|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Młoda skóra
Mam 15 lat i mam śliczną, jędrną skórę. Co mam robić, aby za 15 lat wyglądała tak samo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młoda skóra
Filtr przeciwsłoneczny. Codziennie. Nie pal papierosów, pij dużo wody, ogranicz słodycze.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Zdrowe odzywianie, bez ciast, bez tlustosci, sport.
Bedziesz jadla ciasta, ciasta, tlusto /niezdrowe tluszcze szybciej sie zestarzejesz... A i warto dbac o skore na calym ciele... szyja... dlonie, a nie tylko skore twarzy...
UNIKAJ produktow z cukrem.CUKIER postarza skore, zabija KOLAGEN w skorze. Edytowane przez WielkaDamaSama1 Czas edycji: 2017-10-29 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Filtr UV, zero solarium, nie palić papierosów, nie pić alkoholu prawie wcale.
Ja mam 34 lata, tak żyłam i praktycznie zero zmarszczek i wyglądu cery podobnego do moich rówieśniczek. Alkohol się zdarzał, ale w mikro ilościach, na wyjątkowe okazje typu ślub, urodziny, Sylwester, jakiś jeden drink na wyjeździe na narty pod koniec dnia itp. Na solarium nie byłam nigdy w życiu, papierosa w ustach nie miałam nawet raz. Za to od liceum regularnie używałam m.in. kremu pod oczy i możliwe, że dlatego mam w okolicach oczu bardzo mało zmarszczek.
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Na pewno odpowiednia pielęgnacja dużo daje, dla mnie podstawa to nawilżanie, porządny demakijaż oraz złuszczanie. Ostatnio nawet zaopatrzyłam się w krem pod oczy, testuję krem różany nawilżająco-rozświetlający eveline, według mnie warto używać takich kosmetyków niezależnie od tego, ile mamy lat. Oczywiście nie można pominąć kwestii genów, zdrowego trybu życia, aktywności fizycznej. Stres bardzo negatywnie wpływa na zdrowie i nasz wygląd.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jedz zdrowo i sport to podstawa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Pomimo dbania o siebie, i tak przyjdzie czas ze kazda skora/ Kobieta/mezczyzna, zmieni sie zestarzeje sie, takie prawa natury nieuniknione, nikt nie wyglada tak samo majac np 28 lat , tak jak 10 lat wczesniej
i nikogo nie ominie, trzeba sie z tym naturalnym procesem pogodzic, ale mozna troszeczke opoznic. Sztuka jest ladnie sie zestarzec, zdarzaja sie kobiety 50 letnie ktore nadal maja w sobie to cos, mozna je nazwac atrakcyjne dojrzale. Dziwi mnie glupie, ograniczone zachowanie/myslenie ludzkie, gdy ludzie mowia, dziwia sie "ale on/ona sie zestarzala..." No sorry to normalne naturalne, ze nie wygdala ona jak 10 lat wczesniej... A sami tez nie wygladaja jak sprzed 10 lat, u kogos widza, tylko nie u siebie... ---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Skora, wyglad czlowieka wraz z wiekiem zmienia sie to NIEUNIKNIONE.
UNIKAJ produktow z cukrem.CUKIER postarza skore, zabija KOLAGEN w skorze. Edytowane przez WielkaDamaSama1 Czas edycji: 2017-11-27 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że zdecydowanie filtr do twarzy, ale czas robi swoje, skóra na pewno się zmieni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Smakowita ;)
|
o filtrze przeciwsonecznym juz bylo, wiec ja dodam od siebie zeby nie palic nikotyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:04.