zrobił sobie przedwczoraj 18 godzinna przerwę w załatwianiu potrzeb.Po prostu chował sie do kojca jak zblizałam sie ze smyczą.Poszłam z nim do weta, na jego oko wygląda zdrowo, zrobił mu badanie krwi, teraz dzwoniłam po wyniki i wszystko w normie: czerwone i białe krwinki, nerki, wątroba,borelioza wykluczona.
Z jednej strony nic strasznego sie nie dzieje, jest tylko ospaly, z drugiej strony dziwne ze pies nagle nie chce wychodzic na spacery. Czy to starosc?Moze ktos mial podobnie ze swoim zwierzakiem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mój pies się starzeje?
siedmioletni pies jeszcze nie jest stary,może zmieniłaś mu ostatnio pokarm? albo na spacerze spotkało psa coś nie miłego,coś co teraz zniechęca go do wyjścia?
Moja psina w wieku 12 lat z radoscią i w podskokach wychodziła na dwór.
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie jestem weterynarzem - te moje wywody to tylko gdybanie wynikajace trochę z doświadczenia z moimi psami, a trochę z instynktu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Nie wiedzialam, ze cukrzyca tez moze dotknac psa.Nie bardzo wiem jak to mozliwe, bo moj akurat dostaje tylko sucha karme i nic pozatym.Czasem do wypicia dostaje mleko,raz w tygodniu dostaje swieza kosc.
Lekarz kazal obserwowac, od wczoraj jest lepiej, znowu jest ruchliwy jak zawsze.Moze mial taki jednorazowy gorszy nastroj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Starszym psom powinno sie badac regularnie poziom cukru,wiec warto skontrolowac to u Twojego pieska.poza tym pies jak czlowiek ma gorsze dni,wplywa na niego pogoda np moj pies jak widzi deszcz ucieka z powrotem do domu i wogole nie chce wychodzic na spacery natomiast w lecie przesiaduje cale dnie na podworku-jesienia i zima przede wszystkim spi :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.vetserwis.pl/cukrzyca_pies.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
rybkad, zastanowiła mnie ta cukrzyca, aferka być może celnie trafiła. Napisz o wynikach jak zrobisz badania, bo jestem ciekawa, czy to cukrzyca i jak się leczy psią cukrzycę w praktyce.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Zaniepokoila mnie ta cukrzyca, tym bardziej ze bardzo duzo pije ostatnio a upalow dawno nie ma
![]() Zbadam go jutro i dam znac, nie wiem tylko jak dlugo czeka sie na wynik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Psia cukrzyce leczy sie tak jak u czlowieka, czyli w najgorszym razie codziennie zastrzyk insuliny.
Pies mojej znajomej mial cukrzyce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
I co masz juz wyniki? Wiesz cos konkretnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Nie ma cukrzycy,wyniki ma ksiazkowe, nie mam pojecia co mu bylo,odkrylam za to na poduszce lapy zaschnieta rane,moze to bylo przyczyna dziwnego zachowania chociaz nie kulal wcale
![]() W kazdym razie od paru dni zachowuje sie normalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
a ile lat żyją bulteriery?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dobrze, że to nie cukrzyca, sprawdź jeszcze dokładnie te łapki, czy nie zostało jakieś ciało obce. Pamiętam, jak mojemu jamnikowi weszło szkło w opuszkę, ale po szybkiej interwencji i wyciągnięciu ostrza nie było większych problemów z chodzeniem, bo łapka szybko się zagoiła.
Jak się teraz psiak czuje? Chodzi normalnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.