|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() pokrewieństwo/powinowactwo
cześć wszystkim
![]() Kim dla mnie jest syn mojej kuzynki ( tata ma siostrę (moja ciocia), która ma córkę (moja kuzynka), a ta ma syna (?) ) oraz który to stopień pokrewieństwa/powinowactwa oraz w której linii? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: pokrewieństwo/powinowactwo
Cytat:
Kuzynka to siostra cioteczna. Syn siostry (ciotecznej) to siostrzeniec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;78621091]ja bym mówiła że to siostrzeciec.
Kuzynka to siostra cioteczna. Syn siostry (ciotecznej) to siostrzeniec.[/QUOTE] A syn rodzonej siostry to też siostrzeniec? Tak jak i ciotecznej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ja ogólnie słyszałam, że to siostrzeniec cioteczny... ale jaki to stopień pokrewieństwa?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Według moich obliczeń to będzie pokrewieństwo V stopnia w linii bocznej.Ciotka to III stopień, kuzynka - IV, więc syn kuzynki to V. Drugi stopień to rodzeństwo rodzone, a I stopnia nie ma w ogóle, taka dziwna zasada ![]() Edytowane przez mikoma Czas edycji: 2017-11-07 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
syn brata - bratanek. Ja bym tak o tym dziecku mówiła. O dzieciach kuzynek mówię - siostrzenice, siostrzeńcy. Jakie jest poprawne nazewnictwo nie wiem, ale takiego uzywam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
jestem zaskoczona.... widzę w nas wiele podobnych cech, myślałam, że to bliższe pokrewieństwo... Edytowane przez fckitmadame Czas edycji: 2017-11-07 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Panaroja
|
Siostra ojca to stryjenka , nie ciotka , ciotka i wuj są ze strony matki, ze strony ojca stryjenka i stryj , więc ich dzieci to rodzeństwo stryjeczne.
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że biologicznie to całkiem możliwe, że podobieństwo jest bardziej widoczne, natomiast prawnie to jest tak jak napisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Syn kuzynki to po prostu syn kuzynki. Przecież to raptem dwa krótkie słowa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.